2012. március 22.

Kókusztejes sült édesburgonyakrémleves thai citromnáddal

Ez az ízkavalkád forrt még ki az édesburgonyámból és a lehető legjobb helyen íródik most ez a bejegyzés:) Megosztom Veletek:) Munkám kapcsán ma Nógrád megyébe sodort az élet és van szabad fél órám a következő megbeszélésig, így puszta mellett félre áll, cipő le, anyósülésre át, atléta és napozik, miközben falatozik és bejegyzést ír:) Határtalan nyugalom, márcsak ez a leves hiányzik egy csuporban a kezemből, de amíg pötyögök legalább felidézem az esti ízeket. Arról ne is beszéljünk, hogy az igazi háztáji tojások már itt lesnek mellettem:)
Hozzávalók 2 személyre:
1 db édesburgonya
30 g vaj
csipet só
1 kisebb fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 citromnád
1 tk őrölt gyömbér
1 kk őrölt chilli
1 tk kurkuma
1 tk curry
1 dl kókusztej
1 lime leve
4 dl alaplé

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az édesburgonyát megtísztítjuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
3. A vajat megolvasztjuk sózzuk és beleforgatjuk a kockára vágott burgonyákat. Sütőben sütjük, amíg meg nem puhulnak.
4. Közben a hagymát finomra vágjuk, majd az olívaolajon üvegesre pirítjuk. 
5. Hozzáadjuk a fokhagymákat egészben 1-2 percig illatosítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket is (gyömbér, chilli, kurkuma,curry).
6. 2 perc után hozzáadjuk a sült édesburgonyákat és pirítjuk így együtt őket még 2 percig.
7. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a kissé megtört citromnádat és forrásig főzzük együtt őket.
8. Ha felforrt, kivesszük a citromnádat és összeturmixoljuk a levest.
9. Hozzáadjuk a kókusztejet és a lime levét is és hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet.

Sült édesburgonyakockákkal tálaltam.

És ahol bepötyögtem ezt az egészet:) Tavasz van:)



11 megjegyzés:

  1. wow de jó:) és pont erről a levesről álmodoztam , én sütőtökkel készülök majd gyártani egy nagy fazékkal:)

    VálaszTörlés
  2. Én is de megenném. Imádom!!

    VálaszTörlés
  3. irigyellek :) a levesért is, meg a környezetért is! a tojásokról nem is beszélve.. ;)

    VálaszTörlés
  4. A leves teljesen az én ízlésem szerint készült, nagyon tetszik:) A házi tojásokért nagyon irígyellek, itt lehetetlen szerezni:)

    VálaszTörlés
  5. Húúú, összefutott a nyál a számban. Nyammm ez a leveske

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy tetszik Nektek:)

    Erika: Sütőtökkel is isteni lehet:)

    Jutka mindenképp próbáld ki:)

    Trollanyu most leesett az állam, hogy arra feléd nincsen háztáji tojás:(

    Köszi Juci:)

    VálaszTörlés
  7. Látom a lábujjaid :D Sajnos én nem vagyok nagy barátságban az édesburgonyával, mert szerintem sültgesztenye íze van és azt nem szeretem... Viszont a párom odáig lenne ettöl a levestöl!!!

    VálaszTörlés
  8. :D Majd valami jeles napon lepd meg vele akkor:) Amúgy a fűszerektől szinte nem is érezni az ízét, sütőtökre hasonlít.

    VálaszTörlés
  9. Azt sem csipázom :DDDDD Tudom, baj van velem, nehéz is a börömben lenni... :)

    VálaszTörlés
  10. Legközelebb így próbálom ki az édesburgonya krémlevest. Eszméletlenül jó fűszereket használtál hozzá.

    VálaszTörlés
  11. tudjatok veletlenul a citromnad angol nevet?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében