2012. május 28.

Őszibarackos-mangós-passiós pohárkrém

Nagyon szeretem a pohárkrémeket. Egyszerű, mégis mutatós desszert, hipp-hopp elkészíthető és a lényeg, hogy akár azonnal kanalazható:) Egy hátránya van, ha vendégségbe viszem, a poharaknak annyi:) Régóta foglalkoztatott az őszi-mangó páros és hála az égnek a piacon megjelentek az első barackok és rám köszönt egy passiógyümi is. Kanalat a kézbe:)!
Hozzávalók 2 személyre (2 pohár):
1 mangó
2 őszibarack
1 passiógyümölcs (maracuja)
fél citrom leve
125 g mascarpone
1 lime reszelt héja és leve
2 ek porcukor (nyír, barna, nád, sima)
1 ek vaníliás cukor

1. A mangót elfelezzük az egyik felét apró kockákra vágjuk az egyik barackkal együtt.
2. A mangó másik felét a másik barackkal összeturmixoljuk a citrom levével együtt.
3. A mangós barackos turmixunkat összekeverjük a gyümölcsökkel.
4. A mascarponet egyneműre keverjük a lime héjával és a levével és a cukrokkal.
5. Tálaláskor a pohár aljába kanalazzuk a gyümölcsös részt, majd rá a mascarpone réteget.
6. A passiógyümölcsöt félbe vágjuk és a gyümölcshúst a pohárkrém tetejére kanalazzuk.

Nagyon könnyű, selymes, friss üdítő desszert. Mivel szeretem keverni a halmazállapotokat én keksszel ettem:) Millióféle gyümölccsel, zabpehellyel, csokoládékkal is variálható.

5 megjegyzés:

  1. Hmmm, nagyon-nagyon fincsi lehet. Meglehet, h ki is próbálom, úgyis itt árválkodik a hűtőmben 3 db passiógyümi :)

    VálaszTörlés
  2. jujj, de szépen néznek ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta. Már régóta tervben van Segal Viktor passiógyümölcös mangós pohárkrémje, itt az ideje, hogy elkészítsem. A Te változatod is nagyon jó barackkal és mascarponéval.

    VálaszTörlés
  4. Szuper desszert!:) Hát igen, én is sajnálnám a poharakat!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, ha tetszik Nektek:) Kriszta Segal Viktoré is nagyon finom lehet, én is néztem azt:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében