2012. február 15.

Máktorta csak így egyszerűen, na mert az is...

Ahogy ígértem, íme a habkönnyű szerelmetes mákortánk receptje:)....

Hozzávalók (24-26 cm tortaformához):
220 g barnacukor
200 g liszt /finom,tönköly fehér/
3 nagy tojás
1 dl tej
200 g darált mák
1 citrom héja
1 sütőpor
tölteléknek: házi eper lekvár
díszités: marcipán massza
sütéshez pici vaj

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mákot, citromhéjat és a tejet.
3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a masszához.
4. Kivajazzuk, kilisztezzük a formát és beleöntjük a tésztát.
5. 30-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
6. Ha kihűlt, félbe vágtam és isteni házi eper lekvárral töltöttem meg a közepét.
7. Díszítés gyanánt marcipánból golyócskákat görgettem és pici lekvárral a tortára tapasztottam.


3 megjegyzés:

  1. Jajj, de jót mosolygok, mennyi közös összetevő van konyhai csínytevéseinkben:)A máktorta nálunk must have,minden héten kell, az én uramat ezzel bármikot le lehet venni a lábáról:)

    VálaszTörlés
  2. JAjjj az a mák:) minden nap enném:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében