Rengeteg tejcsoki maradvány halmozódott fel itthon télapó és különféle alkalmak során és mindjárt itt a húsvét, úgyhogy jobbnak láttam eltüntetni a temérdeknyi csokoládét, persze közben a felét a számba:) Kicsivú oldalán szemeztem már régóta ezzel az ötlettel, bár kicsit átformáltam. Tejszín helyett hulalát használtam és nagyon szeretem a lime fanyar, friss ízét, így abból is többet tettem bele. Hidegen a legjobb:)
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
80 g tejcsokoládé
75 g vaj
3 tojás
2 ek holland kakaópor
65 g nyírfacukor
50 g őrölt mandula
Limekrém:
1 dl hulala
2 lime leve
2 ek porcukor
5 g zselatin
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A vajat és a tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
3. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, beleöntjük az olvasztott vajas csokit, majd hozzákeverjük az őrölt mandulát és a kakaóport is.
4. Kivajazott formába öntjük és 30 percig tűpróbáig sütjük. (Ha a teteje nagyon barnulna alufóliával takarjuk le)
5. A hulalát felverjük a zselatinnal és hozzáadjuk a porcukrot és a lime levét is.
6. A krémmel megkenjük a kihűlt torta tetejét és tálalásig hűtőben tároljuk.
A legeslegfinomabb másnap volt:) Díszítés csokicseppel.
Oh, hogy épp csak étcsoki meg fehércsoki van itthon....what a shame...
VálaszTörlésSzerintem szuper lehet étcsokival is:) Teszteld és posztold:)
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta!
VálaszTörlésLementem tejcsokit venni, már kész, várom h kihűljön:)))
VálaszTörlés:)Jujjuj tiszta fanatikok vagyunk:) Holnap nálam a fahéjas cupcake készül:)
VálaszTörlésKöszi Adél:)
VálaszTörlésIgazán nyamm-os látvány! A csoki citrom páros verhetetlen. :)
VálaszTörlésNa kérlek, kb félórája lett kész és most dugtam el az uccsó 2 szeletet későbbre:)))
VálaszTörlésMi az a hulala?:)
VálaszTörlésNAgyon örülök Nektek:) Erika a tejszín helyettesíthető hulalával sok esetben, ami növényi tejszín:)
VálaszTörlésKedves Nyammmm-társ!
VálaszTörlésMegvan a Blogkóstoló 2. fordulójának a sorrendje. Neked a következő blog jutott >> http://asztika.blogspot.com.es/
Jó játékot :)