2012. február 23.

Póréhagymaleves sittysutty

Életmentő gyors leveseim egyike, amit ha főzök mindig a "Francia nők nem híznak" c. könyv jut eszembe. Érdemes elolvasni nagyon szórakoztató kis könyv és tényleg a francia nők abszolút megfelelnek a könyvben leírtaknak és annak, ahogy én is látom őket. Szóval, már a könyv elején említik az "ő" híres hagymalevesüket, melyet fogyókúrás célból is fogyasztanak nagy előszeretettel, akár egy héten keresztül. Ez nem pont a könyvben szereplő recept, viszont az én sittysutty levesem:)

Hozzávalók 4 személyre:
25 g vaj
2 db póréhagyma
1 l alaplé (maradék alaplé, vagy leveskocka)
1/2 tk szerecsendió
1/2 tk fehérbors
1 dl fehérbor
1 dl tejföl
1 ek liszt

1. A póréhagymákat megmossuk és vékonyan felkarikázzuk a zöld rész közepéig.
2. A vajat teljesen felolvasztjuk és beletesszük a póréhagymákat, addig pároljuk így, amíg a felére össz nem esik.
3. Közben az alaplevünket felforraljuk (ha leveskockázunk, akkor követni az utasításokat 1l vízhez).
4. Amikor már a póréhagymáink megpuhultak felöntjük az alaplével és lassú tűzön forraljuk.
5. Beleöntjük a fehérbort, a fűszereket, ízlés szerint sót.
6. Tovább forraljuk egy 10 percig, közben elkészítjük a legírunkat.
7. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd utána a leves levéből öntünk hozzá 2 merőkanálnyit és azzal is elkeverjük.
8. A legírt beleöntjük a levesbe és forralásig főzzük, aztán nyammm...csak ne kellene várni amíg kihűl:)

Általában reszelt sajjtal szoktuk megszórni. Itt most piritóssal és brie sajttal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében