2012. január 31.

Ricottás-túrós narancstorta

Ma este ennek a finom tortának az utolsó szelet maradványa landol NY szájába:) Egy igazi könnyű, friss sütemény, a narancs és a citrom ízvilága teljesen megkavarja a túrók egyvelegét. Legközelebb egy kis fahéjat is csempészek bele! Imádom a narancs illatát, ahogy belopja magát az egész lakásba, főleg sütés közben:)

Hozzávalók:
40 g liszt
170 g nyírfacukor/nádcukor
250 g ricotta
250 g túró
6 tojás
1 tk vanília kivonat
3 narancs héja és leve
1/2 citrom héja
1 csipet só
2 narancs a tetejére

1. Sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. Tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kézi habverővel krémesre verjük.
3. Ebbe a tojásos-cukros keverékbe keverjük a túrót, ricotta, narancsok reszelt héját és levét, a csipetnyi sót és a lisztet.
4. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzá keverjük a narancsos masszához.
5. Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es formába öntjük a tésztát és 175 fokon 50 percig sütjük. Ha idő előtt barnulni kezd a teteje takarjuk le alufóliával és úgy süssük tovább.
6. Amikor kihűlt, a tetejére narancskarikákat teszünk így fokozva az amúgy is isteni narancsos ízvilágát.
7. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de szerintem úgysem éli meg azt a fázist:) 

Az alaprecept még Ízbolygó oldaláról való, melyet átformáltam a mi téli hangulatunkra:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...