2012. május 29.

Hideg eper-rabarbara krémleves

Még mindig eper-rebarbara bűvölet uralkodik a konyhában. Nincs mese, idén próbáltam ki először ezt a párost és minél többféleképpen szeretném elkészíteni. Sajnos most nincs épp a legmelegebb, de képzeljük csak el mennyire hűsítő tud lenni a nyári forróságban egy jéghideg gyümölcs leves:) Azt hiszem holnaptól már javul is az idő, úgyhogy lehet is begyűjteni a hozzávalókat:)
Hozzávalók 4 személyre:
400 g eper
400 g rebarbara
4 ek nyírfacukor
fél citrom leve
1 vanília rúd kikapart magjai
1 lime reszelt héja és leve
1 dl kókusztej
1 dl tejszín

1. Az epreket megmossuk, félbevágjuk. A rebarbarát 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
2. Az epreket, a rebarbarával és a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival összeforraljuk, amíg a rebarbara meg nem puhul. Még az elején facsarunk rá egy kis friss citrom levet, hogy megtartsa a szép piros színét.
3. Ahogy megpuhultak a gyümölcsök lehúzzuk a tűzról az edényünket és kézi mixerrel összeturmixoljuk a gyümiket benne.
4. Hozzáadjuk a kókusztejet, a tejszínt, a lime reszelt héját és levét,  majd visszateszzük egyet rottyanni.
5. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, jól kihűtjük.

Ha szükséges még adhatunk hozzá egy kis cukrot, de nekem így ízlett, hogy egy kicsit savanykás. Én piskótát sütöttem éppen, úgyhogy abból landolt a tetejére pár kocka, na meg az elmaradhatatlan eper:)
Vaníliafagylalttal is isteni lehet!

5 megjegyzés:

  1. Isteni lehet, szuper az a párosítás!:-) Nálam rizskoch-ban végezte együtt a kettő:)

    VálaszTörlés
  2. Csodás lehet! Kókusztejjel meg különösen :)

    VálaszTörlés
  3. Huh, ez mesés lehetett! Micsoda ízek egy kanálban...

    VálaszTörlés
  4. Uhhh, riskochban is nagyon jó lehet Erika:)

    Köszönöm Nektek:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében