2013. március 15.

Karamellizált keleti sertésoldalas balzsamecetes sült bébirépával

Életem első és valószínüleg nem utolsó sertésoldalasa sült kis konyhámban a héten. Segal Viktor receptje alapján készítettem, így már mikor nekiálltam tudtam, hogy ebből nagy baj nem lehet! Akik szeretik a keleties ízvilágot, azok megnyalják majd mind a tíz ujjukat, mint Huncutka a pizza után a filmben haha:) Szinte csak salátákkal és húsokkal van tele a konyha, de már kezdek besokallni pedig még csak holnap lesz egy hete, hogy nem ettem CH-t. Bevallom őszintén nem merek sütni, de ma lehet, hogy bemerészkedek valami egészségeset kreálni. Én egyenlőre gyümölcsökkel pótlom az édesség hiányomat:) Nektek milyen ötleteitek vannak édesség helyettesítésére (csoki, süti, gumicukor:)?)
Hozzávalók az oldalashoz 4 személyre:
1 kg oldalas (az a jó, ha vékonyabb)
páchoz:
3 dl hámozott paradicsom konzerv
2 ek szójaszósz
1 tk rizsecet
1 tk tamarind szirup
1 ek hoisin szósz
1 ek méz
1 kk currypor
1 kk kínai ötfűszerkeverék
1 kk szecsuáni bors
1 tk só
körethez:
500 g bébirépa
1 ek balzsamecet
1 ek szójaszósz
40 g vaj

1. A páchoz az öszes hozzávalót egy lábasban 5-10 perc alatt nagy lángon, állandó keverés mellett a felére forraljuk.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
3. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk és egy tepsibe helyezve ráöntjük a pácunkat.
4. 60-70 percig lefedve, majd még egy fél órán át fólia nélkül sütjük tovább.
5. A körethez a bébirépát vajon megpároljuk, majd amikor már puhulnak, sózzuk, meglocsoljuk a balzsamecettel, a szójaszósszal és együtt pirítjuk tovább, amíg nem kezdenek pirulni.
6. Tálaláskor a répára helyezzünk egy-egy karamellizált oldalast.
Forrás: Segal Viktor: Ízek és formák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében