Igazi üdítő nyalánkság, a pihentetési időt leszámítva nagyon gyors az elkészítési ideje, mindössze 10 perc:) Ez pont ilyen "nem férek be a konyhába, hogy süssek" időszakokra való recept. Már régóta tervezgettem elkészíteni, de a túró mindig máshol végezte és most végre előhúztam a tarsolyból flórakonyha receptjét, amit egy kicsit átformáztam a saját ízlésünkre:)
Hozzávalók 2 személyre (2-2 gombóc):
250 g túró
35 g búzadara
3 ek házi vaníliás cukor (vagy 3 cs hagyományos)
1 ek tejföl
fél citrom reszelt héja
4 kisebb szem eper (persze a gombóc mellé még legalább fejenként 10:))
30 g kókuszreszelék
1. A hozzávalókat (túró, búzadara, vaníliás cukor, tejföl, reszelt citrom héj) jól összedolgozzuk és minimum 3 órára a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen. Erre azért van szükség, hogy a búzadara jól megszívhassa magát nedvességgel, így jól formázható lesz a gombócunk.
2. A masszából gombóckákat formázunk és a közepébe nyomunk egy szem epret, majd így tovább formázuk gombóc alakúra, végül meghempergetjük jó sok kókuszreszelékben.
Magában is mennyei ez a gombóc, de én szeretem a különböző halmazállapotokat variálni. Házi eperlekvárral ettük, de naná, hogy én kipróbáltam nutellával is és az minden ízélményt felülmúlt, úgyhogy must have:)
Ajaj, hogy ez mennyire kívánatos. Ha erősebben nézem már az ízét is majdnem érzem a számabn:))
VálaszTörlésNa, ezt 1000%, hogy kipróbálom!! Szuper!
VálaszTörlésIgen Emi, ez brutális ízkavalkád ám, de nehogy beérd a képpel:)
VálaszTörlésDe jó Pepper, szuper:) Kiváncsian várom a véleményed nyammmogás után:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Holnapra én is túrógombócot terveztem, úgyhogy most be is gyúrom..:)
VálaszTörlésJajjj kedves kamrapolc ne is tétovázz:) Azért egy adagot 3 óra múltán tesztelj:)
VálaszTörlés