Nem is tudom mióta számolom vissza a napokat, hogy elkészüljön konyhámban az igazi amerikai palacsinta. Gyerekkorom óta kedvenceim közé tartozik A palacsinta...az egyetlen dolog, amit "bárhol-bármikor-bármennyit megeszem" persze nutellával vagy piros lekvárral töltve, így nem volt kérdés, hogy egyszer nálam is elkészül az amerikaiak reggelije. Nálam nem reggelire készült, ahogy a filmekben szokás, valamiért nem tudok egyszerűen korán étkezni...na meg, ha reggelizem akkor hajlamos vagyok utána végig enni a napot:) Tényleg, ti reggeliztek?:)
Ezt a szuper receptet még Flóránál láttam és régóta váratott magára, hogy elkészüljön, nem mellesleg Jamie Oliver receptje, akit meg ugye nagyon is szeretünk:) Annyit változtattam, hogy tettem egy kis nyírfacukrot a tésztába.
Hozzávalók 10-15 darabhoz:
120 g liszt
1 tk sütőpor
3 tojás
1,5 dl tej
1 ek. nyírfacukor
csipet só
olaj a sütéshez
lekvár, nutella, juharszirup
1. A tojásokat ketté választjuk.
2. A sárgájához hozzá adjuk a tejet, a lisztet, a sütőport és simára keverjük.
3. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük vele, amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
4. A tojássárgájás masszába óvatosan beleforgatjuk a habunkat.
5. Forró olajozott palacsintasütőben 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Isteni volt a házi eperlekvárunkkal, meg nutellával:) Sajnos juharszirup nem volt itthon pedig azzal lett volna az igazi. Next time:) Ízre nekem egy kicsit fánkos volt, de annyit elárulhatok, hogy fog még készülni ilyen-olyan módon..............
Nagyon Finom lehet ,én is meg fogom sütni !!
VálaszTörlésSzerintem nálam nem vagy nagyobb palacsinta fan, nézd csak meg a blogom :) A családban én tartom az abszolút rekordot, még 8-9 éves koromban 11-et ettem meg, azóta sem tudott senki lepipálni. A pancake-et is nagyon szeretem, föleg, hogy abból kevesebbet kell sütni, mert vastagabb a tésztája. Nagyon guszták letted a tieid, eperlekvárral is nagyon fincsi. Meg kakaóval. Meg Golden Syruppal. Meg banánnal. Meg üresen....
VálaszTörlésJól néz ki, fincsi lehet,,:)
VálaszTörlésCsajok! A palacsinta az az én gyengém...:))
VálaszTörlésJujj de jó kis képek, nagyon tetszenek!! Ez a kék pöttyös anyag annyira jó...a második kép a kedvencem...:))
Szeretem a palacsintát, csak nem sütni:) De az amerikai meg a csúsztatott az más, azoknak előbb nekiállok. Szuper lett, én is szoktam ezt a receptet használni, az egyik legjobb:)Az én gyerekeim először teszik rá a nutellát és arra az eperlekvárt:)
VálaszTörlésjujj de kéne most nekem egy "kicsike" belőle... :)
VálaszTörlésÉn üresen szeretem legjobban a palacsintát. És sütni is imádom, valahogy kikapcsol.
VálaszTörlésÉn reggelizek. Ha éhesen indulok el, akkor egész nap éhes vagyok.:)
Hajrá lányok sütkérezzetek:) Mindenki palacsinta kedvelő úgy látom:)
VálaszTörlésBors and Pepper, tudom ám micsoda fan vagy te:). Én eddig csak palacsinta pusztító voltam, nem készítő, ugyanis nálunk NY a palacsintamester:) Gyerekkoromban a hagyományos palacsinta rekordom:21, testvéri versengés eredményeképpen és utána következett a rosszullét:)
Köszönöm, mozzarelli:)
Trollanyu, a csúsztatottat még nem próbáltam:(
Kamrapolc, legközelebb szólok:)
Kriszta, igazad van üresen is mennyei:) A főzőcske meg alapbol megnyugtat, engem legalábbis:)
Imádom:)) Nagyon szépek a képek!:)
VálaszTörléshát ez nagyon vicces! egyre jár az agyunk :) én múlt héten sütöttem banánosat, Kristóf vegan receptje alapján.
VálaszTörlésMost olvasom 21 -es rekordot. Respect. Biztos fiútesód van, így nagyobb volt a konkurencia :) Az én növérem elég gyenge palacsinta evésben...
VálaszTörlésNálam most sül! ;-) Ígéretesnek tűnik diabetikusban is :-)
VálaszTörlés