2012. június 4.

Amerikai palacsinta

Nem is tudom mióta számolom vissza a napokat, hogy elkészüljön konyhámban az igazi amerikai palacsinta. Gyerekkorom óta kedvenceim közé tartozik A palacsinta...az egyetlen dolog, amit "bárhol-bármikor-bármennyit megeszem" persze nutellával vagy piros lekvárral töltve, így nem volt kérdés, hogy egyszer nálam is elkészül az amerikaiak reggelije. Nálam nem reggelire készült, ahogy a filmekben szokás, valamiért nem tudok egyszerűen korán étkezni...na meg, ha reggelizem akkor hajlamos vagyok utána végig enni a napot:) Tényleg, ti reggeliztek?:)
Ezt a szuper receptet még Flóránál láttam és régóta váratott magára, hogy elkészüljön, nem mellesleg Jamie Oliver receptje, akit meg ugye nagyon is szeretünk:) Annyit változtattam, hogy tettem egy kis nyírfacukrot a tésztába.
Hozzávalók 10-15 darabhoz:
120 g liszt
1 tk sütőpor
3 tojás
1,5 dl tej
1 ek. nyírfacukor
csipet só
olaj a sütéshez
lekvár, nutella, juharszirup

1. A tojásokat ketté választjuk.
2. A sárgájához hozzá adjuk a tejet, a lisztet, a sütőport és simára keverjük.
3. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük vele, amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
4. A tojássárgájás masszába óvatosan beleforgatjuk a habunkat.
5. Forró olajozott palacsintasütőben 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Isteni volt a házi eperlekvárunkkal, meg nutellával:) Sajnos juharszirup nem volt itthon pedig azzal lett volna az igazi. Next time:) Ízre nekem egy kicsit fánkos volt, de annyit elárulhatok, hogy fog még készülni ilyen-olyan módon..............

12 megjegyzés:

  1. Nagyon Finom lehet ,én is meg fogom sütni !!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nálam nem vagy nagyobb palacsinta fan, nézd csak meg a blogom :) A családban én tartom az abszolút rekordot, még 8-9 éves koromban 11-et ettem meg, azóta sem tudott senki lepipálni. A pancake-et is nagyon szeretem, föleg, hogy abból kevesebbet kell sütni, mert vastagabb a tésztája. Nagyon guszták letted a tieid, eperlekvárral is nagyon fincsi. Meg kakaóval. Meg Golden Syruppal. Meg banánnal. Meg üresen....

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki, fincsi lehet,,:)

    VálaszTörlés
  4. Csajok! A palacsinta az az én gyengém...:))
    Jujj de jó kis képek, nagyon tetszenek!! Ez a kék pöttyös anyag annyira jó...a második kép a kedvencem...:))

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a palacsintát, csak nem sütni:) De az amerikai meg a csúsztatott az más, azoknak előbb nekiállok. Szuper lett, én is szoktam ezt a receptet használni, az egyik legjobb:)Az én gyerekeim először teszik rá a nutellát és arra az eperlekvárt:)

    VálaszTörlés
  6. jujj de kéne most nekem egy "kicsike" belőle... :)

    VálaszTörlés
  7. Én üresen szeretem legjobban a palacsintát. És sütni is imádom, valahogy kikapcsol.
    Én reggelizek. Ha éhesen indulok el, akkor egész nap éhes vagyok.:)

    VálaszTörlés
  8. Hajrá lányok sütkérezzetek:) Mindenki palacsinta kedvelő úgy látom:)

    Bors and Pepper, tudom ám micsoda fan vagy te:). Én eddig csak palacsinta pusztító voltam, nem készítő, ugyanis nálunk NY a palacsintamester:) Gyerekkoromban a hagyományos palacsinta rekordom:21, testvéri versengés eredményeképpen és utána következett a rosszullét:)

    Köszönöm, mozzarelli:)

    Trollanyu, a csúsztatottat még nem próbáltam:(

    Kamrapolc, legközelebb szólok:)

    Kriszta, igazad van üresen is mennyei:) A főzőcske meg alapbol megnyugtat, engem legalábbis:)

    VálaszTörlés
  9. Imádom:)) Nagyon szépek a képek!:)

    VálaszTörlés
  10. hát ez nagyon vicces! egyre jár az agyunk :) én múlt héten sütöttem banánosat, Kristóf vegan receptje alapján.

    VálaszTörlés
  11. Most olvasom 21 -es rekordot. Respect. Biztos fiútesód van, így nagyobb volt a konkurencia :) Az én növérem elég gyenge palacsinta evésben...

    VálaszTörlés
  12. Nálam most sül! ;-) Ígéretesnek tűnik diabetikusban is :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében