Amikor először használtam matcha zöldteát (pontosan 6 nappal ezelőtt:)), akkor készültek ezek a piskótatekercsek is. Egyből beleszerettem, amikor Reninél megláttam. Elkészítése szintén pofon egyszerű, sőt a piskóta és a töltelék ugyanaz, mint a piskótatortánál.
Hozzávalók 1 rúdhoz:
Piskóta:
3 ek tönköly fehérliszt
3 ek rétesliszt
6 tojás
3 tk matcha teapor
3 ek nyírfacukor
2 tk sütőpor
csipet só
Krém:
250 g mascarpone
2 ek nyírfa porcukor
fél lime leve
200 g málna (fagyasztott is jó)
1/2 cs zselatin fix
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojásokat szétválasztjuk és a csipet sóval a fehérjét kemény habbá verjük. (akkor jó, ha megfordítva nem csúszik ki a tálból)
3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a teát, a sütőport, a liszteket és egyneműre keverjük.
4. A habot óvatosan hozzákeverjük a zöld masszánkhoz.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztánkat téglalap alakban és 15 perc alatt megsütjük.
6. A tésztát még melegen egy konyharuhában feltekerjük. Ha szükséges, a tészta széleit szabjuk le egyenletesre (szabályos téglaalp legyen).
7. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük.
8. A tésztát kitekerjük, majd megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük.
Azonnal is fogyasztható, én hűtőben tároltam fogyasztásig, illetve amíg el nem fogyott:)
De helyes kis csigabiga :)
VálaszTörlésNagyon tetszik és a blogod is! Tuti kipróbálós nálam! :-)
VálaszTörlésNagyon jó lett, a színe is, meg a formája is:)
VálaszTörlésEz nagyon tuti, imádom a színeit :)
VálaszTörlésKöszönöm Nektek lányok:)
VálaszTörlésNagyon fincsinek tűnik :-)))
VálaszTörlésTegnap gondolkodtam,mit kéne sütni,és Te adtál ötletet:elkészült életem első piskóta tekercse.
A hűtőben didereg,még nem mertem kibontani...