2012. május 31.

Tökmagos-Medvehagyma pesto

A piacon még lehet szerezni medvehagymát, úgyhogy az én kosárkámban landolt is, már akkor tudtam, hogy pesto készül belőle, hiszen amit anno készítettem, annak már nyoma sincs:) A bökkenő ott volt, hogy elfogyott a fenyőmag és sokszor lehetetlen szerezni még a szupermarketekben is nemhogy vasárnap este a kisboltban?! De leltem a kamrapolcon egy kis tökmagot:)
Hozzávalók 250 ml-hez:
1 csokor medvehagyma
200 g tökmag
2 fokhagyma gerezd
frissen őrölt bors
2 dl olívaolaj
100 g parmezán
1. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Óvatosan, nehogy oda égjen.
2. A pirított tökmagot a medvehagymával, olívaolajjal kézi mixerrel pépesítjük.
3. Amikor már egyneművé kezd válni, fűszerezzük, sózzuk, hozzá keverjük a parmezánt és tovább keverjük amíg egyneművé nem válik.
4. Kis üvegekbe töltjük.

Friss, ropogós kenyérre kenve, tésztához mascarponeval vegyítve fenomenális:)

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon fincsi lehet! Szívesen megkóstolnám de én már nem láttam medvehagymát a piacon. A tökmag nagyon tuti :)

    VálaszTörlés
  2. Jövőre akkor vagy fagyasztottból is muszáj kipróbálnom ínséges időkben:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében