Habár, már láthattátok róla a fotót az isteni expressz kenyérnél, azért gondoltam, hogy megosztom Veletek ennek is az elkészítését. Baromi egyszerű, természetesen ha időm engedi legközelebb én készítem hozzá a vajat is:) NY úgy elpusztította 2 nap alatt, hogy én csak kereshettem, amikor enni szerettem volna belőle...
Hozzávalók 200 g-hoz:
200 g jó minőségű vaj (a legjobb, ha saját magatok készítitek)
1 csokor metélőhagyma
10 szál kakukkfű
frissen őrölt bors
1. A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni.
2. A zöldfűszereket finomra vágjuk.
3. A vajat villával (bátrabbak kézzel) összenyomjuk, majd hozzákeverjük a frissen őrölt fekete borsot is.
4. Jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral hengert formálunk belőle, körbetekerjük sütőpapírral és mehet is a hűtőbe, hogy kicsit megkeményedjen és persze, hogy összeérjenek az ízek. ( Alegjobb szerintem egy éjszaka neki, de 1 óra múlva is nyugodtan fogyasztható)
Nagyon nagy előnye, hogy rengeteg zöldfűszerrel lehet kombinálni és, még húsokra is nagy előszeretettel használjuk:)
Hmm, egyszerű és nagyszerű! Ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésNálunk gyerekkoromban a petrezselymes vaj hódított. Ez is nagyon jól hangzik, és gyönyörűen néz ki :)
VálaszTörlésNagyon klassz, imádom az ilyen vajakat!
VálaszTörlésÉn is csináltam ilyen fincsi vajat...még van belőle egy darabka..A kenyered nagyon guszta, ismét megcsodáltam! :o)
VálaszTörlésNekem is jöhetne belőle...:) A párom szülei most éppen kecskesajtot gyártanak ezerrel...:)
VálaszTörlésÚúúú a házi kecskesajt isteni lehet:)
VálaszTörlésPróbáljátok ki, szuper:) Ma megint készítek:)