Gondolom, senkinek sem kell bemutatnom a lángost. Én még nem ismertem senkit, aki ne szeretné. Most igazi családi "hagyomány" titkot osztok meg Veletek:) Még nem tudhatjátok, de én egy "pék" családból származom (hiába, ez nem látszik azon, hogy az én élesztőim sosem futnak fel:)). Nagyszüleimnek pékségeik voltak, de bizonyos okoknál fogva anno meg kellett tőlük válni (államosítás). Így történhetett meg az, hogy 1957-ben az akkori Lehel téri piacon nagypapámnak egy bodegája lett és így elkezdődhetett a nagy "lángos gyártás":) Apukám és anyukám is a család többi tagjával heti 15.000 darab lángost sütöttek le (most számoltuk ki, rosszabb napokon csak 2 ezer darab ment el:)). Belegondolni is brutális ebbe a mennyiségbe, hát igen, akkor pörgött a lángos biznisz:) Én is sokat tengtem-lengtem gyerekkoromban ott, biztos ezért is szeretem nagyon a piaci forgatagot, bár akkor még a lángos készítés rejtelmei nem nagyon mozgatták meg a fantáziámat, inkább csak falatoztam:) Habár szüleim már nem sütik a bodegában az isteni lángosokat, otthon nagyon gyakran készítenek nekünk, természetesen az IGAZI RECEPT szerint, amit nagypapám készített a családban először 55 évvel ezelőtt. Akárhányszor újra készül otthon, mindig újra gyereknek érzem magam:)! Nagyon köszönöm ezt a sok-sok finom lángost:) És akkor a recept, amit a tegnapi napon végre elsajátítottam (lehet, hogy máshol is rábukkantok már erre az összetételre, az igazat megvallva sosem kerestem, hisz nekem ez az etalon:)
Mi otthon mindig kisebb ducikat készítünk, mert nekem az a kedvencem:)
Hozzávalók 11 db mini lángoshoz: (kb 13-15 cm átmérőjűhöz):
3 dl langyos kézmeleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez bő tűzforró olaj
1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztábol a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni.
6. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.
7. Utána tetszőleges méretű gömbőcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.
8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró bő olajban süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.
9. A gömbőcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
A második kelés után a tésztánk |
Gömböcök |
Formázás |
Sül a mini lángos:) |
Fokhagymás olaj:
Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
só
1 dl langyos víz
1. A fokhagymákat fokhagyma nyomóval össze zúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.
2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
Aki szereti a lángost, annak kötelező elkészíteni, hisz nem nagy ördöngősség. Aki előbb szeretné megkóstolni, az megteheti a Lehel csarnokban, hisz még családunk egy része nap mint nap ott eteti a népet a tökéletes lángossal:) Köszönöm apukámnak a receptet:)
Jesszusom!!! Köszi!!! Ennek most nagyon örülök!Igazi lángosos csaj vagyok!! A LÁNGOST egyszerűen megunni nem lehet!! De manapság, sajnos ritkán lelek rá finom lángosokra! Általában a Pesterzsébeti piacon (most hirtelen nem jut eszembe a piac neve) szoktam egy kis bodegában lángosozni, ott egészen finom lángost sütnek, és nekem is a sajtos-tejfölös a kedvencem. Ott még csurgatnak rá olajos fokis löttyöt...:))
VálaszTörlésNyári szezonban a Balatonon hajkurászom az igazi lángosokat, de nem mindig járok sikerrel..:((
Ezek a lángosok viszont szuperül néznek ki, megvan hozzá a kellő 'műhelytitok' simán megennék most egyet! :D
A Tátra téri piac, legalábbis így hívjuk! :) És igen, ott nagyon finom a lángos, én a sarki lángososnál, ami a dohány bolt mellett van, szoktam enni tzatzikiset, isteni finom, nem tocsog az olajban, pont megfelelő!! :) :) ;)
TörlésNagyon guszta lett! Imádjuk mi is nagyon,igy is úgy is.:))
VálaszTörlésDe jó, köszönjük hogy megosztottad velünk ezt a titkos családi receptet. Örömmel olvastam a történetét is!:) Imádom a lángost, nekem is a sajtos-tejfölös a kedvencem. Régebben az újpesti piacon ettünk finomat, igazi tollecsettel kenték rá a fokhagymás löttyöt:) Jaj de megkívántam...
VálaszTörlésKöszönet az egész családnak! :)))
VálaszTörlésMozzarelli, örülök, hogy te is lángosos csaj vagy:) Imádom:)
VálaszTörlésKöszönöm, Böbe:)
Köszönöm Erika, jó érzés megosztani így Veletek ilyen titkokat:)
Köszi kamrapolc:)
Jaj de drága vagy, hogy elárultad a titkot! Köszi neked is, apukádnak is :-)
VálaszTörlésImádjuk mi a jó lángost! És pont így szeretem én is, ilyen ducin, ne legyen ropogós, papírvékony közepe, és sok tejföllel, sok sajttal, egye fene, sok fokhagymával :-)))
Ezt aztán ki nem hagyom!!! Mmmmmmmmmmm.....!!!
VálaszTörlésIsteni lehet, imádjuk a lángost. Nálunk Anyósom a fő lángos sütő :)
VálaszTörlésHmm igazán guszta lett, még sosem készítettem, de ki fogom próbálni.
VálaszTörlésNa vééééégre már!:))))A lángos tökéletes, a sztori pedig nagyon szívet melengető:)
VálaszTörlés:) Köszönöm lányok:)
VálaszTörlésKöszi a lángos receptet! Gyönyörű lett, és a sztori is érdekes.:))
VálaszTörlésNálunk is elkészült! Iszonyat finom!! Ajánlom mindenkinek! És szüleidnek ezer köszönet!!! :)
VálaszTörlésÉéééés, jelentem, nálunk is elkészült vasárnap reggel, fokhagymás tejföllel és sajttal, egy óra volt az egész és pikk-pakk elfogyott! Király, egy élmény volt! Köszönjük!
VálaszTörlésJajj de örülök Katuci! Küldj róla fotót ha van:) Holnap küldöm a SAD-ra a jelöltemet:)
VálaszTörlésköszi szépen, príma lett. csókoltatjuk a családodat.:) http://www.csakapuffin.hu/2012/07/langos-olyan-mint-strandon.html
VálaszTörlésNagyon örülök, köszönöm, átadom nekik:)
VálaszTörlésÉpp most dagasztottam be, köszi szépen a receptet. Kíváncsi vagyok, milyen, mert eddig én a kefíres lángost sütöttem, az is nagyon finom.
VálaszTörlés(Csak egy észrevétel: nekem nem volt elég a 3 dl víz a tésztához. Kőkemény tésztát kaptam, annyira, hogy a liszt egy része szárazon is maradt, nem volt elég még a kemény tészta összeállásához sem a 3 dl víz. Körülbelül 1 dl vizet még bele kellett dolgoznom, hogy lágy, ragacsos legyen a tészta, olyan, amilyennek leírtad és ami a képen is látszik. Már többször jártam így egyébként kenyér-receptekkel, (Limarásakkal is) és az a gyanúm, hogy a Tüskeszentpéteri liszt sokkal több folyadékot vesz fel, mint a többi.)
Böngésztem és megtaláltam mert most eszembe jutott és ugy megkivántam! Az észrevételed helyes mert nekem is kevés volt a 3 dl viz,igy még 1dl tettem hozzá. Amugy isteni finom!
TörlésDe örülök duende:) Kiváncsi vagyok, neked is ízleni fog -e. Én még sosem próbáltam a kefírest, mindjárt megkeresem nálad és én is kipróbálom azt a fajtát. Nekem elég szokott lenni ez a vízmennyiség, kipróbálom majd a te fajta liszteddel is, amint hozzájutok:)
VálaszTörlésIsteni volt a lángos, köszi mégegyszer! :) Tényleg olyan, mint gyerekkoromban a strandon. Azt tudni kell, hogy itt Egerszegen nagymamik sütötték a strandon a lángost, és annyira finom volt, hogy a városban mindenki a strandra járt lángosért. A bodega amiben sütötték, nyitva volt az utca felől is. Annyira ment, hogy mindig 3-4-en sütötték egyszerre. És valami isteni volt.
VálaszTörlésNa ez pont olyan. :)
Én is elkészítettem. A megadott recept úgy ahogy van tökéletes, semmit se változtattam rajta. Köszönjük a családi receptet kedves Nyammm!
VálaszTörléshttp://mezeselet.blogspot.hu/2012/07/a-langos.html
Én is megírtam a posztot, köszönjük. Nem hiszem, hogy más recepttel fogok próbálkozni. ;)
VálaszTörléshttp://balhetterem.blogspot.hu/2012/07/a-langos.html
Duende ez a legnagyobb dícséret:) Köszönöm:)
VálaszTörlésDe örülök Mézi:) Jó falatozást Nektek:)
Köszi Emőke, nagyon örülök:)
Mindenkinek lángost:D
Meg szeretném köszönni ezt a jó kis receptet!!Tökéletes :) Kint lett sütve tárcsán, pillanatok alatt elkészült a dupla adag is és utána ugyan olyan gyorsan el is tüntettük a hasunkba :)
VálaszTörlésÖrülök hogy rátaláltam az oldaladra nagyon szép igényes
köszi
Kedves an-ka! Én köszönöm a visszajelzésedet, az ilyenekért látom érdemesnek megosztani az elkészített finomságaim:) Köszönöm a szép szavakat! Ha esetleg készítettél róla fotót, küld csak el nekem és felkerülhetsz TE is a TI is nyammmogtokba:) További jó sütést-főzést kívánok virtuálisan együtt:)
VálaszTörlésKöszönöm. Azért elmondom, agy a XI ker. Bertalan Lajos utcában van a Borpatika. Ott is isteni lágost tudnak ám sütni. A konyhájuk egyébként is kitűnő. A bor is jó minóségű. az árak is elfogadhatóak.
VálaszTörlésKedves Nyamm!
VálaszTörlésA lángos a család egyik kedvence, s van is egy jól bevált kefiresem!De mivel rábukkantam az általad közzétett receptre, gondoltam ezt mindenképp ki kell próbálnom!! Hát gratulálok!! A család megint elégedett volt, befaltak mindent, még a szomszéd is csak hajlongott a kóstolóért! 1-2 db maradt estére, azzal csak egyetlen egy gondom volt, nagyon ropogósra szikkadt! Nem tudom te ezt tapasztaltad-e, vagy van-e erre valami ötlet!!??Egyébként ízre hozta a piaci igazi lángos ízt!!Köszönet, hogy megosztottad a receptet!!!! Képem is van!(ha gondolod elküldöm!)
Köszönöm kedves Névtelen:) Ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésKedves kismazsi!
Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat átadom édesapukámnak:) Ha egyáltalán marad lángos nálunk én mindig folpackba, vagy dobozba zárva tárolom és úgy még másnap is puha nekem, természetesen a lángos frissen a legjobb. Te hogy tároltad? Nagyon örülnék, ha elküldenéd nekem róla a fotódat és a kefíres receptjét is:)Szép napot, sok lángost:)
Szia Nyammm!
VálaszTörlésBocsánat az értetlenkedésemért, de ezek szerint az 1 dl olajat nem kell beledolgozni a liszttel együtt a tésztába, hanem azzal az 1 dl mennyiségű olajjal kell a 20 perc kelesztés után körbelocsolni a tésztát?
Köszönöm a válaszod előre is!
Üdv: Lindus
Kedves Lindus!
VálaszTörlésBátran kérdezz, ha valami nem érthető:)
Igen-igen az első kelés után kell körbe locsolni olajjal és a tészta alá tolni (átmozgatni). Remélem ízleni fog, küldj majd róla nekem fotót :)(nyammm.nyammm@gmail.com) Üdv, Zsófi
Kipróbálva, megsütve....isteni finom! Köszi a receptet:)
VálaszTörlésEz szuper!Hálás Köszönet!!!MA készítettem el,fent is van a blogomon: www.krisztakonyhja.blogspot.hu
VálaszTörlésKriszta konyhája-Sütni,főzni bárki tud!
NAgyon örülök Kriszta, hogy elkészítetted:) Örülök, hogy ízlik Nektek:)
VálaszTörlésCsak nem a Ruzicska féle bódéról mesélsz? Mert ott nőttünk fel a piac mögötti játszó téren, és mindig hozzájuk mentünk ha már kopogott a szemünk az éhségtől, és mindig kaptunk mi gyerekek 1-1 lángost, hogy ne legyünk olyan éhesek. Felnőtt fejjel kerestem is a "régi lángost" de eltűnt az új épülettel együtt. Mindenképpen megcsinálom ezt a receptet, és referálok, mert a mai napig a számban érzem az ízét, és minden lángosban azt kerestem, de eddig nem leltem meg.
VálaszTörlésKöszönöm és
Maradok 10-telettel NEDUDDGI
Végre én is megsütöttem :) Egy olyan vendégtől aki előzőleg mondta el, hogy ő csak azt az ételt szereti amit az édesanyja, anyósa vagy a felesége főz, azt az elismerést kaptam, hogy az édesanyja lángosa nem ilyen jó:)) Szóval szerintem siker! És természetesen felkerült a megismételendők listájára. Köszönet érte!
VálaszTörlésEz is 42 éves családi recept, próbáljátok ki! 1kg liszt, 15 dkg fôtt, áttört burgonya, 5 dkg élesztô, 1 dl olaj, 6-6,5 dl langyos víz, 4 tk. só., kis cukor. A sütés, kelesztés ugyanaz. :)
VálaszTörlésma probálom előzőr ki ha jo lesz akkor majd még jövök és írom a véleményemet de egyébként nagyon szeretem
VálaszTörlésEmi nagyon örülök:)
VálaszTörlésKiváncsian várom a véleményedet:)
Köszi a receptet, szuper!
VálaszTörlésnagyon finom ez a lángos gyermekeimnek tovább adom ezt a receptet mert nagyon finom volt :) ;)
VálaszTörlésKedves Nyammm! Egy éve kerestem a tökéletes lángos receptjét, magam is kísérleteztem vele, aztán a múlt héten rábukkantam erre a receptre, és kedves kis történetre.
VálaszTörlésMa délelőtt aztán hozzá is fogtam, megsütöttem a fiaimnak, és ahogyan azt előttem is írták már, úgy tökéletes, ahogy van.:)
Nagyon szépen köszönöm a receptet, ezután ezt fogom sütni ha piacos lángosra vágyunk. Szóval gyakran.:)
KÖSZÖNJÜK SZEPEN A FINOM LANGOS RECEPTET:
VálaszTörlésTöbbször sütöttem lángost, sütödében enni ritkán szoktam, valahogy nem jön össze a nosztalgia íz, és elmegy tőle a kedvem. Ezeket az apró pacsnikat szeretem én is. Eddig joghurtosat vagy burgonyásat készítettem, mert így tárolható hűtőben. A tiéd kelesztés után meddig tárolható, ha nem nagyobb mennyiséget készítek elő (bulira, h. aztán elkápráztassam a vendégsereget)? A recepted alapján kb. két kiló lisztben kell gondolkodnom 40-50 db-ban. Előre is köszönöm válaszod, Ági
VálaszTörlésKedves Ági!
VálaszTörlésSzuper hír, hogy ezzel a recepttel fogsz kápráztatni, majd szólj, hogy hogy sikerült:) A tárolást illetően maximum fél napig tárolható, azt is hűtőben és úgy, hogy jól legyen kinyomkodva belőle a levegő! De az a biztos, ha egyből sülnek a lángosok:) Jó étvágyat hozzá, drukkolok:) Szép napot! Zsófi(nyammm)
Nagon örülök, hogy ízlett kedves Névtelen!:)
VálaszTörlésKedves Holb Erika!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy így ízlett Nektek:) Sok-sok lángost még:)
Kedves Szántó András!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket:)!
Szép napot,
Nyammm
Mivel nem tudtam a receptet, eddig kézzel dagasztottam és gyúródeszkán nyújtottam, de emiatt "száraz" maradt a tészta.
VálaszTörlésMost kézzel hozzá sem értem, fakanált használtam. Szó szerint kavartam a tésztát. 500 g liszthez valamivel több mint 4 dl tej kellett. Ízre, formára olyan lett a strandi lángos. Nagyon szuper, és hozzá a hideg sör ...... hmmmm....
Köszönöm a receptet.
Nagyvárad.
Most állítottam össze a tésztát!Remélem ízleni fog a családnak.Köszi a "titkot".
VálaszTörlésKati
Köszi a receptet,isteni lett,el is fogyott az egész 10 perc alatt! :)
VálaszTörlésAndrea
Most csinálom a fincsi lángost először... Bableves lesz az előétel... :)
VálaszTörlésÖrülök kedves Erika, hogy ízlett:)
VálaszTörlésKedves Kati, remélem jól sikerült:)
DE örülök Andrea! Sok-sok lángost még:)
Kedves Nóra, szuper párosítás, várom az eredményt:)
Köszönöm nagyon Nektek a sok pozitív visszajelzést, átadom a családnak is:) Ami jó az jó:) Ha gondoljátok küldjetek az elkészült darabokról fotókat a nyammm.nyammm@gmail.com-ra!
VálaszTörlésMegcsinalom a hetvegen ha hazajutok,kuldok kepet,
TörlésA feny utcai nem a tietek volt?
Sziasztok!!!!!Én németországban dolgozok szakácsként és kérték tőlem,hogy csináljak nekik magyar létemre lángost!Azt hiszik,mindenki tud igazi lángost.Egy receptet megcsináltam,nem volt jó....egy másikat is .....az sem volt jó!DE EZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ! isteni! tényleg olyan mint a piaci,vagy strandos..... isteni finom és egyszerűen megy hipp hopp. Nagyon nagyon jó recept!:) köszönöm szépen :)
VálaszTörlésKedves Noémi! Szuper ilyeneket hallani:) Sok-sok lángost még:)
VálaszTörlésSziasztok fuuu ez nagyon finom lett,megettem jo nagy meretuen vagy 10 darabot,:-) hahahahaaaaa
VálaszTörlésDe enn jo cukrossan szeretem:-) :-) :-) kac kac.... jaaaj,kik vaytok ti heee, tiszta szégyen egy langost nem tudtok megcsinalni, csak receptel, jááá durva...
VálaszTörlésSzia! Már másodszor készítem (és még biztos sokszor fogom), nagyon jó recept. Köszönöm!
VálaszTörlésegy lány: mi recept alapján készítjük a lángost, sőt, minden süteményt, kelt tésztát az alapján készítek, és mindig pontosan kimérem a hozzávalókat. Te viszont ülj vissza az iskolapadba és tanulj meg helyesen írni, utána kritizálj!!!
Csongi nekem is ez a vèlemènyem,elèg szègyenletes az ìràsa 😉
TörlésKedves Nyammmmm!
VálaszTörlésA tönköly fehér liszt mennyire fontos, vagy jó fimom lisztből is ?
Teljesen megfelelő finomlisztből is:) Jó lángosozást, majd írd meg, hogyan sikerült:)
VálaszTörlésSzia, volt egy receptem, de nem találtam, aztán elkezdtem keresgélni és végül ide jutottam. Örülök neki, mert nagyon jó lett és sikere volt. :) Még a 3 éves, aki eddig sose ette meg, jól bezabált belőle. Köszönöm ;)
VálaszTörlésSzia,azt kérdezném,hogy jó-e ha este elkészítem a tésztát,jól lezárva beteszem a hűtőbe és reggel sütöm? Köszi
VálaszTörlésÉn is köszi a receptet nagyon régóta keresem az igazi lángos receptjét örök hálám
VálaszTörlésnagyon jo lett.tuti recept,mindenkinek ajanlom.
VálaszTörlésKedves Nyamm Friss élesztőt írsz . Lehet e a tartós ill abból a por alakúval is csinálni? Kollégáknak az útszélén jólesne 7 végeken egy kis igazi lángos.A friss élesztő eltartása nehézkes 1 kamionban.
VálaszTörlésSzia Nyammm!
VálaszTörlésFantasztikus, nagyon finom, mint a piacon a langososnal, egyszerü megcsinalni, egyszerüen szuper!!! Köszönöm en is, hogy megosztottad!
Üdv. Betty
Szia! Isteni finom és szuper lett a lángos! Köszi szépen!!!!
VálaszTörlésKedves Nyammm! Köszönöm a finom lángos receptet.üdv:Böbe......
VálaszTörlésKedves Nyammm!
VálaszTörlésFiatal pár (5éve) vagyunk (20-23), először párom próbálta ki a lángosod receptjét, hát odáig volt érte!!! Mára már én is elkészítettem, igazi remekmű lett az igazi tökéletes recepttel :) még anyukám is irigyli, ő egy kefíres recepttel szokta megcsinálni, de bevallom, az nem az az igazi "piaci" lángos volt. Így most már "kénytelen vagyok" én megcsinálni itthon. Fiatalként igyekszünk majd tovább adni a többiek számára is a receptet, sajnos a mai fiatalok kevese süt-főz eredeti receptek alapján, de minden bizonnyal azon leszünk, hogy ez az Igazi lángos recept ne halljon ki és tovább éljen! :-) Nagyon szépen köszönjük!!!!
Kedves Anikó és Ádám!
VálaszTörlésKöszönöm a szép szavakat, nagyon jól esnek:) Remélem jó sok lángost fogtok még sütni és tovább viszitek a receptet:)
Köszönöm a kedves kommenteket, nagyon örülök, hogy így elnyeri ennyiőtök tetszését:) Sok-sok lángost még:)
VálaszTörlésEz a legjobb lángos recept,amivel eddig találkoztam.Nekem kicsivel több vízre szükség,de nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésCSAJOK !!!
VálaszTörléshogy lehet hogy nekem egy kemény gyurott tésztára emlékeztető tészta let belle ,ugy csináltam ahogyan kell fél kiló liszt 3 deci víz , stb stb :(
En most csinaltam meg. Nagyon sok fele langost ettem mar, de ez egyszeruen tokleletes lett. Meg soha eletemben nem ettem ilyen finom langost. Ezer koszonet a receptert.... :) :) ;)
VálaszTörlésSzia! Epp most kelesztem es kozben olvastam az irasod...hat bekonnyeztem. Tuti finom lesz...alig varom, hogy kisussem;) nagyon koszonom
VálaszTörlésSziasztok!Hat en epp most dagasztottam be!Remelem jo lessz azt is megirom nektek hogy milyen lett es kepet is küldök ha tudok itt küldeni!
VálaszTörléshat elkeszült a finom langos !Hat isteni lett!1Kepet hogy tudok ide feltölteni nektek?
VálaszTörléstalan most sikerül feltöltenem itt
VálaszTörlésMegcsináltam, most lakott jól belőle a család! Hát ez valami isteni volt! A tészta is és a fokhagymás lötyi is első osztályú! Köszönjük szépen a receptet és a történetet! :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet,isteni.Az egész családnak ízlett.Már sokszor csináltam mindenfélét,de ez a tuti recept.
VálaszTörlésNagyon jó a recept! Köszi! Mint a piaci lángos! Most úgy bekajoltam, hogy menni sem tudok! :-D
VálaszTörlésA legjobb a Julia-é ota amit régen még Villanyban árult
VálaszTörlésA legjobb a Julia-é ota amit régen még Villanyban árult
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Nyamm! Lehet hogy én vagyok düddő, de jól értettem hogy az élesztőt nem kell felfuttatni, csak megvárni amíg szétesik?
VálaszTörlésHat,sajnos en meg nem kostoltam de annak idejen amit a Feny utcai piac(regi),alaksoraban ettem az kiraly volt,meg volt meg egy a Laci bacsie,Adonyban az aruhaz elott,super jo volt
VálaszTörlésSziasztok adjatok tippet milyen a nagyon könnyű tèsztályú de könnyen formázható lángos titka irjatok legyszi ma . kiváncsi vagyok !
VálaszTörlésSzeretnèm kèrni irjatok milyen a nagyon könnyű tèsztályú de könnyen kezelhető lángos tèszta mit raktok bele hogy belül jó puha kivűl jó ropogos lessz ?Irjatok ma kèrlek hogy minèl finomabb lángost tudjak sütni vevőimnek köszike:)
VálaszTörlésÈn ezt a lángos szeretem amit ajánlassz szerintem nagyon finom de olyan helyen dolgozom ahol a fönök újításokat szeretne te vagy ti bisztosan tudtok tippeket adni :)
VálaszTörlésszia. kezdőként csak annyit kérdeznék hogy mit jelent az hogy alá locsolod az olajat? nem kell belekeverni a tésztába? köszi előre is :)
VálaszTörlésValaki tudna segíteni? Az élesztőt nem kell felfuttatni? És a sót rá kell szórni? Akkor hogyan tud megkelni?
VálaszTörlésKedves nyammm , SIKERÜLT !!!!! Es ez neked köszönhetô !! Mi Franciaorszàgban élünk és hàt egy évben egyszer megyünk haza , tehàt a làngos evés elég ritka volt . Tul ritka !! A mult héten döntöttem az otthon sütés mellett , de az elsô recept nem fogott meg nem lett a legjobb , hàt folytattam a keresést és màr majdnem feladtam , amikor ràtalàltam a TE receptedre !!! Gondoltam egy utolso probàt megér , ha nem lesz jo , akkor feladom ! DE JO LETT !!! :-) Annyira , hogy az egész csalàd ki van dôlve , a felének még a hasa is duzzad annyit ettek !! De nem csak mi örülünk ennek a szuper receptnek , a Francia baràtaink is imàdtàk , amikor együtt vakàcioztunk nàlunk !! Végre Ôk is ujra ehetnek majd ! Még egyszer oriàsi köszönet !!! Edit
VálaszTörlésTudom, hogy régi bejegyzés, de azért én is megköszönöm és megosztom a tapasztalatomat: Ma készült, kutyafuttában, mert a 3 hónaposunk alvásideje ketyegett, szóval kapkodás. Összességében remek recept, nagyon egyszerű volt elkészíteni, az egy evőkanál só azonban rengetegnek bizonyult (tudom, hogy só és kanálfüggő is a dolog, de akkor is). A megoldás az lett, hogy kutyultam még hozzá vizet és lisztet, pici élesztőt. Amúgy a 3 dl vízzel és a fél kg liszttel nekem is keménykés volt, de ez mindennapos a kelt tésztánál, sosem adjuk hozzá az összes lisztet egyszerre. A végeredmény finom lett, viszonylag kevés olajat vett fel, jutott a szomszédnak is, aki mondta hogy nyithatnék lángosos büfét :D Akkor meg csak jó a recept, igaz!? KÖSZÖNJÜK
VálaszTörlésSzia! Segitenel nekem, nalunk nincs friss eleszto, mennyit ajanlanal szaritottbol ? Es ha bekeverem elozo nap este a tesztat , hogy taroljam a masnapi sutesig? Elore is koszi!!!
VálaszTörlésMonika
Dràga Nyammm!
VálaszTörlésKöszönet neked ès kedves csalàdodnak. Vègre mostmàr èn is tudok igazi isteni finom piaci làngost csinàlni. Ezentul nem kell màr màs receptet keresnem hiszen nàlam ès csalàdomnàl is ez lett az ETALON. Milliò köszönet :)
Szilvia
Tökéletes!!! Tökéletes!!! Tökéletes!!! Csak ezt tudom mondani :) sosem gondoltam volna,hogy egyszer Én is tudok egy igazán finom lángost csinálni. Ezer köszönet a receptért!!!! Szabina
VálaszTörlésMost készítettem el! Nagyon köszönöm a szuper receptet!! Isteni lett! Puszi érte.
VálaszTörlésMost készítettem el! Nagyon köszönöm a szuper receptet!! Isteni lett! Puszi érte.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet, nagyon finom lett! Soha nem készítettem még lángost ez volt az első próbálkozás. Kenyérsütőgéppel történt a dagasztás, az olajat is beletettem. A család kívánságára nem sima, hanem töltött (tejföl, sonka, gomba, kukorica, sajt) készült. A technológiától függetlenül nagyon jól skerült, vagyis az eredeti leírást lehet alkalmazni ilyen alternatív megvalósítással is. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a titkot, ez alapján nem lehet rosszul elkészíteni.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet! A legfinomabb lángos amit valaha ettem! Bár nekem elég volt 2 gramm élesztő a 0,5 kg liszthez. 20 gramm élesztő nem elírás véletlenül?
VálaszTörlésSzerintem 2 dkg élesztő kell hozzá, nem 2 gramm... (20 gramm=2 dkg)
TörlésNagyon örülök hogy rátaláltam erre a receptre. Köszönöm!!! :)
VálaszTörlésTegnap elkészitettem, finom lett, de nem olyan, mint egy lángos. A hiba természetesen nem a receptben van, én rontottam el valamit. Amikor az olajat ráöntöm a tésztára, akkor azt bele is kell keverni? Én nem kevertem össze vele, igy nem is volt szükség a megadott olajmennyiségre. Ahogy nézem a képet (bevallom tegnap nem néztem mert csak gyorsan leirtam a receptet és mentem elkésziteni) az enyém nem ilyen volt. Egy nagy golyó volt, nem folyt igy szét mint a tied. Gondolok még arra, hogy nem elég élesztőt használtam, itt nálunk friss élesztőt nem kapni (legalábbis én még seholse találtam), szárazat használtam, de nem azt a porállagút hanem a kicsi golyócskákat, ami azért szerintrem jobb. Kicsit kevesebbet használtam, mint amennyi mennyiséget irtál, mivel ez aktiv élesztő, gondoltam kevesebb kell. Lehet tévedtem :) Megköszönöm, ha segitesz kideriteni, miért nem lett jó a lángosom :) Köszönöm előre is.
VálaszTörlésSzia! Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.A lángosra amit eddig sütöttem sem érkezett panasz,de ez valami fenomenális számomra. Vittem a receptet, a blogomra is kitettem saját fotóval és természetesen linkeltelek. Remélem nem gond. Köszönöm
VálaszTörlésKöszönöm! Köszönöm! Köszönöm! :)
VálaszTörlésez lett a legjobb általam készített lángos!
Megsütöttem!
VálaszTörlésIsssteni finom!😍
Köszönjük a receptet😘
Őszinte leszek, gyerekkoromban a VI. Jókai utcában ettem a legfinomabb lángost életemben. Ez kb. 45-50 éve volt :) Azóta a számban érzem az ízét, az káposztás volt. Azóta sokszor csináltunk a férjemmel, de a gyerekkorom nem jött vissza. Ezt a receptet ki fogom próbálni, köszönöm szépen!
VálaszTörlésA legjobb recept, amit eddig próbáltam. Köszönöm szépen! 😘
VálaszTörlésNagy lángosevő vagyok. Az országban három helyen ettem igazán jó lángost: Veresegyházi piac (lakókocsi), debreceni piac bejárata melletti bódé, Csongrád fő úti lángossütő. Most a recepted alapján készített lángos felvette a versenyt bármelyikkel! Kívülről ropogós, pufi, mint a képeken, belül foszlós, ízletes, és klasszikusan fokhagymás-tejfölös-sajtos lángosként egyszerűen felséges!!! Ki is dobtam egyből a kukába a netről eddig összevadászott vagy hat-hét " Igazi lángos" receptet. Azért a Lehel piacra egyszer csak elugrok megkóstolni az "Igazi-Igazi" lángost. Köszönöm a receptet, unokáim jövő héten "minősítik".
VálaszTörlésTegnap megcsináltam, nagy siker volt! Jövő héten ismétlés.
VálaszTörlésTöbb éve csak ezt a receptet csinálom a családnak. Ha valaki azt mondja, nála van a tökéletes recept, mindig cáfolni tudom ezzel a recepttel. 🤫
VálaszTörlésFantasztikus... ma már a második adagot csinálom :)
VálaszTörlésKöszönöm
Köszönöm ezt a receptet miòta megtalàltam csak ezt kèszitem.
VálaszTörlésHűtőben lehet tárolni a kis golyókat ?
VálaszTörlés