2012. június 18.

Padlizsánkrém

Beköszöntött a kánikula és nagyon félek mi lesz itt nyáron sütés-főzés terén, hiszen a mi kis konyhánk szellőztetésileg nincs felkészülve erre a hőségre:) Sajnos se kert, se erkély, így amikor csak lehet "menekülünk" a szabadba. Ezt  a hétvégi eltűnéseim is mutatják:) Mostanság vagy reggel, vagy késő este készülnek a gyors, nem túl sok hővel járó ételek. Természetesen piacon jártam, így megpillantva a padlizsánokat, egyből tudtam, hogy ez kell nekünk ebben a forróságban. Igazi hűsítő, könnyű nyári étek:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 padlizsán
1/4 vöröshagyma
2 fokhagyma
1 ek mustár
1 ek tejföl
fél citrom leve
frissen őrölt bors

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és 25-30 perc alatt a héj feketedéséig sütjük őket (néha forgatjuk, illetve villával megszúrjuk, hogy a levegő kijöjjön belőle).
3. Hűlni hagyjuk, majd botmixerrel a hozzávalókkal együtt összeturmixoljuk.

Hidegen, firss paradicsommal, bazsalikomlevéllel, piritóssal a legfinomabb:) Néha keverek bele mascarpone-t, vagy ricottát, úgyis eteti magát, de így natúran a padlizsán "natúr" ízével verhetetlen!

8 megjegyzés:

  1. Jajj, nagyon szeretem én is (egy kis mézzel megbolondítva).
    Úú, jól meg is kívántam, nyelek itt nagyokat :)

    VálaszTörlés
  2. de jó nektek! inkább élvezd ki a nyarat, igazad van hogy nem főzöl annyit:) jól néz ki ez a padlizsánkrém!

    VálaszTörlés
  3. ezt én is el fogom készíteni:)

    VálaszTörlés
  4. Adél, még sosem próbáltam mézzel, de most bogarat ültettél a fülembe:)

    Bonillo, készítsd bátran, ha esetleg elkészül küldhetsz róla fotót is:)

    Köszönöm lányok:)

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon nagy kedvencem, isteni lehet :)

    VálaszTörlés
  6. Na, a padlizsánkrémről van egy történetem... A párom nagy kedvence, azelőtt nem készítettem, aztán Stahl receptje alapján megcsináltam nagy izgatottan (ennek már sok-sok éve)... végül dühömben egy "bizonyos" helyen végezte. Hát, nem ízlett neki az a verzió:-))))! Megpróbálom majd a Tiédet! Puszi!

    VálaszTörlés
  7. Minden nap megtudnám enni a padlizsánkrémet. Nagyon szeretem, főleg majonézzel! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében