2012. február 16.

Áfonyás piskóta, a tuti lila köd:)

Mondanom sem kell, se percig tart, úgyhogy érdemes egyből dupla adagot készíteni belőle. NY kedvencei ezek a piskóta típusú sütemények, teljes lila köd követte az első harapást, legszívesebben mindig ezt enné:)

Hozzávalók (kb. 20x30 cm-es sütőformához):
250 g áfonya
250 ml tejföl
250 g barnacukor
190 g puha vaj
3 tojás
375 g liszt /tönköly fehér v. finomliszt/
2 citrom reszelt héja
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk vanília kivonat

1. Sütőt előmelegítjök 180 fokra és kivajazzuk, kilisztezzük a sütőformánkat.
2. A tojásokat habosre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, vajat, a citromhéjat és a vaníliakivonatot.
3. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát is, a legvégén pedig az áfonyát.
4. 40-45 percig sütjük, amíg szép, hívogató aranybarna nem lesz a teteje. (azért tűpróbával is érdemes tesztelni mielőtt végleg elzárnánk a sütőt:))

A recept csakapuffintól való, csak az arányokon módosítgattam az idők folyamán. Isteni ez a citrom-áfonya kombináció:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében