Ki ne szeretné a lecsót? Aki meg nem szereti annak is millióféleképpen el lehet készíteni, hogy megszeresse. Egyszerűen csak hagyma, paprika, paradicsom vagy szalonnával, kolbásszal, virslivel, tojásosan, cukkinivel, fokhgymával, fűszerpaprikával, csípősen, padlizsánnal....mindenkinek megvan a maga kedvence. Ez itt a mienk.
Hozzávalók 6 személyre (ezalatt nem is érdemes bele fogni, hisz úgyis hipphopp elfogy)
30 g kolozsvári szalonna
1 ek zsír/étolaj
1 kisebb hagyma
15 db lecsó paprika
8 db paradicsom
30 - 50 g kolbász
1 tk fűszerpaprika
só
frissen őrölt bors
1 tk Piros Arany
1 tk Erős Pista /erős paprika
1. A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk és kevés zsíradékon kisütjük a zsírját. (Az íze miatt szerintem elengedhetetlen, de én nem szeretem, ha együtt fől a zöldségekkel, így én mindig kiveszem a hagyma előtt)
2. A hagymát finomra vágjuk.
3. Amikor már pirulni kezdene a szalonna kiszedjük (benne is maradhat, ki hogy szereti) és a helyére tesszük a finomra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk.
4. Közben a paprikát feldaraboljuk tetszés szerint.
5. Ha a hagyma már jó, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát és jól elkeverjük az olajos hagymával. (Ez azért szükséges, hogy a fűszerpaprika ne keseredjen meg)
6. Hozzáadjuk a paprikát is és lefedve pároljuk, amíg a paprika meg nem puhul. Sózzuk.
7. Közben feldaraboljuk a paradicsmot és a kolbászt is.
8. Ha már megpuhult a paprika hozzáadjuk a paradicsomot és a kolbászt, majd tovább pároljuk együtt az egészet.
9. Hozzáadjuk a Piros Aranyat, az erős Pistát, borsozzuk és ha szükséges még ízlés szerint sózhatjuk is.
10. Így az egészet kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.
Friss puha fehér kenyérrel az igazi!
Nagyon jól néz ki a tietek! :) de most csak azért nem kérek belőle, mert nálam is épp rotyog :)
VálaszTörlésGuszta lett! Nagyon szeretjük,nálunk cukkini is kerül bele:))
VálaszTörlésAnnyira jó képek! Hihetetlen módon meghozták az étvágyamat. Egy egyszerű ételt is milyen jól lehet "eladni"...Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésRégen ki nem állhattam, most meg mit nem adnék egy jó lecsóért...:)
VálaszTörlésHát, az én gyerekeim nem szeretik a lecsót, férjemmel viszont imádjuk! Mentségükre legyen mondva, hogy gyerekként mi sem rajongtunk érte, aztán szép lassan rájöttünk, mennyire finom tud lenni! :) Gyönyörű a te lecsód is, kolbászkával, szalonnával, hm... finom! :)
VálaszTörlésHúúú, nekem Anyukám bárhogy jöhet a lecsó, de a tojásos-cukkinis az mindig nyerő, meg a virslis-tarhonyás is :)
VálaszTörlésKöszi kamrapolc! Most is rotyoghatna nálam is:)
VálaszTörlésBöbe, az is nagyon finom, úgy is imádjuk:)
Köszönöm Krisz a dícsérő szavakat:)
Örülök Lilla, a legjobb!
Köszönöm Hankka, remélem a gyerkőceid is megszeretik egyszer!:)
Szofikám nem is lepődöm meg:) Egy rúd...:)
nagyon hasonoan csinalom annyi kulonbseggel, hogy a hagyma es a paprika karikara vagva kerul bele, es a legvegen radobok 2-3 tojast is. imadjuk.
VálaszTörlésÉn rizsesen szeretem, a párom kolbásszal, rizs nélkül:-) Nagyon hasonlóan készül nálunk is. Köszi, hogy felraktad, így is kipróbálom, szalonnával:-)
VálaszTörlés