Ez egy alap darab nálunk. Igazi életmentő gyors, könnyű desszert, bármivel tölthető, azonnal melegében kötelezően fogyasztható:) A tészta alapreceptje talán még Stahl Judit: Gyors édességek könyvéből származik. Nagyon bevált.
Hozzávalók (egy rúdhoz):
6 tojás
150 g nyírfacukor
50 g holland kakaópor ( a lényeg, hogy cukrozatlan legyen)
200 g eperlekvár
1 lime
csipet só
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
3. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd elkeverjük a kakaóporral is.
4. A tojásfehérjéből csipet sóval laza habot verünk, majd hozzáadagolva a cukrot kemény habot készítünk.
5. A sárgájás masszát elkeverjük a tojáshabbal, óvatosan, hogy össze ne törjön.
6. Sütőpapírral borított lapos tepsire helyezzük és 20-25 perc alatt megsütjük.
7. A lekvárt elkeverjük a lime levével és reszelt héjával.
8. Sütőből kivéve még melegen nedves konyharuhára tesszük, a széleit leszabjuk, hogy szép, szabályos téglalap alakú legyen és megkenjük egyenletesen a lekvárral, majd feltekerjük.
Na véééégre, már úgy vártam!!!!És hihetetlen, hogy nincs benne liszt!!!Ez alapdarab lesz nálam is :))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki :) Mekkora tepsiben érdemes sütni?
VálaszTörlésKedves An! Örülök, ha tetszik:) Én akkorában sütöttem, ami a sütőmmel járt:) Kb. 45-50x35-40 cm. Hajrá készítsétek:)
VálaszTörlésZsófi ez zseniális! Köszönöm az ötletet! Az én Imádottam a hagyományos piskótát nem kedveli, de ezt liszt nélkül biztosan imádni fogja! Az ízesítés pedig valami mennyei! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésHú de megkívántam.Ez a Stahl könyv ekem is megvan itthon, szerintem kipróbálom:)
VálaszTörlésCsodálatos, ki fogom próbálni. Jól értem, ahogy kiveszed a sütőből máris megkened lekvárral és feltekered? Lekvár helyett kell valamit kitalálnom, mert azt az én párom nem kedveli. De a gyerekeknek fogok ilyet sütni feltétlenül.
VálaszTörlésIsmét valami tökéletes!Jó lenne beleharapni... :-)
VálaszTörlésÉn is mindig hasonló receptet használok a piskótához. Nagyon szeretem, a tölteléked pedig egyszerűen mennyei!
VálaszTörlésAz én piskótáim is így készülnek egy ideje és imádjuk:-)
VálaszTörlésEz mennyei Zsófi!!!
Csodásan néz ki, még mindig! ;) Érdekes, én még életemben nem sütöttem piskótát, de ezt mindenképp kipróbálom, úgyis roskad a hűtő a sok lekvártól... :)
VálaszTörlésHajrá lányok mindent bele, a piskótába is:)
VálaszTörlésTrollanyu, igen még melegen megkenem és egyből tekerintem is fel, konyharuhába tekerve tárolom, hogy friss maradjon:)
Ez nagyon ígéretes , szerintem hamarosan kipróbálom .
VálaszTörlés