2012. február 22.

Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal

Ez a tegnapi ad hoc vacsoránk és bátran, nyugodt szívvel kijlenthetem, hogy valószínüleg heti rendszereséggel követelni fogják itthon:) Must have kategória, sokat nem is kell vele bíbelődni, csak a sütési idő növeli meg a várakozási időt amíg a szánkba pottyanhatnak:)
Hozzávalók 2 személyre:
Csirkeszárny:
10 db csirkeszárny
2 ek méz
2 ek mustár
2 ek szójaszósz
4 ek worchester szósz
1 dl olívaolaj
3 ek sült csirke fűszerkeverék
1 tk csípős pirosarany
frissen őrölt bors


1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk.
2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat jól elkeverjük és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. Most kerülnek ám pácba a csirkécskék:) Én 3/4 óráig pihentettem a hűtőben őket és így is isteni lett, el sem merem képzelni mi lesz ha lesz egy egész estéjük a pácban:)
4. Amíg a szárnyak pácolódtak, a sütőt előmelegítettem 200 fokra és előkészítettem a steakburgonyát.
5. A csirkeszárnyakat 200 fokon sütjük 35 percig, majd 220 fokon pirítjuk meg a tetejét 10 perc alatt.


Steakburgonya:
5 nagyobb burgonya
1 ek mustár
6 ek olaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
1 tk rozmaring
1 ek sült csirke fűszerkeverék


1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és hasábokra vágjuk.
2. Az olajat összekeverjük a mustárral, a fokhagymával, rozmaringgal, sóval.
3. Egy fém tepsibe tesszük a burgonyákat és leöntjük a keverékkel, addig kutyuljuk fakanállal, amíg mindegyiket egyenletesen bevonja.
4. A végén meghintjük a fűszerkeverékkel.
5. Előmelegített sütőben 220 fokon sütjük 35-40 percig, néha meg lehet kevergetni fakanállal.
Mártogatóssal magában is isteni.

Mártogatós:
2 dl tejföl
1 tk pirosarany
1 tk mustár
3 zúzott fokhagyma gerezd
fél citrom leve
őrölt fehérbors


1.  A hozzávalókat összekeverjük és tálalásig hűtőben tároljuk.

Bárcsak ma is lenne itthon csirkeszárny:)

5 megjegyzés:

  1. Tökéletes! Csirkefűszer hiányában gyros fk-t használtunk, és a görög konyha citrom dominanciája (tejfölös mártás) passzolt is hozzá. Köszönjük a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Most elgondolkodtam, hogy akkor nem is vagy vegetáriánus? Pedig a Street Food Show-ból kiindulva azt hittem.

    VálaszTörlés
  3. De örülök kedves névtelen:)


    Gasztro Nota én nem vagyok vegetáriánus! A SFS menüjébe az aktuális desszertemet választották csak be, így lettem a vega csapatban:) De remélem ez nem keserít el ennyire:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Nyamm!

    Kipróbáltam a recepted de pár változtatással: csirkemellel készítettem serpenyőben, és sajnos szójaszósz nélkül, az nem volt itthon. De így is fenséges lett, odavan érte mindenki:)

    Köszönettel:
    Lucucu

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom! Köszönöm!
    Üdvözöllek: Tekerka

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében