A piacon még lehet szerezni medvehagymát, úgyhogy az én kosárkámban landolt is, már akkor tudtam, hogy pesto készül belőle, hiszen amit anno készítettem, annak már nyoma sincs:) A bökkenő ott volt, hogy elfogyott a fenyőmag és sokszor lehetetlen szerezni még a szupermarketekben is nemhogy vasárnap este a kisboltban?! De leltem a kamrapolcon egy kis tökmagot:)
Hozzávalók 250 ml-hez:
1 csokor medvehagyma
200 g tökmag
2 fokhagyma gerezd
só
frissen őrölt bors
2 dl olívaolaj
100 g parmezán
1. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Óvatosan, nehogy oda égjen.
2. A pirított tökmagot a medvehagymával, olívaolajjal kézi mixerrel pépesítjük.
3. Amikor már egyneművé kezd válni, fűszerezzük, sózzuk, hozzá keverjük a parmezánt és tovább keverjük amíg egyneművé nem válik.
4. Kis üvegekbe töltjük.
Friss, ropogós kenyérre kenve, tésztához mascarponeval vegyítve fenomenális:)
Ez nagyon fincsi lehet! Szívesen megkóstolnám de én már nem láttam medvehagymát a piacon. A tökmag nagyon tuti :)
VálaszTörlésJövőre akkor vagy fagyasztottból is muszáj kipróbálnom ínséges időkben:)
VálaszTörlésez kb meddig áll el?
VálaszTörlés