2013. március 28.

Cupcake heaven vol.2 - Húsvéti cupcake - Devil's food muffin csokoládé ganache-val

Hipp-hopp itt is a cupcake heaven második résztvevője. Aki szereti a csokoládét, annak ellenállhatatlan darab lesz szerintem, hisz mindenhol csokis és mégis könnyed, nem gejl:) Ő egy igazi húsvéti darab, már a nevének is köszönhetően, na meg a színes marcipán tojásokkal a tetején. Természetesen ő is a Makifoodban készült Márk Szonja szuper cupcake tanfolyama során.
 Hozzávalók kb. 24 nagy muffinhoz:
37 g holland kakaópor
95 ml forró víz
180 g liszt
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
170 g vaj
225 g nyírfacukor
2 tojás
110 g tejföl
Csokoládé ganache-hoz:
100 g étcsokoloádé (min. 70%)
100g tejcsokoládé
200 ml habtejszín
Díszítéshez:
Színes marcipán vagy csoki tojások

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. A muffin tepsinket béleljük ki papírkapszlikkal.
3. A kakaóport oldjuk fel a forró vízben.
4. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
5. A vajat olvasszuk fel a cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
6. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, aztán a kakaót is.
7. Keverjük bele a lisztet és a tejfölt kis részletekben.
8. A kapszlikat töltsük meg 3/4-ig a masszánkkal, majd 20 perc alatt süssük készre.
9. Közben készítsük el a ganache-t. A csokoládéinkat tördeljük össze.
10. Forraljuk fel a tejszínt és öntsük a csokoládékra, várjunk 1 percet, majd keverjük egyneműre.
11. Tegyük hűtőbe.
12. Ha a muffinunk kihűlt, a ganache pedig megszilárdult, akkor habnyomózsákba töltjük a ganache-unkat és fészkeket nyomunk a muffin tetejére, amit tele pakolunk a színes tojásokkal.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...