Ez a nyári, könnyed finomság vendégvárónak készült, de sajnos ők sosem látták, mert mielőtt megérkeztek, eltűnt az egész, így ők "csak" a szimpla tiramisunak örülhettek. Még sosem fordult velem elő ilyesmi, de egyszerűen nem lehetett abbahagyni. Azóta direkt nem is készítettem, mert másnak úgysem jutna:) Pedig amióta sütök-főzök én rendszerint csak kóstolok és inkább másnak okozok ízekkel örömöt, de hát ez van. Ez hivatalosan is Nyammm 2015. nyár kedvence. Veletek fordult már elő ilyesmi?:)
Hozzávalók 6 személyhez:6 darab tojás
40 dkg babapiskóta
50 dkg mascarpone
6 evőkanál gyümölcscukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 kávéskanál rum
csipet só
18 dkg darált mák
25 dkg friss málna
1. A tejet felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjüka rumot.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a darált mákot.
3. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
4. A mascarponés keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és a friss málna felét.
Összeállítás:
5. A piskótákat egyesével belemártjuk a rumos tejbe (óvatosan, rövid ideig, nehogy szétázzon), majd onnan átemelve egy tálba rakosgatjuk egymás mellé őket.
6. Ahogy megvan az első szint beborítjuk a mascarponés masszánkkal, majd jöhet rá még egy szint babapiskóta réteg és a tetejére ismét a mascarpone massza.
7. Végül a tetejére a maradék friss málnát szórjuk.
8. Egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük, de minimum 4 órára.7. Végül a tetejére a maradék friss málnát szórjuk.
Kifőztük 2015. június
nekünk még van idehaza eper, azzal fogom készíteni. de gondoltam a télre is, ha már nem lesz, akkorra raktároztam dzsemet. ti főztetek? használjátok ki az utolsó eper hajrát, itt találtok receptet is hozzá http://glurl.co/befozok
VálaszTörlésFeltétlen kipróbálom, a mák és a málna is nagy kedvencem! :-))
VálaszTörlés