2013. március 22.

Rakott karfiol

Nagyon szeretem a "rakottas" ételeket (gyors, könnyű, finom) nyílván a legeslegkedvencebbikem a rakott krumpli, de mivel most burgonyát nem igazán eszem, felturbóztam a "Csőben sütött karfiolomat" tojással és virslivel. Hű, micsoda ötlet:) haha. Annyit elárulok, hogy finom volt, én pusztítottam el egyedül több részletben és állandó vendégem lesz az asztalon:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 karfiol
6 tojás
4 szál baromfi virsli
500 ml tejföl (vagy még több, az nem baj:))

1. A karfiolokat rózsáira szedjük, majd hideg sós vízben feltéve, 10-15 perc alatt majdnem puhára főzzük.
2. Közben a tojásokat is megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
3. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
4. A karfiolokat egy jénai tál aljába rakosgatjuk, megkenjük tejföllel, rákarikázzuk a tojásokat és a virsliket, majd végül lefedjük a tetejét tejföllel.
5. 20-25 perc alatt összesítjük, míg meg nem pirul a teteje.

Plusz tejföllel, uborkával, csalamádéval tökéletes:) Természetesen variálhatjuk, hogy a tejfölt is fűszerezzük (bors, fokhagyma, pesto), következő alkalommal kipróbálom:)

4 megjegyzés:

  1. IMÁÁÁÁÁÁDOM, de én ezt most 3 hónapig nem ehetek!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. micsudi ötlet! viszek neked házi virslit innen a hentestől, na attól kész leszel :)

    VálaszTörlés
  3. Szofikám, utána majd egy jó nagyot falatozol belőle:)

    Jajjj, de kiváncsi vagyok DEttu!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében