2012. augusztus 7.

Klasszikus Kedd: Főtt kukorica

Gyerekkorom egyik kedvenc nyári finomsága is ez a klasszikus darab, de képzeljétek én most készítettem először:) Ez mindig anyukám kiváltsága volt régen, így nem készítettem, nem mintha olyan nagy ördöngősség lenne. Nagyon szeretem a főtt kukorica illatát, ahogy terjeng a lakásban, igazi nyári hangulatot hoz (a lakásban lévő 40 fok mellé:)). A sült kukorica is mennyei darab, azt is próbáljátok ki, sok vajjal és sóval! Na de nem is kertelek tovább, kukoricázzatok:)
Hozzávalók 2 személyre (fejenként 1 cső kukorica):
2 cső kukorica
víz

1. A kukoricák leveleit/héját leszedjük a sok kis vékony hajjal együtt. 
2. Egy edény alját kibéleljük a levelekkel, majd ráhelyezzük a kukorica csöveket.
3. Hideg vízzel felöntjük annyira, hogy ellepje, majd levelekkel lefedjük a tetejét.
4. Sózzuk, majd 30-40 percig főzzük.

Amikor megfőtt jól megsózzuk. A főzővízben hagyjuk kihűlni.

6 megjegyzés:

  1. Óóóó, ezt én is nagyon szeretem, jó sósan. :P
    Nálunk a hétvégén volt. :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem még most is az egyik kedvenc nyári finomságom! Örök klasszikus minden generációnak :)

    VálaszTörlés
  3. Az igazi, örök nyári kedvenc!!!Képzeld, nemrég ettem először sült kukorit itt Londonban ( corn-on-the cob névre hallgat) és az is valami isteni!!És tényleg sok vajjal és sok sóval!!!Luv!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében