2012. május 9.

Zöldfűszeres vaj

Habár, már láthattátok róla a fotót az isteni expressz kenyérnél, azért gondoltam, hogy megosztom Veletek ennek is az elkészítését. Baromi egyszerű, természetesen ha időm engedi legközelebb én készítem hozzá a vajat is:) NY úgy elpusztította 2 nap alatt, hogy én csak kereshettem, amikor enni szerettem volna belőle...

Hozzávalók 200 g-hoz:
200 g jó minőségű vaj (a legjobb, ha saját magatok készítitek)
1 csokor metélőhagyma
10 szál kakukkfű
frissen őrölt bors

1. A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni.
2. A zöldfűszereket finomra vágjuk.
3. A vajat villával (bátrabbak kézzel) összenyomjuk, majd hozzákeverjük a frissen őrölt fekete borsot is.
4. Jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral hengert formálunk belőle, körbetekerjük sütőpapírral és mehet is a hűtőbe, hogy kicsit megkeményedjen és persze, hogy összeérjenek az ízek. ( Alegjobb szerintem egy éjszaka neki, de 1 óra múlva is nyugodtan fogyasztható)

Nagyon nagy előnye, hogy rengeteg zöldfűszerrel lehet kombinálni és, még húsokra is nagy előszeretettel használjuk:)

6 megjegyzés:

  1. Hmm, egyszerű és nagyszerű! Ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk gyerekkoromban a petrezselymes vaj hódított. Ez is nagyon jól hangzik, és gyönyörűen néz ki :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz, imádom az ilyen vajakat!

    VálaszTörlés
  4. Én is csináltam ilyen fincsi vajat...még van belőle egy darabka..A kenyered nagyon guszta, ismét megcsodáltam! :o)

    VálaszTörlés
  5. Nekem is jöhetne belőle...:) A párom szülei most éppen kecskesajtot gyártanak ezerrel...:)

    VálaszTörlés
  6. Úúúú a házi kecskesajt isteni lehet:)

    Próbáljátok ki, szuper:) Ma megint készítek:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében