2012. március 5.

Házi vaníliás cukor

És igen,igen végre összeráztam a saját vaníliás cukromat:) A végső lökést nyam-nyam adta a csodálatos kevert cukraival. A jövőben tervezem számos cukorka keverését. Nagyon gyors, de az illatfelhő annál tovább tart:) Ja és az első címkém bors and pepper-től:)
Hozzávalók:

1 vaníliarúd 
250 g nyírfacukkor

1. A vaníliarudat felvágjuk, a magokat kikaparjuk és jól összerázzuk a cukorral (robotgépben is lehet) egy kiszemelt üvegcsében, amiben tárolni fogjuk.
2. Beletesszük a rudat is egészben vagy apró darabokra vágva és még egyszer összerázzuk.

Ebből egy evőkanálnyi felér egy csomag vaníliás cukorral. Minden nap érdemes egyszer megrázni, hogy ne tapadjanak össze nagyon a szemcsék. Isteni az illata:)

3 megjegyzés:

  1. De örülök, hogy használtad a kis címkét !!! Az igazi vaníliás cukornál nincs is jobb! Olyan illata van, igaz?

    VálaszTörlés
  2. Jajj szuperek a címkék, alig várom, hogy a többit is felhasználjam:) Igen isteni ez a vaníliás cukor, mostantól csak ezt használom az biztos és minden nap kötelező a beleszippantás:)

    VálaszTörlés
  3. Kérlek látogass el menukonyha.blogspot.com oldalamra, egy kis "ajándék" vár...

    Heti Menük

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében