2012. augusztus 21.

Klasszikus Kedd - Lecsó

Ki ne szeretné a lecsót? Aki meg nem szereti annak is millióféleképpen el lehet készíteni, hogy megszeresse. Egyszerűen csak hagyma, paprika, paradicsom vagy szalonnával, kolbásszal, virslivel, tojásosan, cukkinivel, fokhgymával, fűszerpaprikával, csípősen, padlizsánnal....mindenkinek megvan a maga kedvence. Ez itt a mienk.
Hozzávalók 6 személyre (ezalatt nem is érdemes bele fogni, hisz úgyis hipphopp elfogy)
30 g kolozsvári szalonna
1 ek zsír/étolaj
1 kisebb hagyma
15 db lecsó paprika
8 db paradicsom
30 - 50 g kolbász
1 tk fűszerpaprika
frissen őrölt bors
1 tk Piros Arany
1 tk Erős Pista /erős paprika

1. A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk és kevés zsíradékon kisütjük a zsírját. (Az íze miatt szerintem elengedhetetlen, de én nem szeretem, ha együtt fől a zöldségekkel, így én mindig kiveszem a hagyma előtt)
2. A hagymát finomra vágjuk.
3. Amikor már pirulni kezdene a szalonna kiszedjük (benne is maradhat, ki hogy szereti) és a helyére tesszük a finomra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk.
4. Közben a paprikát feldaraboljuk tetszés szerint.
5. Ha a hagyma már jó, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát és jól elkeverjük az olajos hagymával. (Ez azért szükséges, hogy a fűszerpaprika ne keseredjen meg)
6. Hozzáadjuk a paprikát is és lefedve pároljuk, amíg a paprika meg nem puhul. Sózzuk.
7. Közben feldaraboljuk a paradicsmot és a kolbászt is.
8. Ha már megpuhult a paprika hozzáadjuk a paradicsomot és a kolbászt, majd tovább pároljuk együtt az egészet. 
9. Hozzáadjuk a Piros Aranyat, az erős Pistát, borsozzuk és ha szükséges még ízlés szerint sózhatjuk is.
10. Így az egészet kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.

Friss puha fehér kenyérrel az igazi!

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a tietek! :) de most csak azért nem kérek belőle, mert nálam is épp rotyog :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta lett! Nagyon szeretjük,nálunk cukkini is kerül bele:))

    VálaszTörlés
  3. Annyira jó képek! Hihetetlen módon meghozták az étvágyamat. Egy egyszerű ételt is milyen jól lehet "eladni"...Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  4. Régen ki nem állhattam, most meg mit nem adnék egy jó lecsóért...:)

    VálaszTörlés
  5. Hát, az én gyerekeim nem szeretik a lecsót, férjemmel viszont imádjuk! Mentségükre legyen mondva, hogy gyerekként mi sem rajongtunk érte, aztán szép lassan rájöttünk, mennyire finom tud lenni! :) Gyönyörű a te lecsód is, kolbászkával, szalonnával, hm... finom! :)

    VálaszTörlés
  6. Húúú, nekem Anyukám bárhogy jöhet a lecsó, de a tojásos-cukkinis az mindig nyerő, meg a virslis-tarhonyás is :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi kamrapolc! Most is rotyoghatna nálam is:)

    Böbe, az is nagyon finom, úgy is imádjuk:)

    Köszönöm Krisz a dícsérő szavakat:)

    Örülök Lilla, a legjobb!

    Köszönöm Hankka, remélem a gyerkőceid is megszeretik egyszer!:)

    Szofikám nem is lepődöm meg:) Egy rúd...:)

    VálaszTörlés
  8. nagyon hasonoan csinalom annyi kulonbseggel, hogy a hagyma es a paprika karikara vagva kerul bele, es a legvegen radobok 2-3 tojast is. imadjuk.

    VálaszTörlés
  9. Én rizsesen szeretem, a párom kolbásszal, rizs nélkül:-) Nagyon hasonlóan készül nálunk is. Köszi, hogy felraktad, így is kipróbálom, szalonnával:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...