Ha már eperszezon van és még pluszban amerikai palacsinta ihlette mámorban rebegek muszáj volt kipróbálnom együtt a kettőt. Flóra útmutatásai alapján készültek ők is, azzal a különbséggel, hogy kihagytam belőle a csokit és nálam kevesebb volt a joghurt mennyisége, abból kifolyólag, hogy a joghurtos poharak egyre kisebbek:) ÉÉÉÉÉssssss párámpárám hiphiphurráá ez a 100. ünnepélyes bejegyzésem:)
Hozzávalók 10-13 darab palacsintához:
140 g joghurt
2 tojás
190 g liszt
2 tk sütőpor
40 g nyírfacukor
csipet só
vaj/étolaj a sütéshez
1. A tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és simára keverjük.
2. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk és hozzá keverjük a tésztához.
3. Egy serpenyőben olajat vagy vajat melegítünk és tetszés szerinti nagyságú palacsintákat kanalazunk bele és mindklét oldalát megsütjük kb. 4 perc alatt. (Nekem a vaj hamar feketedett a sütés során és jobbnak láttam étolajjal folytatni, ízre nem éreztem számottevő különbséget a két módszer között)
Isteni volt ez is, nyugodtan bolondítsátok a tésztát bármilyen gyümivel.
most mit mondjak?
VálaszTörlésboldog 100. bejegyzést? :D
Méltóképpen ünnepled a 100. bejegyzésed! Hajrá hajrá!
VálaszTörlésde guszta ez is!! Gratula a 100. bejegyzeshez!:-)
VálaszTörlésHappy 100!! Remek kis ünnepi nyam-nyam ;-)
VálaszTörlésDe szépek!:) Gratulálok a 100. bejegyzésedhez!:D
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta!
VálaszTörlésennivalóak :)
VálaszTörlésImádom ezt a vastag, "jó bele harapni" palacsintát. Reggelire szoktam sütni, a gyerekeim imádják. Gyümölccsel isteni. Guszta!
VálaszTörlésJuppijuppi, gratula a 100.-hoz!!!!:)
VálaszTörlésKöszönöm:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, még sosem készítettem ilyen palit. Gratula a 100. - hoz :)
VálaszTörlésÁáááááá!!
VálaszTörlésEz nem ér!
A második képet imádoooom, olyan hangulatos!! Olyan vidám, a palacsinta pedig idális reggeli számomra..
Amúgy pedig egy nagy gratula a 100.-hoz...természetesen!! :D
ma ezt sütöm a lányoknak :)
VálaszTörlésKöszönöm-köszönöm:)
VálaszTörlés