Ezt a nagyon gyors, szuper könnyű browniet D barátnőm szülinapjára (forever 29:)) készítettem. Sajnos mire célba értem vele már nem volt meleg, hiszen úgy a legjobb, de hidegen is mennyei, mellesleg utána is lehet melegíteni sütőben, de a szájakból már nem lehetett kikapkodni:)
Hozzávalók(18 cm-es tortaformához):
120 g vaj
140 g étcsoki
3 tojás
100 g liszt
120 g nádcukor
1/2 kk só
1. Sütőt előmelegítjük 165 fokra.
2. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük.
3. A csokoládét apró darabokra törjük és vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal.
4. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd a lisztet és a sót is beleforgatjuk.
5. A tésztát elsimítjuk a tortaformában és 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még olvad a közepe:)
Fagyival, forrón tálalva az igazi, de magában is egy csoda:)
Gratulálok a recepted kitünő
VálaszTörlés