Szóval a recept eredetileg 26 cm-es tortaformára van, de én most 18 cm-esben sütöttem, de csak azért, hogy még sütés után nyomban falatozhassunka privát mini tortácskákból (erről is hoztam Nektek fotót)...., ja és hát igen, nem egy diétás fajta:)
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
250 g 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
250 g vaj
250 g gesztenyemassza
125 g nyírfacukor (leglább ez :))
4 tojás
csipet só
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
2. Az étcsokoládét darabokra törjük és vajjal hgőz felett megolvasztjuk.
3. Közben a tojást ketté választjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és azt is jól eldolgozzuk benne.
4. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval.
5. A tojásos masszába öntjük az olvasztott csokoládét és egyneműre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
6. Vajjal kikent tortaformába egyengetjük a tésztát és 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit puha.
A formában hagyjuk kihűlni. Melegen a legjobb fagyival tálalva:)
Hmm, nyami, ez nagyon guszta!
VálaszTörlésÉn is épp nagy tortasütésben vagyok, úgyhogy talán az feledteti velem ezt a látványos élményt :)
Ó és persze boldog nőnapot!
VálaszTörlésNo, meg ezúton is köszönöm szépen a díjat :))
Ami jár az jár:) Nagyon kiváncsi vagyok, hogy nálad mi készül:)
VálaszTörlésAjjajjajj, megyek én is elétek a reptérre :))
VálaszTörléshihi:)gyere csak gyere, de az after eight muffinnal gyere
VálaszTörlésFranciadrazsé!!
VálaszTörlésApu megsütötte, nagyon jó lett, de nekem hűtve ízlett a legjobban.
VálaszTörlésÖrülök Lőr:)
VálaszTörlés