2012. március 13.

Lepény két ízben 1. - milyen jó, hogy vagy nekem te "kész leveles tészta"

Mindenkinek javaslom, hogy mindig tartson otthon a mélyhűtőben, vagy gyakori felhasználás esetén csak a hűtőben kész leveles tésztát. Én sajnos még nem tudok magamtól leveles tésztát készíteni (mission 1.), úgyhogy számomra tökéletes választás, főleg ha gyors vacsit szeretnék összedobni NY-nek, aki az elmúlt 1 hétben kétszer is kért (mármint nem vacsorát, hanem ilyet:)) Váratlanul betoppanó vendégek esetén sem rossz megoldás. Végtelen módon lehet feldobni, akár édesen és sósan is....nálunk most kivételesen sósan készült:)
Prosciutto-pomodoro lepény:
Hozzávalók 2 személyre:
400 g Tante Fanny leveles tészta
100 g konzerv egész paradicsom
bazsalikom (7-8 levél, vagy 2 tk)
csipet só
4 szelet prosciutto
1 szál újhagyma
50 g reszelt sajt (nálam gruyére)
8 darab mini paradicsom

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A leveles tésztát hűtőből kivéve állni hagyjuk (ha fagyasztott, ha nem), hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. 
3. Közben az egész paradicsomokat összefőzzük kis lángon a bazsalikommal és a pici sóval, közben akár fakanállal szétnyomkodva a nagyobb darabokat.
4. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a paradicsomszósszal, széleit felhajtjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
5. A sonkákat lefektetjük a lepényre, rápakoljuk a hagymakarikákat és megszórjuk sajttal.
6. A mini paradicsomokat a szárukkal egészben ráhelyezzük a sajt tetejére.
7. 20 percig sütjük és készen is van:)

Az enyém paradicsomos széleit kicsit megfüstöltem most, de így is isteni lett, mintha kemencében sült volna:) Ezerféleképpen variálható az ízvilága, úgyhogy hajrá:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a lepény!Leveles tésztát készíteni szerintem még a profiknak sem könnyű, Jamie Oliver is boltit szokott használni:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Erika, nagyon kedves vagy:) Egyszer majd neki fogok, addig is élvezem Tante-t:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében