2012. június 22.

Az igazi lángos 1957 óta:) - In memoriam Lehel piac

Gondolom, senkinek sem kell bemutatnom a lángost. Én még nem ismertem senkit, aki ne szeretné. Most igazi családi "hagyomány" titkot osztok meg Veletek:) Még nem tudhatjátok, de én egy "pék" családból származom (hiába, ez nem látszik azon, hogy az én élesztőim sosem futnak fel:)). Nagyszüleimnek pékségeik voltak, de bizonyos okoknál fogva anno meg kellett tőlük válni (államosítás). Így történhetett meg az, hogy 1957-ben az akkori Lehel téri piacon nagypapámnak egy bodegája lett és így elkezdődhetett a nagy "lángos gyártás":) Apukám és anyukám is a család többi tagjával heti 15.000 darab lángost sütöttek le (most számoltuk ki, rosszabb napokon csak 2 ezer darab ment el:)). Belegondolni is brutális ebbe a mennyiségbe, hát igen, akkor pörgött a lángos biznisz:) Én is sokat tengtem-lengtem gyerekkoromban ott, biztos ezért is szeretem nagyon a piaci forgatagot, bár akkor még a lángos készítés rejtelmei nem nagyon mozgatták meg a fantáziámat, inkább csak falatoztam:) Habár szüleim már nem sütik a bodegában az isteni lángosokat, otthon nagyon gyakran készítenek nekünk, természetesen az IGAZI RECEPT szerint, amit nagypapám készített a családban először 55 évvel ezelőtt. Akárhányszor újra készül otthon, mindig újra gyereknek érzem magam:)! Nagyon köszönöm ezt a sok-sok finom lángost:) És akkor a recept, amit a tegnapi napon végre elsajátítottam (lehet, hogy máshol is rábukkantok már erre az összetételre, az igazat megvallva sosem kerestem, hisz nekem ez az etalon:)
Mi otthon mindig kisebb ducikat készítünk, mert nekem az a kedvencem:)
Hozzávalók 11 db mini lángoshoz: (kb 13-15 cm átmérőjűhöz):
3 dl langyos kézmeleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez bő tűzforró olaj

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat  felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztábol a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni.
6. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.
7. Utána tetszőleges méretű gömbőcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.
8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró bő olajban süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.
9. A gömbőcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
A második kelés után  a tésztánk
Gömböcök
Formázás
Sül a mini lángos:)
Millió ízzel lehet variálni, nekem mégis a kedvencem a fokhagymás-sajtos-tejfölös. Ugye emlékeztek a fokhagymás-olajos cuccra, amit rákenhettek a bodegáknál a friss, meleg puha lángosra?

Fokhagymás olaj:
Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
1 dl olaj

1 dl langyos víz

1. A fokhagymákat fokhagyma nyomóval össze zúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.
2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

Aki szereti a lángost, annak kötelező elkészíteni, hisz nem nagy ördöngősség. Aki előbb szeretné megkóstolni, az megteheti a Lehel csarnokban, hisz még családunk egy része nap mint nap ott eteti a népet a tökéletes lángossal:) Köszönöm apukámnak a receptet:)

118 megjegyzés:

  1. Jesszusom!!! Köszi!!! Ennek most nagyon örülök!Igazi lángosos csaj vagyok!! A LÁNGOST egyszerűen megunni nem lehet!! De manapság, sajnos ritkán lelek rá finom lángosokra! Általában a Pesterzsébeti piacon (most hirtelen nem jut eszembe a piac neve) szoktam egy kis bodegában lángosozni, ott egészen finom lángost sütnek, és nekem is a sajtos-tejfölös a kedvencem. Ott még csurgatnak rá olajos fokis löttyöt...:))
    Nyári szezonban a Balatonon hajkurászom az igazi lángosokat, de nem mindig járok sikerrel..:((
    Ezek a lángosok viszont szuperül néznek ki, megvan hozzá a kellő 'műhelytitok' simán megennék most egyet! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Tátra téri piac, legalábbis így hívjuk! :) És igen, ott nagyon finom a lángos, én a sarki lángososnál, ami a dohány bolt mellett van, szoktam enni tzatzikiset, isteni finom, nem tocsog az olajban, pont megfelelő!! :) :) ;)

      Törlés
  2. Nagyon guszta lett! Imádjuk mi is nagyon,igy is úgy is.:))

    VálaszTörlés
  3. De jó, köszönjük hogy megosztottad velünk ezt a titkos családi receptet. Örömmel olvastam a történetét is!:) Imádom a lángost, nekem is a sajtos-tejfölös a kedvencem. Régebben az újpesti piacon ettünk finomat, igazi tollecsettel kenték rá a fokhagymás löttyöt:) Jaj de megkívántam...

    VálaszTörlés
  4. Köszönet az egész családnak! :)))

    VálaszTörlés
  5. Mozzarelli, örülök, hogy te is lángosos csaj vagy:) Imádom:)

    Köszönöm, Böbe:)

    Köszönöm Erika, jó érzés megosztani így Veletek ilyen titkokat:)

    Köszi kamrapolc:)

    VálaszTörlés
  6. Jaj de drága vagy, hogy elárultad a titkot! Köszi neked is, apukádnak is :-)

    Imádjuk mi a jó lángost! És pont így szeretem én is, ilyen ducin, ne legyen ropogós, papírvékony közepe, és sok tejföllel, sok sajttal, egye fene, sok fokhagymával :-)))

    VálaszTörlés
  7. Ezt aztán ki nem hagyom!!! Mmmmmmmmmmm.....!!!

    VálaszTörlés
  8. Isteni lehet, imádjuk a lángost. Nálunk Anyósom a fő lángos sütő :)

    VálaszTörlés
  9. Hmm igazán guszta lett, még sosem készítettem, de ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  10. Na vééééégre már!:))))A lángos tökéletes, a sztori pedig nagyon szívet melengető:)

    VálaszTörlés
  11. Köszi a lángos receptet! Gyönyörű lett, és a sztori is érdekes.:))

    VálaszTörlés
  12. Nálunk is elkészült! Iszonyat finom!! Ajánlom mindenkinek! És szüleidnek ezer köszönet!!! :)

    VálaszTörlés
  13. Ééééés, jelentem, nálunk is elkészült vasárnap reggel, fokhagymás tejföllel és sajttal, egy óra volt az egész és pikk-pakk elfogyott! Király, egy élmény volt! Köszönjük!

    VálaszTörlés
  14. Jajj de örülök Katuci! Küldj róla fotót ha van:) Holnap küldöm a SAD-ra a jelöltemet:)

    VálaszTörlés
  15. köszi szépen, príma lett. csókoltatjuk a családodat.:) http://www.csakapuffin.hu/2012/07/langos-olyan-mint-strandon.html

    VálaszTörlés
  16. Nagyon örülök, köszönöm, átadom nekik:)

    VálaszTörlés
  17. Épp most dagasztottam be, köszi szépen a receptet. Kíváncsi vagyok, milyen, mert eddig én a kefíres lángost sütöttem, az is nagyon finom.
    (Csak egy észrevétel: nekem nem volt elég a 3 dl víz a tésztához. Kőkemény tésztát kaptam, annyira, hogy a liszt egy része szárazon is maradt, nem volt elég még a kemény tészta összeállásához sem a 3 dl víz. Körülbelül 1 dl vizet még bele kellett dolgoznom, hogy lágy, ragacsos legyen a tészta, olyan, amilyennek leírtad és ami a képen is látszik. Már többször jártam így egyébként kenyér-receptekkel, (Limarásakkal is) és az a gyanúm, hogy a Tüskeszentpéteri liszt sokkal több folyadékot vesz fel, mint a többi.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Böngésztem és megtaláltam mert most eszembe jutott és ugy megkivántam! Az észrevételed helyes mert nekem is kevés volt a 3 dl viz,igy még 1dl tettem hozzá. Amugy isteni finom!

      Törlés
  18. De örülök duende:) Kiváncsi vagyok, neked is ízleni fog -e. Én még sosem próbáltam a kefírest, mindjárt megkeresem nálad és én is kipróbálom azt a fajtát. Nekem elég szokott lenni ez a vízmennyiség, kipróbálom majd a te fajta liszteddel is, amint hozzájutok:)

    VálaszTörlés
  19. Isteni volt a lángos, köszi mégegyszer! :) Tényleg olyan, mint gyerekkoromban a strandon. Azt tudni kell, hogy itt Egerszegen nagymamik sütötték a strandon a lángost, és annyira finom volt, hogy a városban mindenki a strandra járt lángosért. A bodega amiben sütötték, nyitva volt az utca felől is. Annyira ment, hogy mindig 3-4-en sütötték egyszerre. És valami isteni volt.
    Na ez pont olyan. :)

    VálaszTörlés
  20. Én is elkészítettem. A megadott recept úgy ahogy van tökéletes, semmit se változtattam rajta. Köszönjük a családi receptet kedves Nyammm!
    http://mezeselet.blogspot.hu/2012/07/a-langos.html

    VálaszTörlés
  21. Én is megírtam a posztot, köszönjük. Nem hiszem, hogy más recepttel fogok próbálkozni. ;)
    http://balhetterem.blogspot.hu/2012/07/a-langos.html

    VálaszTörlés
  22. Duende ez a legnagyobb dícséret:) Köszönöm:)

    De örülök Mézi:) Jó falatozást Nektek:)

    Köszi Emőke, nagyon örülök:)

    Mindenkinek lángost:D

    VálaszTörlés
  23. Meg szeretném köszönni ezt a jó kis receptet!!Tökéletes :) Kint lett sütve tárcsán, pillanatok alatt elkészült a dupla adag is és utána ugyan olyan gyorsan el is tüntettük a hasunkba :)
    Örülök hogy rátaláltam az oldaladra nagyon szép igényes
    köszi

    VálaszTörlés
  24. Kedves an-ka! Én köszönöm a visszajelzésedet, az ilyenekért látom érdemesnek megosztani az elkészített finomságaim:) Köszönöm a szép szavakat! Ha esetleg készítettél róla fotót, küld csak el nekem és felkerülhetsz TE is a TI is nyammmogtokba:) További jó sütést-főzést kívánok virtuálisan együtt:)

    VálaszTörlés
  25. Köszönöm. Azért elmondom, agy a XI ker. Bertalan Lajos utcában van a Borpatika. Ott is isteni lágost tudnak ám sütni. A konyhájuk egyébként is kitűnő. A bor is jó minóségű. az árak is elfogadhatóak.

    VálaszTörlés
  26. Kedves Nyamm!
    A lángos a család egyik kedvence, s van is egy jól bevált kefiresem!De mivel rábukkantam az általad közzétett receptre, gondoltam ezt mindenképp ki kell próbálnom!! Hát gratulálok!! A család megint elégedett volt, befaltak mindent, még a szomszéd is csak hajlongott a kóstolóért! 1-2 db maradt estére, azzal csak egyetlen egy gondom volt, nagyon ropogósra szikkadt! Nem tudom te ezt tapasztaltad-e, vagy van-e erre valami ötlet!!??Egyébként ízre hozta a piaci igazi lángos ízt!!Köszönet, hogy megosztottad a receptet!!!! Képem is van!(ha gondolod elküldöm!)

    VálaszTörlés
  27. Köszönöm kedves Névtelen:) Ki fogom próbálni:)

    Kedves kismazsi!

    Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat átadom édesapukámnak:) Ha egyáltalán marad lángos nálunk én mindig folpackba, vagy dobozba zárva tárolom és úgy még másnap is puha nekem, természetesen a lángos frissen a legjobb. Te hogy tároltad? Nagyon örülnék, ha elküldenéd nekem róla a fotódat és a kefíres receptjét is:)Szép napot, sok lángost:)

    VálaszTörlés
  28. Szia Nyammm!

    Bocsánat az értetlenkedésemért, de ezek szerint az 1 dl olajat nem kell beledolgozni a liszttel együtt a tésztába, hanem azzal az 1 dl mennyiségű olajjal kell a 20 perc kelesztés után körbelocsolni a tésztát?
    Köszönöm a válaszod előre is!
    Üdv: Lindus

    VálaszTörlés
  29. Kedves Lindus!

    Bátran kérdezz, ha valami nem érthető:)
    Igen-igen az első kelés után kell körbe locsolni olajjal és a tészta alá tolni (átmozgatni). Remélem ízleni fog, küldj majd róla nekem fotót :)(nyammm.nyammm@gmail.com) Üdv, Zsófi

    VálaszTörlés
  30. Kipróbálva, megsütve....isteni finom! Köszi a receptet:)

    VálaszTörlés
  31. Ez szuper!Hálás Köszönet!!!MA készítettem el,fent is van a blogomon: www.krisztakonyhja.blogspot.hu
    Kriszta konyhája-Sütni,főzni bárki tud!

    VálaszTörlés
  32. NAgyon örülök Kriszta, hogy elkészítetted:) Örülök, hogy ízlik Nektek:)

    VálaszTörlés
  33. Csak nem a Ruzicska féle bódéról mesélsz? Mert ott nőttünk fel a piac mögötti játszó téren, és mindig hozzájuk mentünk ha már kopogott a szemünk az éhségtől, és mindig kaptunk mi gyerekek 1-1 lángost, hogy ne legyünk olyan éhesek. Felnőtt fejjel kerestem is a "régi lángost" de eltűnt az új épülettel együtt. Mindenképpen megcsinálom ezt a receptet, és referálok, mert a mai napig a számban érzem az ízét, és minden lángosban azt kerestem, de eddig nem leltem meg.
    Köszönöm és
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  34. Végre én is megsütöttem :) Egy olyan vendégtől aki előzőleg mondta el, hogy ő csak azt az ételt szereti amit az édesanyja, anyósa vagy a felesége főz, azt az elismerést kaptam, hogy az édesanyja lángosa nem ilyen jó:)) Szóval szerintem siker! És természetesen felkerült a megismételendők listájára. Köszönet érte!

    VálaszTörlés
  35. Ez is 42 éves családi recept, próbáljátok ki! 1kg liszt, 15 dkg fôtt, áttört burgonya, 5 dkg élesztô, 1 dl olaj, 6-6,5 dl langyos víz, 4 tk. só., kis cukor. A sütés, kelesztés ugyanaz. :)

    VálaszTörlés
  36. ma probálom előzőr ki ha jo lesz akkor majd még jövök és írom a véleményemet de egyébként nagyon szeretem

    VálaszTörlés
  37. Emi nagyon örülök:)

    Kiváncsian várom a véleményedet:)

    VálaszTörlés
  38. Köszi a receptet, szuper!

    VálaszTörlés
  39. nagyon finom ez a lángos gyermekeimnek tovább adom ezt a receptet mert nagyon finom volt :) ;)

    VálaszTörlés
  40. Kedves Nyammm! Egy éve kerestem a tökéletes lángos receptjét, magam is kísérleteztem vele, aztán a múlt héten rábukkantam erre a receptre, és kedves kis történetre.
    Ma délelőtt aztán hozzá is fogtam, megsütöttem a fiaimnak, és ahogyan azt előttem is írták már, úgy tökéletes, ahogy van.:)
    Nagyon szépen köszönöm a receptet, ezután ezt fogom sütni ha piacos lángosra vágyunk. Szóval gyakran.:)

    VálaszTörlés
  41. KÖSZÖNJÜK SZEPEN A FINOM LANGOS RECEPTET:

    VálaszTörlés
  42. Többször sütöttem lángost, sütödében enni ritkán szoktam, valahogy nem jön össze a nosztalgia íz, és elmegy tőle a kedvem. Ezeket az apró pacsnikat szeretem én is. Eddig joghurtosat vagy burgonyásat készítettem, mert így tárolható hűtőben. A tiéd kelesztés után meddig tárolható, ha nem nagyobb mennyiséget készítek elő (bulira, h. aztán elkápráztassam a vendégsereget)? A recepted alapján kb. két kiló lisztben kell gondolkodnom 40-50 db-ban. Előre is köszönöm válaszod, Ági

    VálaszTörlés
  43. Kedves Ági!

    Szuper hír, hogy ezzel a recepttel fogsz kápráztatni, majd szólj, hogy hogy sikerült:) A tárolást illetően maximum fél napig tárolható, azt is hűtőben és úgy, hogy jól legyen kinyomkodva belőle a levegő! De az a biztos, ha egyből sülnek a lángosok:) Jó étvágyat hozzá, drukkolok:) Szép napot! Zsófi(nyammm)

    VálaszTörlés
  44. Nagon örülök, hogy ízlett kedves Névtelen!:)

    VálaszTörlés
  45. Kedves Holb Erika!

    Nagyon örülök, hogy így ízlett Nektek:) Sok-sok lángost még:)

    VálaszTörlés
  46. Kedves Szántó András!

    Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket:)!

    Szép napot,

    Nyammm

    VálaszTörlés
  47. Mivel nem tudtam a receptet, eddig kézzel dagasztottam és gyúródeszkán nyújtottam, de emiatt "száraz" maradt a tészta.
    Most kézzel hozzá sem értem, fakanált használtam. Szó szerint kavartam a tésztát. 500 g liszthez valamivel több mint 4 dl tej kellett. Ízre, formára olyan lett a strandi lángos. Nagyon szuper, és hozzá a hideg sör ...... hmmmm....
    Köszönöm a receptet.
    Nagyvárad.

    VálaszTörlés
  48. Most állítottam össze a tésztát!Remélem ízleni fog a családnak.Köszi a "titkot".
    Kati

    VálaszTörlés
  49. Köszi a receptet,isteni lett,el is fogyott az egész 10 perc alatt! :)
    Andrea

    VálaszTörlés
  50. Most csinálom a fincsi lángost először... Bableves lesz az előétel... :)

    VálaszTörlés
  51. Örülök kedves Erika, hogy ízlett:)

    Kedves Kati, remélem jól sikerült:)

    DE örülök Andrea! Sok-sok lángost még:)

    Kedves Nóra, szuper párosítás, várom az eredményt:)

    VálaszTörlés
  52. Köszönöm nagyon Nektek a sok pozitív visszajelzést, átadom a családnak is:) Ami jó az jó:) Ha gondoljátok küldjetek az elkészült darabokról fotókat a nyammm.nyammm@gmail.com-ra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megcsinalom a hetvegen ha hazajutok,kuldok kepet,
      A feny utcai nem a tietek volt?

      Törlés
  53. Sziasztok!!!!!Én németországban dolgozok szakácsként és kérték tőlem,hogy csináljak nekik magyar létemre lángost!Azt hiszik,mindenki tud igazi lángost.Egy receptet megcsináltam,nem volt jó....egy másikat is .....az sem volt jó!DE EZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ! isteni! tényleg olyan mint a piaci,vagy strandos..... isteni finom és egyszerűen megy hipp hopp. Nagyon nagyon jó recept!:) köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
  54. Kedves Noémi! Szuper ilyeneket hallani:) Sok-sok lángost még:)

    VálaszTörlés
  55. Sziasztok fuuu ez nagyon finom lett,megettem jo nagy meretuen vagy 10 darabot,:-) hahahahaaaaa

    VálaszTörlés
  56. De enn jo cukrossan szeretem:-) :-) :-) kac kac.... jaaaj,kik vaytok ti heee, tiszta szégyen egy langost nem tudtok megcsinalni, csak receptel, jááá durva...

    VálaszTörlés
  57. Szia! Már másodszor készítem (és még biztos sokszor fogom), nagyon jó recept. Köszönöm!

    egy lány: mi recept alapján készítjük a lángost, sőt, minden süteményt, kelt tésztát az alapján készítek, és mindig pontosan kimérem a hozzávalókat. Te viszont ülj vissza az iskolapadba és tanulj meg helyesen írni, utána kritizálj!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csongi nekem is ez a vèlemènyem,elèg szègyenletes az ìràsa 😉

      Törlés
  58. Kedves Nyammmmm!
    A tönköly fehér liszt mennyire fontos, vagy jó fimom lisztből is ?

    VálaszTörlés
  59. Teljesen megfelelő finomlisztből is:) Jó lángosozást, majd írd meg, hogyan sikerült:)

    VálaszTörlés
  60. Szia, volt egy receptem, de nem találtam, aztán elkezdtem keresgélni és végül ide jutottam. Örülök neki, mert nagyon jó lett és sikere volt. :) Még a 3 éves, aki eddig sose ette meg, jól bezabált belőle. Köszönöm ;)

    VálaszTörlés
  61. Szia,azt kérdezném,hogy jó-e ha este elkészítem a tésztát,jól lezárva beteszem a hűtőbe és reggel sütöm? Köszi

    VálaszTörlés
  62. Én is köszi a receptet nagyon régóta keresem az igazi lángos receptjét örök hálám

    VálaszTörlés
  63. nagyon jo lett.tuti recept,mindenkinek ajanlom.

    VálaszTörlés
  64. Kedves Nyamm Friss élesztőt írsz . Lehet e a tartós ill abból a por alakúval is csinálni? Kollégáknak az útszélén jólesne 7 végeken egy kis igazi lángos.A friss élesztő eltartása nehézkes 1 kamionban.

    VálaszTörlés
  65. Szia Nyammm!
    Fantasztikus, nagyon finom, mint a piacon a langososnal, egyszerü megcsinalni, egyszerüen szuper!!! Köszönöm en is, hogy megosztottad!
    Üdv. Betty

    VálaszTörlés
  66. Szia! Isteni finom és szuper lett a lángos! Köszi szépen!!!!

    VálaszTörlés
  67. Kedves Nyammm! Köszönöm a finom lángos receptet.üdv:Böbe......

    VálaszTörlés
  68. Anikó és Ádám2013. december 29. 11:51

    Kedves Nyammm!

    Fiatal pár (5éve) vagyunk (20-23), először párom próbálta ki a lángosod receptjét, hát odáig volt érte!!! Mára már én is elkészítettem, igazi remekmű lett az igazi tökéletes recepttel :) még anyukám is irigyli, ő egy kefíres recepttel szokta megcsinálni, de bevallom, az nem az az igazi "piaci" lángos volt. Így most már "kénytelen vagyok" én megcsinálni itthon. Fiatalként igyekszünk majd tovább adni a többiek számára is a receptet, sajnos a mai fiatalok kevese süt-főz eredeti receptek alapján, de minden bizonnyal azon leszünk, hogy ez az Igazi lángos recept ne halljon ki és tovább éljen! :-) Nagyon szépen köszönjük!!!!

    VálaszTörlés
  69. Kedves Anikó és Ádám!

    Köszönöm a szép szavakat, nagyon jól esnek:) Remélem jó sok lángost fogtok még sütni és tovább viszitek a receptet:)

    VálaszTörlés
  70. Köszönöm a kedves kommenteket, nagyon örülök, hogy így elnyeri ennyiőtök tetszését:) Sok-sok lángost még:)

    VálaszTörlés
  71. Ez a legjobb lángos recept,amivel eddig találkoztam.Nekem kicsivel több vízre szükség,de nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés
  72. CSAJOK !!!
    hogy lehet hogy nekem egy kemény gyurott tésztára emlékeztető tészta let belle ,ugy csináltam ahogyan kell fél kiló liszt 3 deci víz , stb stb :(

    VálaszTörlés
  73. En most csinaltam meg. Nagyon sok fele langost ettem mar, de ez egyszeruen tokleletes lett. Meg soha eletemben nem ettem ilyen finom langost. Ezer koszonet a receptert.... :) :) ;)

    VálaszTörlés
  74. Szia! Epp most kelesztem es kozben olvastam az irasod...hat bekonnyeztem. Tuti finom lesz...alig varom, hogy kisussem;) nagyon koszonom

    VálaszTörlés
  75. Sziasztok!Hat en epp most dagasztottam be!Remelem jo lessz azt is megirom nektek hogy milyen lett es kepet is küldök ha tudok itt küldeni!

    VálaszTörlés
  76. hat elkeszült a finom langos !Hat isteni lett!1Kepet hogy tudok ide feltölteni nektek?

    VálaszTörlés
  77. talan most sikerül feltöltenem itt

    VálaszTörlés
  78. Megcsináltam, most lakott jól belőle a család! Hát ez valami isteni volt! A tészta is és a fokhagymás lötyi is első osztályú! Köszönjük szépen a receptet és a történetet! :)

    VálaszTörlés
  79. Köszönöm a receptet,isteni.Az egész családnak ízlett.Már sokszor csináltam mindenfélét,de ez a tuti recept.

    VálaszTörlés
  80. Nagyon jó a recept! Köszi! Mint a piaci lángos! Most úgy bekajoltam, hogy menni sem tudok! :-D

    VálaszTörlés
  81. A legjobb a Julia-é ota amit régen még Villanyban árult

    VálaszTörlés
  82. A legjobb a Julia-é ota amit régen még Villanyban árult

    VálaszTörlés
  83. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  84. Kedves Nyamm! Lehet hogy én vagyok düddő, de jól értettem hogy az élesztőt nem kell felfuttatni, csak megvárni amíg szétesik?

    VálaszTörlés
  85. Hat,sajnos en meg nem kostoltam de annak idejen amit a Feny utcai piac(regi),alaksoraban ettem az kiraly volt,meg volt meg egy a Laci bacsie,Adonyban az aruhaz elott,super jo volt

    VálaszTörlés
  86. Sziasztok adjatok tippet milyen a nagyon könnyű tèsztályú de könnyen formázható lángos titka irjatok legyszi ma . kiváncsi vagyok !

    VálaszTörlés
  87. Szeretnèm kèrni irjatok milyen a nagyon könnyű tèsztályú de könnyen kezelhető lángos tèszta mit raktok bele hogy belül jó puha kivűl jó ropogos lessz ?Irjatok ma kèrlek hogy minèl finomabb lángost tudjak sütni vevőimnek köszike:)

    VálaszTörlés
  88. Èn ezt a lángos szeretem amit ajánlassz szerintem nagyon finom de olyan helyen dolgozom ahol a fönök újításokat szeretne te vagy ti bisztosan tudtok tippeket adni :)

    VálaszTörlés
  89. szia. kezdőként csak annyit kérdeznék hogy mit jelent az hogy alá locsolod az olajat? nem kell belekeverni a tésztába? köszi előre is :)

    VálaszTörlés
  90. Valaki tudna segíteni? Az élesztőt nem kell felfuttatni? És a sót rá kell szórni? Akkor hogyan tud megkelni?

    VálaszTörlés
  91. Kedves nyammm , SIKERÜLT !!!!! Es ez neked köszönhetô !! Mi Franciaorszàgban élünk és hàt egy évben egyszer megyünk haza , tehàt a làngos evés elég ritka volt . Tul ritka !! A mult héten döntöttem az otthon sütés mellett , de az elsô recept nem fogott meg nem lett a legjobb , hàt folytattam a keresést és màr majdnem feladtam , amikor ràtalàltam a TE receptedre !!! Gondoltam egy utolso probàt megér , ha nem lesz jo , akkor feladom ! DE JO LETT !!! :-) Annyira , hogy az egész csalàd ki van dôlve , a felének még a hasa is duzzad annyit ettek !! De nem csak mi örülünk ennek a szuper receptnek , a Francia baràtaink is imàdtàk , amikor együtt vakàcioztunk nàlunk !! Végre Ôk is ujra ehetnek majd ! Még egyszer oriàsi köszönet !!! Edit

    VálaszTörlés
  92. Tudom, hogy régi bejegyzés, de azért én is megköszönöm és megosztom a tapasztalatomat: Ma készült, kutyafuttában, mert a 3 hónaposunk alvásideje ketyegett, szóval kapkodás. Összességében remek recept, nagyon egyszerű volt elkészíteni, az egy evőkanál só azonban rengetegnek bizonyult (tudom, hogy só és kanálfüggő is a dolog, de akkor is). A megoldás az lett, hogy kutyultam még hozzá vizet és lisztet, pici élesztőt. Amúgy a 3 dl vízzel és a fél kg liszttel nekem is keménykés volt, de ez mindennapos a kelt tésztánál, sosem adjuk hozzá az összes lisztet egyszerre. A végeredmény finom lett, viszonylag kevés olajat vett fel, jutott a szomszédnak is, aki mondta hogy nyithatnék lángosos büfét :D Akkor meg csak jó a recept, igaz!? KÖSZÖNJÜK

    VálaszTörlés
  93. Szia! Segitenel nekem, nalunk nincs friss eleszto, mennyit ajanlanal szaritottbol ? Es ha bekeverem elozo nap este a tesztat , hogy taroljam a masnapi sutesig? Elore is koszi!!!
    Monika

    VálaszTörlés
  94. Dràga Nyammm!
    Köszönet neked ès kedves csalàdodnak. Vègre mostmàr èn is tudok igazi isteni finom piaci làngost csinàlni. Ezentul nem kell màr màs receptet keresnem hiszen nàlam ès csalàdomnàl is ez lett az ETALON. Milliò köszönet :)
    Szilvia

    VálaszTörlés
  95. Tökéletes!!! Tökéletes!!! Tökéletes!!! Csak ezt tudom mondani :) sosem gondoltam volna,hogy egyszer Én is tudok egy igazán finom lángost csinálni. Ezer köszönet a receptért!!!! Szabina

    VálaszTörlés
  96. Most készítettem el! Nagyon köszönöm a szuper receptet!! Isteni lett! Puszi érte.

    VálaszTörlés
  97. Most készítettem el! Nagyon köszönöm a szuper receptet!! Isteni lett! Puszi érte.

    VálaszTörlés
  98. Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom lett! Soha nem készítettem még lángost ez volt az első próbálkozás. Kenyérsütőgéppel történt a dagasztás, az olajat is beletettem. A család kívánságára nem sima, hanem töltött (tejföl, sonka, gomba, kukorica, sajt) készült. A technológiától függetlenül nagyon jól skerült, vagyis az eredeti leírást lehet alkalmazni ilyen alternatív megvalósítással is. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a titkot, ez alapján nem lehet rosszul elkészíteni.

    VálaszTörlés
  99. Köszönöm szépen a receptet! A legfinomabb lángos amit valaha ettem! Bár nekem elég volt 2 gramm élesztő a 0,5 kg liszthez. 20 gramm élesztő nem elírás véletlenül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem 2 dkg élesztő kell hozzá, nem 2 gramm... (20 gramm=2 dkg)

      Törlés
  100. Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a receptre. Köszönöm!!! :)

    VálaszTörlés
  101. Tegnap elkészitettem, finom lett, de nem olyan, mint egy lángos. A hiba természetesen nem a receptben van, én rontottam el valamit. Amikor az olajat ráöntöm a tésztára, akkor azt bele is kell keverni? Én nem kevertem össze vele, igy nem is volt szükség a megadott olajmennyiségre. Ahogy nézem a képet (bevallom tegnap nem néztem mert csak gyorsan leirtam a receptet és mentem elkésziteni) az enyém nem ilyen volt. Egy nagy golyó volt, nem folyt igy szét mint a tied. Gondolok még arra, hogy nem elég élesztőt használtam, itt nálunk friss élesztőt nem kapni (legalábbis én még seholse találtam), szárazat használtam, de nem azt a porállagút hanem a kicsi golyócskákat, ami azért szerintrem jobb. Kicsit kevesebbet használtam, mint amennyi mennyiséget irtál, mivel ez aktiv élesztő, gondoltam kevesebb kell. Lehet tévedtem :) Megköszönöm, ha segitesz kideriteni, miért nem lett jó a lángosom :) Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
  102. Szia! Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.A lángosra amit eddig sütöttem sem érkezett panasz,de ez valami fenomenális számomra. Vittem a receptet, a blogomra is kitettem saját fotóval és természetesen linkeltelek. Remélem nem gond. Köszönöm

    VálaszTörlés
  103. Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! :)
    ez lett a legjobb általam készített lángos!

    VálaszTörlés
  104. Megsütöttem!
    Isssteni finom!😍
    Köszönjük a receptet😘

    VálaszTörlés
  105. Őszinte leszek, gyerekkoromban a VI. Jókai utcában ettem a legfinomabb lángost életemben. Ez kb. 45-50 éve volt :) Azóta a számban érzem az ízét, az káposztás volt. Azóta sokszor csináltunk a férjemmel, de a gyerekkorom nem jött vissza. Ezt a receptet ki fogom próbálni, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  106. A legjobb recept, amit eddig próbáltam. Köszönöm szépen! 😘

    VálaszTörlés
  107. Nagy lángosevő vagyok. Az országban három helyen ettem igazán jó lángost: Veresegyházi piac (lakókocsi), debreceni piac bejárata melletti bódé, Csongrád fő úti lángossütő. Most a recepted alapján készített lángos felvette a versenyt bármelyikkel! Kívülről ropogós, pufi, mint a képeken, belül foszlós, ízletes, és klasszikusan fokhagymás-tejfölös-sajtos lángosként egyszerűen felséges!!! Ki is dobtam egyből a kukába a netről eddig összevadászott vagy hat-hét " Igazi lángos" receptet. Azért a Lehel piacra egyszer csak elugrok megkóstolni az "Igazi-Igazi" lángost. Köszönöm a receptet, unokáim jövő héten "minősítik".

    VálaszTörlés
  108. Tegnap megcsináltam, nagy siker volt! Jövő héten ismétlés.

    VálaszTörlés
  109. Több éve csak ezt a receptet csinálom a családnak. Ha valaki azt mondja, nála van a tökéletes recept, mindig cáfolni tudom ezzel a recepttel. 🤫

    VálaszTörlés
  110. Fantasztikus... ma már a második adagot csinálom :)
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  111. Köszönöm ezt a receptet miòta megtalàltam csak ezt kèszitem.

    VálaszTörlés
  112. Hűtőben lehet tárolni a kis golyókat ?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...