2012. március 24.

Fehér-fekete-mogyoróvajas csokiszelet

Ma végre ismét édes készült, már csaknem elvonás lett belőle:) Az igazság az, hogy NY-el tisztító kúrába kezdtünk és nem kívánunk semmit, pedig MI imádunk enni:) Nagyon hiányzik az az érzés, már csak 2 hét és újra vágyni fogok enni:) Ennek ellenére azért készül itt egy s más, mint például ez a csupacsokis csoki szelet:) Gombóc Artúroknak, mogyoróvaj fan-oknak, csoki függőknek erősen ajánlom:)
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez (ez legalább 80 kocka csoki)
400 g fekete jó mínőségű (min. 60%) étcsokoládé
400 g fehér csokoládé
150 g crunchy mogyoróvaj (darabos)
(tudom botrány mennyiség, ami finom abba van anyag:))

1. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk.
2. A fekete csokit is gőz felett megolvasztjuk.
3. Az olvasztott fehér csokit összekeverjük a mogyoóvajjal.
4. A tepsit sütőpapírral beborítjuk és beleöntjük a fekete csokis részt majd belepöttyözzük kanállal a fehér csokis masszát, majd egy pálcával márványosra keverintjük ( ez sajnos nekem nem sikerült ennél, mert máshogy csináltam, ez már a jó módszer:))
5. Két órára a hűtőbe tesszük és megvárjuk amíg megdermed.
6. Lehet rájárni lopni belőle:))






4 megjegyzés:

  1. Ezek a fotók annyira szépek, hogy jajjjjj!!!

    VálaszTörlés
  2. :)Köszönöm:) Ha van fény, ami hétköznap esténként nem adatik, akkor olyan szép színek lesznek.

    VálaszTörlés
  3. Jujj, nagyon cuki!!!!! És tetszenek a pöttyök, a színek! nagyon ügyi vagy!!!!! Fel is iratkoztam Hozzád! Ha van kedved, nézz be Te is hozzám. :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm:) Igen-igen már bejelentkeztem, pedig minden nap olvaslak enélkül is:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében