2012. február 28.

Rukkolás-snidlinges-parmezános felfújt

Igazi vendégvárós, gyors előétel, csak összekutyuljuk a hozzávalókat és mehet is a sütőbe, csak a nagy titok, hogy közben tilos a leskelődés:) Nekem sajnos kiégett a sütőmben a lámpa, úgyhogy még az üvegen keresztül sem tudtam figyelni, hogyan emelkednek ki a formából a kis puffancs felfújtjaim, így hát maradt az idő és illat érzékem:)

Hozzávalók 6 darab felfújthoz:
40 g vaj
40 g parmezán
20 g snidling
20 g rukkola
2 tojás
1,5 dl tej
70 g liszt
1 tk szerecsendió
pici só

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A snidlinget és a rukkolát finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük.
3. A muffinsütőt kivajazzuk. A vajat megolvasztjuk.
4. A tojásokat felverjük a pici sóval és a szerecsendióval. A tejet és a snidlinget, na meg a rukkolát is
hozzá keverjük, legvégül az olvasztott vajat.
5. A lisztet apránkét szitáljuk a tojásos keverékhez, majd a reszelt parmezánt is hozzá adjuk.
6. A tésztát elosztjuk a formákban és 35-40 perc alatt készre, aranybarnára sütjük.

Én rukkolával és mártogatóssal tálaltam, ez esetben kihagyva belőle a fokhagymát. Legközelebb paradicsomos mártást fogok hozzá készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében