2012. február 2.

Paradicsomos-gombás spagetti

Szánom-bánom eltűntem egy napra, pedig minden napom a konyhában forog, gondolatban legalábbis egyfolytában:) Ma már itt köszönthetem magam mellet új konyhapultunkat, amire december óta vártunk és tegnap végre megérkezett, mondanom sem kell idáig csak csinosítgattam, rendezgettem ide-oda a dolgokat:) Ilyen időtlen időkre kiváló recept ez az isteni gombás spagetti.

Hozzávalók 4 éhes személyre: 
1 kg gomba
1 zellergumó
1 nagy vöröshagyma/póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
3 ek sűrített paradicsom
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 dl víz
2 ek cukor
oregánó
bazsalikom
frissen őrölt feketebors
300 g spagetti
lapjára reszelt parmezán

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk.
2. A hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk, a gombákat is apróra daraboljuk.
3. A zellert és a répát csepp alakú (nagylyukú) reszelőn lereszeljük.
4. Egy kis edényben olívaolajon megpároljuk külön a gombát, amit sózunk és borsozunk ízlés szerint, ha már megpuhult.
5. Egy másik serpenyőben pirítjuk mindkét hagymát a répával és a zellerrel. 
5. 5 percnyi pirítás után hozzákeverjük a párolt gombát és a sűritett paradicsommal tovább pirítjuk egy kis ideig.
6. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat és szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat fakanállal. Lefedve kis lángon főzzük felöntve a kis vízzel, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
7. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal és egy kis cukorral ízesítjük.
8. A spagettit sós, forrásban lévő vízben 9 perc alatt al dentére főztem.
9. A parmezánból reszelővel nagyobb lapokat vágtam tálaláskor a tetejére.

Nálunk már elfogyott, de NY és én is alig várom, hogy újra legyen itthon egy kis spagettinek való gomba:) Holnap pedig konyhapult avatás valami új recepttel:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében