2012. március 7.

Tejszínes-korianderes-padlizsános penne

Télből kilábalva, de még fél lábbal benne, tényleg minden nap csak a zöldségek-gyümölcsök, vitaminok forognak a szemem előtt és egyfolytában szívnám magamba a friss zöldeket:) Padlizsán-tejszín adott volt, a többi érzésre került bele, persze minden kóstolás után csak egyre több koriander...isteni ízvilága lett:) Azt már hozzá sem kell tennem, hogy milyen gyors elkészíteni...
Hozzávalók 4 személyre:
3 ek olívaolaj
2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
250 ml tejszín
1 kk frissen őrölt feketebors
5 tk koriander
1 ek paradicsomos pesto
ízlés szerint só (2 ek. nekem)
500 g durum penne + só

1. A tésztához a vizet feltesszük forralni a sóval. Érdemes a sós vizet megkóstolni tészta főzésekor, ugyanis így lehet csak megállapítani igazán, hogy pennénk a "semmilyen tészta íz" helyett tökéletes ízű legyen. Akkor jó, ha sósnak érezzük:) Ha a víz felforrt, beletesszük a pennét és 10 percig főzzük, majd szűrjük és hideg vízzel átmossuk (pici olívaolaj mehet rá, hogy ne tapadjanak össze)
2. A padlizsánokat megmossuk, felkockázzuk és egy wokban pici olívaolajon elkezdjük puhítani őket.
3. A paradicsomokat megmossuk, a zöld részt kivágjuk és beletesszük a wokba a padlikhoz.
4. A fokhagymákat vékonyan felszeljük és hozzáadjuk a zöldségekhez.
5. 10 percig pirítgatjuk őket együtt, majs sózzuk, borsozzuk és felöntjük a tejszínnel.
6. Várunk amíg egyet rottyan és hozzáadjuk a pestót és a koriandert, majd lefedve pároljuk 5 percig.
7. Kóstolunk...mmmmm és nyammm:)

Tálaláskor a pennére helyezünk a padlizsános ragunkból és parmezánt reszelünk rá, vagy lapokkal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében