2012. június 8.

Garnéla falatok citromos-parmezános piskótán

Az egész úgy kezdődött, hogy Noémi publikálta szuper VKF témáját, melynek alapkoncepciója: A fehér. Így ahogy van, nemes egyszerűségében a fehér, de annál többet agyaltam a témán, mivel nem édeset szerettem volna készíteni. Mondanom sem kell,  minden fehér színű zöldség-gyümölcs landolt a kosárban a piacon és azóta is minden a hűtőben:) Meg kell tanulnom még okosan vásárolni:) Ti hogy szoktatok? Listával vagy hirtelen elcsábultsággal? Szóval visszatérve a játékra, elsőre ez pattant ki a fejemből, de mire elkészültem vele ráeszméltem, hogy ez nagyon nem lett fehér (a hátteren kívül):) Mi viszont egy jót vacsiztunk belőlük és az biztos, hogy még készülni is fog nálunk. A fehér játékot illetően pedig, ami késik nem múlik:)
Hozzávalók 2 személyre:
Rákhoz:
12 garnélarák
3 gerezd fokhagyma
1/2 lime leve
1 dl olívaolaj
Parmezán chips:
50 g reszelt parmezán
Piskóta:
120 g liszt
csipet só
1 tk sütőpor
1,5 dl tej
1 tojás
1 ek olívaolaj
4 ek reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
felének a leve is
Cayenne bors
Joghurt-lime szósz:
150 ml görög joghurt
1 lime leve
só, bors

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A piskótához a nedves (tej, tojás, olívaolaj) és a száraz (liszt, só, sütőpor, reszelt parmezán, citromhéj, Cayenne bors) hozzávalókat összekeverjük, majd ezeketi is egyneműre keverjük.
3. A tésztát kapszlikba adagoljuk és egy muffin sütőben megsütjük kb. 20-25 perc alatt. Hagyjuk hűlni.
4. A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük és felhasználásig a hűtőben tároljuk.
5. A reszelt parmezánt egy serpenyőben egyenlő részekre osztjuk, majd megolvasztjuk és amikor már korongokká olvad levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. 3-4 perc után már le is szedhető könnyedén a serpenyőröl. Formázhatjuk kedvünk szerint.
6. A rákokat megpucoljuk. 
7. A fokhagymákat fokhagymanyomóval összezúzzuk és összekeverjük az olívaolajjal, lime levével.
8. A rákok mindkét felét megsütjük a fokhagymás-limeos olívaolajban.

Tálaláshoz a muffinokat 1 cm vastag korongokra vágtam, ráhalmoztam a joghurtos szószt, majd arra a parmezánkorongot és végül a rákokat egymásba kapaszkodva, hogy le ne essenek:) Igazi friss, nyári, üdítő vacsora. Friss citromot is facsartunk rá, eszméletlen micsoda ízorgia.

8 megjegyzés:

  1. Annyira jó!!! Haha én is ilyen vagyok, de teljesen, össze-vissza mindent megveszek csak szezonális legyen! :)))

    VálaszTörlés
  2. De jo, nalam nyero:) Garnela minden mennyisegben johet. En is gyakran veszek olyasmit is amire nincs szukseg, de aztan kesobb ugyis elfogy minden...a penzem is;)

    VálaszTörlés
  3. Na ez biztos finom volt! :) Végül is elég sok fehér van benne:)
    Én is a zöldségesnél/boltban találok ki mindent, aztán van, hogy itthon szépen várják-várják a sorukat... :))

    VálaszTörlés
  4. Szuper, igazi finomság és nekem való:) Vár rám egy kiló rákocska a fagyasztóban, a sós piskótát pedig jó ideje ki szeretném próbálni. Nekem listám mindig van, de aztán persze elcsábulok, főleg gyümölcs és zöldség fronton, meg vannak a leárazások is ugye, stb. Nem könnyű dolog ez a vásárlás:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szuper lett! És szerintem is van benne elég fehér... Bizony, én is pakolok be ezt-azt a kosárba:-)!

    VálaszTörlés
  6. Hű, ez nagyon dizájn étek! Irtó guszta! A rákkal most barátkozom egy korábbi rosszullét után, de azt gondolom, újra jóban leszünk...:O)

    VálaszTörlés
  7. Anyukáááám,én az utóbbi 1 hónapban estem örök szerelembe a rákokkal, ez nálam tuti befutóóó:)

    VálaszTörlés
  8. Na, akkor megnyugodtam, hogy nemcsak n vagyok így ezzel a pakolgatással:)

    De jó neked Anyukám:) Én még küzdök, azért velük, de NY imádja:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében