2012. március 25.

Kardamomos-gyömbéres étcsoki ganache - Na mihez is?:)

Sosem készítettem ganache-t ezelőtt és amilyen ördöngősen hangzik a neve alapján az elkészítése, annál egyszerűbb:) Igen-igen jól gondoltátok, macaron van készülődőben házam táján és ahhoz készült ez a szédítő csoki ganache, amit mellesleg magában kanalazva is fogyaszthatunk, illetve más sütemények töltelékeként is jól szuperál. Piszke is hasonlót hozott azt hiszem a Macaron maratonra:)
Hozzávalók 250 ml-hez:
100 ml tejszín
100 g jó minőségű (min 60%-os) étcsokoládé
10 g vaj
2 cm reszelt gyömbér
2 tk őrölt kardamom

1. A gyömbért lereszeljük, a felkockázott csokit és a vajat egy tálba tesszük
2. A tejszínt a reszelt gyömbérrel és az őrölt kardamommal felforraljuk.
3. a gyömbéres tejszínnel nyakon öntjük a csokoládét és a vajat. Hagyjuk állni 2 percig majd egyneművé keverjük.
4. Hűtőbe be, lehet rájárni és innen felhasználni.

Felhasználás előtt kis ideig tároljuk szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Mehet süteménybe, macaronba vagy csak úgy magában:)

7 megjegyzés:

  1. Imádom a ganache-t. Igen, csak úgy magában kanalazgatni is :)

    VálaszTörlés
  2. Makival, vagy makitlanul, de ide veleeee :))

    VálaszTörlés
  3. Nem is tudom, hogy lehet, de még sosem készítettem ganache-t! Ezen sürgösen változtatnom kell! (Cuki a címke ;)

    VálaszTörlés
  4. Változtass is:)Imádom a címkéidet:)
    Bárcsak mindenkinek küldhetnék:)

    VálaszTörlés
  5. Tök jó meg a címke is. Még nem hallottam erről, izgalmasan hangzik!:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében