2012. március 5.

Mákosguba

Mákos hetünk volt az előző héten, hiszen kétszer is készült mákos nyalánkság. Felújítás miatt apadt konyhai tevékenykedésem a hétvégén, maximum a konyhában pihenő ruhákat sikerült volna megsütnöm:),  na meg a szakács suli is feltartott. A felfordulásból elmenekültünk az "Álomkonyhák" kiállításra, remélem nem sokan tettétek, mert én személy szerint pénzkidobásnak tartottam. Mindenféle gépeket, kütyüket, konyhai kiegészítőket, bútor-lehetőségeket állítottak ki, amiknek legtöbbjét én ismertem a különböző konyhai webshopokból és nem voltam elájulva az áruk miatt sem:) Voltak élő-főzések séfekkel, de ez sem dobta fel a hangulatot szerintem, egy TV-Paprika adástól jobban beindul a fantáziám és a gyomrom is:) Ami tetszett, az NY feje ahogy ette a gőzsütőből frissen készült Lindt csokival töltött gőzgombócot, meg annál a standnál talált receptek:) Na és az életmentő hétvégi, gyors gubácskánk...
Hozzávalók 4 személyre:
10 db kifli
200g darált mák
120 g porcukor
1/2 l tej
3 cs vaníliáscukor (vagy 3 ek saját készítésű)
20 g vaj
Öntethez: 1 cs vaníliapuding+1/2 l tej 
eperlekvár

1. A tejet felforraljuk a vaníliáscukorral és a vajjal.
2. A kifliket karikákra vágjuk.
3. Amint a  tej felforrt lehúzzuk a tűzről és a kifli karikákat megfürdetjük benne, de vigyázzunk nehogy szétázzanak.
4. A megáztatott tejes kifliket egy wokba tesszük (nekem az vált be legjobban) és ott megpirítjuk illetve picit összesütjük. (5-6 perc)
5. A darált mákot összekeverjük a porcukorral és rászórjuk a tejes sült kiflikre.
6. Így sütjük kb. még 5 percig és készen is van.

Én házi eperlekvárral ettem, egyszerűen imádom a mák vs. eper kombinációt, eperszezonban készül majd epres guba is az már biztos:) NY vaníliapudinggal ette, amit fél liter hideg tejjel kellett simára keverni. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...