2012. február 11.

Vaníliás tejberizs /fahéjas-kardamomos cukorral

Visszatértem eseménydús pihenésemből, úgyhogy folytatódik a terülj-terülj asztalkám:) Ez az isteni tejberizs a tegnapi gyors-megérkezős-üres a hűtő-mi legyen a vacsora-naná, hogy édes megoldás volt és mondhatni eddigi legjobb fejlesztésű tejberizsem:) Még szerencse, hogy 4 személyes adag lett belőle, így reggelire is tökéletes választás volt. Kb. 35 perc az elkészítése (ezért szoktam inkább tejbegrízezni), de mindig rájövök, hogy megéri a rá szánt időt!

Hozzávalók:
1 l tej
260 g rizs
1 ek vaj/margarin
csipet só
1 vaníliarúd kikapart magjai/ 2 cs. vaníliás cukor
3 ek barnacukor
fahéj, kardamom, barnacukor

1. A tejet beleöntjük egy edénybe és kis lángon melegítjük.
2. Nyugodtan már egyből beletesszük a vajat, a csipet sót és a rizst is. Nagyon fontos viszont a folyamatos kevergetés, hogy a rizsszemek nehogy letapadjanak az edény aljára.
3. Ahogy elolvadt a vaj, beletesszük a vanília-rúd magvait/ vagy a vaníliás cukrot.
4. Így főzzük folyamatos kevergetés mellett kb. 30-35 percet.
5. Ahogy a rizs megpuhult hozzáadjuk a barnacukrot és tálalásig letakarva hagyjuk.

Nem érdemes sokáig várni vele:)

A tetejére összekevertem a fahéjat kardamommal és barnacukorral, ezt szórtuk a tetejére. Aki nem ismerné a kardamomot, annak kötelező kipróbálni. Nekem D barátnőm mutatta először és tőle kaptam az első üvegcsét ajándékba és teljesen megbolondított:) Itt jegyezném meg, hogy ez a fűszer igazi egzotikum....csempésszetek mindenbe, ha lehet:) Legközelebb a vaníliával együtt szórok a tejbe is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...