Ha hiszitek, ha nem lehet át kell adnom a staféta botot M-nak, ugyanis ez a torta az ő kezei közül került ki: egyes-egyedül készítette nekem, hogy meglepjen vele:). Nyílván elolvadtam, hisz ez volt az egyik nagy álmom, hogy végre valaki nekem főzzön, nemhogy süssön:) Szóval hála az égnek szeme van, fotózni is jól tud, így megszületett a recept, a bejegyzés és még a Kifőztükben is megjelent, úgyhogy azt hiszem új hobbi után kell néznem. Javaslatok?:) #bestcake#bestboyfriend
Hozzávalók 24cm-es tortaformához:
a tésztához:
10 db tojás
20 dkg darált mandula
10 dkg liszt
csipet só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
10 dkg gyümölcscukor
a krémhez:
50 dkg mascarpone
1 csomag vaníliáscukor
4 dkg gyümölcscukor
1,5 dl tejszín
a díszítéshez:
30 dkg málna
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
3. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
4. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport.
5. A tojásos-cukros masszánkhoz apránként hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd a fehérje habot is óvatosan beleforgatjuk a tésztánkba. Piskóta állagú masszát kell kapnunk.
6. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 30-35 percig tűpróbáig sütjük.
7. A krémhez a hideg tejszínt kemény habbá verjük.
8. A mascarponét a cukrokkal kikeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.
9. A tortánkat hagyjuk teljesen kihűlni, majd félbe vágjuk, a krém egy harmadával megtöltjük.
10. A krém kétharmadával pedig beborítjuk a külsejét és friss málnával díszítjük.
Kifőztük 2014. március
Ezek az üde málnaszemek így március idusán.... Hmmmmm... Én is vágyom már arra, hogy valaki süssön nekem egy igazi szülinapi tortát. Idén is torta nélkül maradtam... :o(
VálaszTörlésszerintem tartsd meg :)) én már többször sütöttem Neked... vagy az nem ér? :))
VálaszTörlés