2012. június 1.

Fűszeres almás crumble

Amióta elkészítettem az első morzsasütimet, minden nap ezt ennék más-más gyümölccsel. Annyira gyors és egyszerű nyalánkság, hogy nem is értem, hogy hiányozhatott ezidáig az életemből. Képzeljétek, nemrégiben jártunk NY-el az Ecseri piacon, ahol igazi kincsekre leltem, szerintem havi látogató leszek ott is. Ezt a gyönyörű villát is ott lőttem magamnak számos kis csecse-becsével együtt. Egy dolog hiányzik nekem itt a tárgyakhoz, a története. Ti hol szerzitek be a kincseiteket?
Hozzávalók 6 személyre:
6 nagy alma
1 citrom leve
3 tk fahéj
2 tk kardamom
4 ek zabpehely
3 ek nyírfacukor
250 g tönköly fehérliszt
100 g vaj (+ 10 g a kikenéshez)
1/2 citrom héja
3-4 ek. porcukor (nyírfa porcukor)
3 tk fahéj
csipet só


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy felszeleteljük (mindkét módszerrel kipróbáltam (ld.alul) és mindkettő isteni).
3. Citromlevet facsarunk rá, cukrozzuk, fűszerezzük és összefőzzük kis lángon az egészet 5 perc alatt.
4. A lisztet a porcukorral, a zabpehellyel, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Bele kockázzuk a hideg vajat és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk a tésztát.
6. A sütőtálat kivajazzuk.
7. A fűszeres almát egyenletesen a sütőtál aljába halmozzuk, majd a tetejére szórjuk a morzsát és betesszük a sütőbe.
8. Kb. 25-30 perc alatt megsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Szinte érzem az illatát! Én új vagyok pesten, de kedvet kaptam az ecserihez! Köszi a tippet! Ha van kedved, nézz be te is hozzám :)

    VálaszTörlés
  2. Finom desszert, indulhatok? ;DDD

    VálaszTörlés
  3. hmmmmm, most már nekem is be kell állnom a sorba, és készítenem kell morzsasütiket!!! :)
    Vasárnap délelőtti programnak: Petőfi csarnok, bolhapiac!!! tuti hely :)

    VálaszTörlés
  4. Júj de jò ez is!azECseri piacròl én is hallottam.Anyukám Szentendrén vett nekem szép régi tànyért és kanalat,ott is vannak régiségek.:-)

    VálaszTörlés
  5. Nem csináltam még morzsa sütit. Olyan jól néz ki és tök egyszerű! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  6. Húúú,én egyszer készítettem crumble-t, fahéjas-szilvást, de most, hogy eszembe juttattad, azt hiszem felveszem a listára megint :)

    VálaszTörlés
  7. Anyukám,lesd csak meg az utolsó posztomat :)

    VálaszTörlés
  8. Isteni, könnyű desszert, ne halogassátok:) Köszönöm a szentendrei és a Pecsa tippet. Elfogok látogatni:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében