Hozzávalók:
40 g liszt
170 g nyírfacukor/nádcukor
250 g ricotta
250 g túró
6 tojás
1 tk vanília kivonat
3 narancs héja és leve
1/2 citrom héja
1 csipet só
2 narancs a tetejére
1. Sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. Tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kézi habverővel krémesre verjük.
3. Ebbe a tojásos-cukros keverékbe keverjük a túrót, ricotta, narancsok reszelt héját és levét, a csipetnyi sót és a lisztet.
4. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzá keverjük a narancsos masszához.
5. Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es formába öntjük a tésztát és 175 fokon 50 percig sütjük. Ha idő előtt barnulni kezd a teteje takarjuk le alufóliával és úgy süssük tovább.
6. Amikor kihűlt, a tetejére narancskarikákat teszünk így fokozva az amúgy is isteni narancsos ízvilágát.
7. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de szerintem úgysem éli meg azt a fázist:)
Az alaprecept még Ízbolygó oldaláról való, melyet átformáltam a mi téli hangulatunkra:)
Az alaprecept még Ízbolygó oldaláról való, melyet átformáltam a mi téli hangulatunkra:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése