2012. május 31.

Tökmagos-Medvehagyma pesto

A piacon még lehet szerezni medvehagymát, úgyhogy az én kosárkámban landolt is, már akkor tudtam, hogy pesto készül belőle, hiszen amit anno készítettem, annak már nyoma sincs:) A bökkenő ott volt, hogy elfogyott a fenyőmag és sokszor lehetetlen szerezni még a szupermarketekben is nemhogy vasárnap este a kisboltban?! De leltem a kamrapolcon egy kis tökmagot:)
Hozzávalók 250 ml-hez:
1 csokor medvehagyma
200 g tökmag
2 fokhagyma gerezd
frissen őrölt bors
2 dl olívaolaj
100 g parmezán
1. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Óvatosan, nehogy oda égjen.
2. A pirított tökmagot a medvehagymával, olívaolajjal kézi mixerrel pépesítjük.
3. Amikor már egyneművé kezd válni, fűszerezzük, sózzuk, hozzá keverjük a parmezánt és tovább keverjük amíg egyneművé nem válik.
4. Kis üvegekbe töltjük.

Friss, ropogós kenyérre kenve, tésztához mascarponeval vegyítve fenomenális:)

Júniusi gasztro programok

Rengeteg szuper gasztro program vár ránk júniusban. Valamennyit megpróbáltam Nektek összegyűjteni ide, hogy senki le ne maradjon semmiről:)

1. Belga Sör Fesztivál: 2012. június 1-3., Vajdahunyadvár
info: http://www.facebook.com/belgasor
Első számú célpont a hétvégén hisz NY imádja a belga söröket:) Nincs olyan hónap (vagy hét???), hogy ne mennénk az Apátsági sörözőbe:)

2. Budavári Libamáj Fesztivál: 2012. június 1-3., Budai Vár
info: http://www.libamajfesztival.hu/
Második számú célpont, hisz NY él-hal a libamájért is (én sajnos még nem, de ez is a "meg kell szeretni" listán van. Belső info: Ha étterembe járunk, akkor mindig kacsa vagy libamáj van terítéken és megosztom Veletek, hogy az eddigi legfinomabb libamájat a "Comme Chez Soi" étteremben ette NY:)

3. Főzdefeszt: 2012. június 1-3., VIII. Mikszáth Kálmán tér
info: http://www.fozdefeszt.hu/
Ha időnk engedi, ide is kikukkantunk (azt hiszem ez a hétvége a sörről és az evésről fog szólni:)) Ez az első hazai kézműves sörfesztivál.

4. Margit utcai Kézműves Piac megnyitása: 2012. június 1., II. Margit u.9.
info: https://www.facebook.com/margit9
Mindenképp meglessük.

5. Nyírségi Bio -és Hungarikum Fesztivál: 2012. június 2-3., Nyíregyháza
info: http://www.hungarikumfesztival.eoldal.hu/

6. Budai Gourmet Fesztivál: 2012. június 7-10., Millenáris Park
info: http://sziget.hu/gourmetfesztival
Itt is kötelező a megjelenés:)

7. Eperfesztivál: 2012. június 8-10., Tahitótfalu
info: http://www.eperfesztival.eu/
Minden évben itt vagyunk, hisz szüleim erre felé laknak:)

8. Spárgafesztivál: 2012. június 9., Öttömös
info: http://www.ottomos.hu/pages/varos_al.aspx?id=1592996

9. X. Cseresznye fesztivál: 2012. június 9-10., Szomolya

10. Kazinczy utcai termelői piac megnyitása: 2012. június 10., VII. Kazinczy u.14. (vasárnaponként)
info: https://www.facebook.com/SzimplaPiac

11. III. Rétes-és lakodalmas napok: 2012. június 22-24., Révfülöp
info: http://www.utazzitthon.hu/ii-retes-lakodalmas-napok-revfulopon.html

12. Balatoni Hal -és Borünnep: 2012. június 21-24., Balatonfüred
info: http://www.programturizmus.hu/tdestination-balatoni-hal-es-borunnep-balatonfured.html

Ti hova látogattok el? Jó szórakozást kívánok Nektek:)



2012. május 30.

Epres-citromos piskóta

Amikor megláttam Csibénél ezt a gyönyörűséget, nyomban tudtam, hogy ez el is készül nálam nemsokára, hisz első pillantásra tudtam, hogy NY kedvencei az ilyen piskótás nyalánkságok. Mondanom sem kell, lehet, hogy ettől kezdve az enyém is?!  Kapóra jött, hogy meglepetés gyanánt készíthettem neki, hisz nem is volt itthon (ezeket a meglepi sütéseket szeretem a legjobban:)) A blog kezd lassan egy epres-desszert gyűjteménnyé változni, de most egyszerűen akárhova megyek mindig ott van egy kis tálca eper és muszáj haza vinni:) Akármennyire is a süteményeké a hangsúly mostanság, képzeljétek én egy falatnál többet nem is eszem belőlük, mert azt várom mi a hatás a szeretteim körében. Veletek is szokott ilyen lenni?:) Az biztos amíg lesz finom eper, jönnek az eprek ide is:) Minimálisat változtatva az eredeti összetevőkön íme a mi piskótánk.
Hozzávalók 15x25 cm-es piskótához (4 szelet):
Piskótához:
60 g liszt
3 tojássárgája
70 g nyírfacukor
csipet só
1 tk sütőpor
3 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
Krémhez:
250 g mascarpone
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
3 ek porcukor
1 tk vanília aroma
250 g eper

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk , majd óvatosan összekeverjük a tojásos cukorral.
4. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, citrom héjával. Ezt is hozzáadjuk a tojásos krémhez.
5. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit  és egyenletesen eloszlatjuk a tésztát. 
6. Kb. 10-15 percig sütjük.
7. Ha megsült megvárjuk míg kihűl és három egyenlő részre vágjuk.
8. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, majd felhasználásig a hűtőben tároljuk.
9. Az epret megmossuk, és a nagyobbakat negyedeljük, a kisebbeket elfelezzük.

Összeállítás:
1. Egy piskóta lappal kezdünk, amit megkenünk lekvárral, majd megkenjük krémmel és jönnek rá a friss eperszemek, majd rá megint piskóta, rá a lekvár, a krém, majd megint eper. A tetejére helyezzük az utolsó piskótalapot és azt már csak a mascarpone krémmel kenjük meg. A legvégén pedig hulljon csak rá sok-sok eper:) 

Én alig várom málnával, áfonyával is:)

Köszönöm ezúton is Csibének a receptet, isteni:)

2012. május 29.

Hideg eper-rabarbara krémleves

Még mindig eper-rebarbara bűvölet uralkodik a konyhában. Nincs mese, idén próbáltam ki először ezt a párost és minél többféleképpen szeretném elkészíteni. Sajnos most nincs épp a legmelegebb, de képzeljük csak el mennyire hűsítő tud lenni a nyári forróságban egy jéghideg gyümölcs leves:) Azt hiszem holnaptól már javul is az idő, úgyhogy lehet is begyűjteni a hozzávalókat:)
Hozzávalók 4 személyre:
400 g eper
400 g rebarbara
4 ek nyírfacukor
fél citrom leve
1 vanília rúd kikapart magjai
1 lime reszelt héja és leve
1 dl kókusztej
1 dl tejszín

1. Az epreket megmossuk, félbevágjuk. A rebarbarát 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
2. Az epreket, a rebarbarával és a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival összeforraljuk, amíg a rebarbara meg nem puhul. Még az elején facsarunk rá egy kis friss citrom levet, hogy megtartsa a szép piros színét.
3. Ahogy megpuhultak a gyümölcsök lehúzzuk a tűzról az edényünket és kézi mixerrel összeturmixoljuk a gyümiket benne.
4. Hozzáadjuk a kókusztejet, a tejszínt, a lime reszelt héját és levét,  majd visszateszzük egyet rottyanni.
5. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, jól kihűtjük.

Ha szükséges még adhatunk hozzá egy kis cukrot, de nekem így ízlett, hogy egy kicsit savanykás. Én piskótát sütöttem éppen, úgyhogy abból landolt a tetejére pár kocka, na meg az elmaradhatatlan eper:)
Vaníliafagylalttal is isteni lehet!

2012. május 28.

Őszibarackos-mangós-passiós pohárkrém

Nagyon szeretem a pohárkrémeket. Egyszerű, mégis mutatós desszert, hipp-hopp elkészíthető és a lényeg, hogy akár azonnal kanalazható:) Egy hátránya van, ha vendégségbe viszem, a poharaknak annyi:) Régóta foglalkoztatott az őszi-mangó páros és hála az égnek a piacon megjelentek az első barackok és rám köszönt egy passiógyümi is. Kanalat a kézbe:)!
Hozzávalók 2 személyre (2 pohár):
1 mangó
2 őszibarack
1 passiógyümölcs (maracuja)
fél citrom leve
125 g mascarpone
1 lime reszelt héja és leve
2 ek porcukor (nyír, barna, nád, sima)
1 ek vaníliás cukor

1. A mangót elfelezzük az egyik felét apró kockákra vágjuk az egyik barackkal együtt.
2. A mangó másik felét a másik barackkal összeturmixoljuk a citrom levével együtt.
3. A mangós barackos turmixunkat összekeverjük a gyümölcsökkel.
4. A mascarponet egyneműre keverjük a lime héjával és a levével és a cukrokkal.
5. Tálaláskor a pohár aljába kanalazzuk a gyümölcsös részt, majd rá a mascarpone réteget.
6. A passiógyümölcsöt félbe vágjuk és a gyümölcshúst a pohárkrém tetejére kanalazzuk.

Nagyon könnyű, selymes, friss üdítő desszert. Mivel szeretem keverni a halmazállapotokat én keksszel ettem:) Millióféle gyümölccsel, zabpehellyel, csokoládékkal is variálható.

2012. május 23.

Bodzaszörp - eperrel is

Őszintén elmondom én EDDIG nem szerettem a bodzaszörpöt, sőt egy kortyot sem voltam hajlandó meginni belőle, valamiért mindig is "ördöngős" homály fedte számomra magát a növényt is gyerekkorom óta. DE most ismét egy pálfordulásra és gasztronómiai ízlésficamom ismételt átugrására került sor. Ha így haladok 5 éven belül mindent megeszek:) NY mindig ezt issza a kedvenc éttermünkben (M étterem - ő megér egy külön bejegyzést:)) és kedveskedni szerettem volna neki, hogy én házilag elkészítem neki (mostanság a házilag készített alapanyagok rabja lettem - mellesleg nagyon könnyű elkészíteni). Azt mondta jobb:) Úgyhogy hajrá fiúk-lányok, ha szeretitek, ha nem indulás a városi szmogtól távoli lelőhelyekre bodzát szedni:) A mi bodzánkat édesanyukám szedte a surányi erdő szélén:)
A bodzatányérok (így hívják az egy kis ágán csoportosuló virágtányért:)) leszedésénél figyeljetek arra, hogy ne nagyon marcangoljátok szét a virágokat, mert a virágokban levő virágpor adja a szörpinek az ízanyagát és ha sokat vacakolunk vele, akkor ezeket az értékes ízanyagokat elveszítjük. Szerintem megmosni sem érdemes, de az esetleges mini bogarakat és a különböző szennyeződéseket azért távolítsuk el róla. 
Hozzávalók 2 l szörpihez:
20-25 bodzatányér
3 lime
6 citrom
4 ág menta
1,5 kg cukor (én nyírfacukrot is csempésztem bele:))
3 l víz

1. A bodzatányérokat megtisztítjuk a nem oda illő dolgoktól (én nem mostam meg a virágporok miatt)
2. A cukorból és a vízből cukorszirupot készítünk. A cukrot felfőzzük a vízzel és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Amikor már telejsen kihűlt, a bodzatányérokat beáztatjuk a szirupba.
4. A citromot, lime-ot megmossuk 1-2 darabnak lereszeltem a héját is, illetve facsartam bele 1-2 darabnak a levét is. A többit felkarikázva hozzáadtam a bodzás sziruphoz a menta levelekkel együtt.
5. Letakarva hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk 4 napig (én nem bírtam ki, úgyhogy 3 nap után is bizonyíthatom, hogy tökéletes az íze:)) Érdemes nagy óriás befőttes üvegben tárolni.
6. 4 nap múlva a szörpöt gézen/anyagon/konyharuhán (nekem egy konyharuhám bánta a műveletet:)) átszűrjük, majd üvegekbe töltjük.
7. Én nem tettem bele semmiféle tartósítószert, mert úgyis elfogy hamar, a hűtőben tárolva pedig sokáig eláll.
Epres-bodzaszörp: 
10-15 szem eper (kb. 200 g)
3 dl bodzaszörp

1. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk.
2. Leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk és a bodzaszörppel egyneművé keverjük.

Jéghideg szódával a nekünk megfelelő arányban felöntjük a szörpöket. Sok-sok epret is halmozhatunk a tetejére, na meg a kötelező eleme a citromkarika:) Szenzációs frissítő üdítő kánikula idején:) Én nagyon megszerettem, főleg az epres verziót:) Alig várom, hogy jöjjön még anyukámtól bodzatányér és más gyümölcsökkel is kipróbálom (pl. narancs, málna)

Alaprecept Ízbolygótól:)

2012. május 22.

Epres-rebarbarás crumble - avagy "a morzsasüti"

Alkotói válság volt az elmúlt pár napban mind írás, mind főzőcske terén, de azt hiszem a mai nappal átlendülök ezen az akadályon, hisz roskadozik a hűtőnk a sok ínycsiklandozó alapanyagtól és akárhányszor kinyitom a hűtő ajtaját mindig kiesik valami, tehát már nagyon mennének a "levesbe" onnan:) Ez a mennyei szupergyors desszert a nemes egyszerűségével és a vele járó ízáradattal egyszerűen levett a lábamról. A crumble eredetét tekintve egy angol édesség, aminek az alján gyümölcsök sorakoznak a tetején pedig a könnyed, ropogós morzsa.  A két halmazállapot találkozása leírhatatlan:) Ígérem lassan befejezem az eper-rebarbara párost, de most van szezonja, úgyhogy minden alkalmat megragadok, amiben eltudom sütni, na meg imádom is:) Alig várom, hogy almával, málnával, naranccsal, banánnal is kipróbáljam! Ti ettetek már?
Hozzávalók egy (20x30 cm-es tepsihez): (nekem jutott még egy mini pite formába is)
4 szál rebarbara
400 g eper
1 lime frissen facsart leve
4 ek zabpehely
3 ek nyírfacukor
250 g tönköly fehérliszt
100 g vaj (+ 10 g a kikenéshez)
1/2 citrom héja
3-4 ek. porcukor (nyírfa porcukor)
3 tk fahéj
csipet só

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az epreket és a rebarbarát megmossuk, az epreket kicsumázzuk vagy levágjuk a tetejét. A nagyobb darabokat félbe vágjuk.
3. A rebarbarát 1 cm-es darabokra vágjuk.
4. Az epret és a rebarbarát a nyírfacukorral, a lime levével és a fahéjjal 5 perc alatt összemelegítem.
5. A lisztet a porcukorral, a zabpehellyel, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Bele kockázzuk a hideg vajat és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk a tésztát.
6. A sütőtálat kivajazzuk.
7. A gyümölcsöket egyenletesen a sütőtál aljába halmozzuk, majd a tetejére szórjuk a morzsát és betesszük a sütőbe.
8. Kb. 25-30 perc alatt megsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Melegen a legfinomabb:) Vanília fagylalt erősen ajánlott mellé vagy bármilyen hidegség:)

2012. május 17.

Kókuszos sajttortácska mangó-narancs zselével

"Kókusz-sajt-kókusz-sajt" - ez a két összetevő járt a fejemben nap mint nap az Édességrajongók klubjának a születésnapi játéka miatt. Már megmutattam a kókuszos sajttortát, ami egy nagyobb változata ezeknek a miniknek, azzal a különbséggel, hogy ennek mangózselé van a tetején és számomra kedvesebb falatkák. Imádok desszertgyűrűt használni, így személyre szabottan készíthetünk önálló mini tortákat és szerintem mutatósabb némely desszert esetében. Minitortácskákra fel:)
Hozzávalók 8 darab (7cm átmérőjű) mini tortácskához:
110 g darált háztartási keksz
30 g holland kakaópor
60 g vaj
130 g nyírfacukor
2 ek vaníliás cukor (házi vagy bolti)
300 g mascarpone
1 dl kókusztej
3 tojás
25 g étkezési keményítő
150 g kókuszreszelék
Mangó-narancs zselé:
1 mangó
1 dl frissen facsart narancslé
20 g zselatin fix

1. A sütőt elmőmelegítjük 170 fokra, a desszertgyűrűket kivajazzuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
2. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel és a vajas kekszet egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk.
3. A keményítőt elkeverjük a kókusztejjel.
4. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítős kókusztejet, a mascarpone-t, a kókuszreszeléket és jól összedolgozzuk.
5. A masszánkat a letapogatott keksz rétegre öntjük.
6. Kb. 40-45 percig sütjük a megadott hőfokon, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni (ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, takarjuk le alufóliával).
7. Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a zselét
8. A mangót megpucoljuk, kiszedjük a magját. Felkockázzuk, majd a narancslével összeturmixoljuk. 
9. Hozzáadjuk a zselatin fixet és jól elkeverjük benne. Felhasználásig szobahőmérsékleten tároljuk.
10. A kihűlt tortácskák tetejére öntünk a zseléből, (amennyi jól esik) és hűtőben tesszük 3-4 órára, amíg megdermed rajta a zselé.
11. A hűtőből kivéve, lehúzzuk róla a desszertgyűrűt és már lehet is habzsolni.

2012. május 15.

Roston sült lazacfilé citromos-lime besamel mártással

27 és fél évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy én lazacot vagy bármilyen tengeri vagy akár folyami vagy tavi dolgot fogok készíteni, az elfogyasztásáról pedig ne is beszéljünk:) Tehát, nem vagyok/voltam nagy halpusztító. De ugye itt van NY (aki imádja), na meg az omega 3 zsírsavak és úgy néz ki, hogy az egészség és NY unszolása ("kóstold meg!") győzedelmeskedik lassan felettem:) A pontot az "i"-re a Floriolos főzés tette, ahol megkóstoltam unszolás nélkül Vera roston sült lazacát...isteni volt:) Így jutottam el odáig, hogy hétvégén a piacon lazac landolt a kosárban...Tanulság: változunk:)

Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet lazacfilé (kb. 12-15 dkg egy szelet)
fél citrom leve
fél lime leve
frissen őrölt bors
4 ek olívaolaj
4 fokhagyma
Citromos-lime-os besamel:
2 ek vaj
2 ek liszt
fél liter tej
1 tk őrölt szerecsendió
fehérbors
1 lime reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja és leve
Héjában sült burgonya:
4 darab újburgonya

1. A lazacfilét felszeleteljük, ha egészben kaparintottuk meg mint én. 
2. Mindkét oldalát a citrom és lime levével meglocsoljuk, sózzuk borsozzuk és minimum fél órát állni hagyjuk.
3. Közben elkészítjük a besamelt.
4. A tejet megmelegítjük.
5. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és gyorsan csomómentesre keverjük, picit pirítjuk, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és minden adagolásnál csomómentesre keverjük.
6. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió is, majd belereszeljük a citrom és a lime héját és a levüket is belefacsarjuk.
7. Egyet hagyjuk rottyanni, majd lehúzzuk a tűzről.
8. A burgonyákat héjastul félkeményre főzzük, majd egy elmőmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütjük és készen is van.
9. Olívaolajat melegítünk egy serpenyőben vagy rostlapon. 
10. A forró olajba dobjuk az egész, kissé megnyomott fokhagymákat. A lazacoknak először a bőrös felüket sütjük meg (kb.4 percig sütöttem, mert jó sülten szeretem), majd a másik felét is megsütjük röpke 3-4 perc alatt.

Mi még friss jégsalátát ettünk a lazac, a héjában sült burgonya és a besamel mellé. A burgonyákat félbe vágtam és fűszervajat csempésztem közé:)

FOOD REVOLUTION DAY - GASZTROFORRADALOM

2012. május 19-én lesz először a világon és Magyarországon is GASZTRONÓMIAI FORRADALOM NAP! Itt a lehetőség, hogy ti is forradalmárok lehessetek a magyarországi rendezvényeken, illetve a saját konyhátokban is. Na de miről is szól ez az egész?
A kezdeményezés ki mástól, mint Jamie Olivertől származik. Ismerhetitek nézeteit és stílusát műsoraiból is, én nagyon kedvelem őt:) Az egész mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek nem egészségesek, sőt mi több károsak szervezetünkre. Ugye sokan találkoztatok már a gyorséttermek mesterséges ételeivel, bevásárlóközpontok pultjain a finomított élelmiszerekkel? Na, a cél az, hogy ezek helyett az élelmiszerek helyett válasszunk inkább a helyi alapanyagokból és ebből készítsük el étkeinket a szezonalitásnak megfelelően.

A magyarországi Food Revolution Day hazai nagykövete Povodör Judit, akinek ezúton is gratulálok az itthoni kezdeményezéshez! A célunk, hogy ezen a napon, aki teheti készítsen Food Revolution menüt a családnak. Mellesleg számos programmal is találkozhattok, részletekért kukkantsatok be Ágihoz és a mozgalom Facebook oldalán is rengeteg információt találhattok!

Én heti egyszer beiktatom a piacozást, de legszívesebben minden reggel körbejárnám az összes piacot a bringámmal:) Hozzám a legközelebb eső piac a Flórián téri, de képzeljétek április eleje óta minden szombaton 8-16 óráig kinyílt a Zichy kastély udvara a káptalantóti Liliomkert kofái előtt és találkozhattok a nemes portékáikkal. Na, hát ott csodás dolgokra leltem:) Hoztam Nektek pár fotót a piacon látott finomságokról, csak ajánlani tudom, hogy egyszer kikukkantsatok oda! A Liliomkert piacról itt tudtok olvasni! Most szombaton is lehet menni a forradalom szellemében az alapanyagokat válogatni:) Kellemes egészséges étkeket kívánok Nektek is:)






















2012. május 14.

Kókuszos sajttorta - mangó-lime sajtkrémmel

Az alapötletet az Édességrajongók klubjának a születésnapi játék adta, melynek egyik témája "kókusz-sajt" kreatív édesség. Nagyon elvitte a gondolataimat az utóbbi időben a kókusz-sajt páros, így sok dolog készült belőlük. A játékra készített finomságot csak később mutathatom meg Nektek. A másik apropó (a sütésre mindig találok lehetőséget:)) Kaccs barátunk szülinapja, tehát adott volt, hogy egy tortával készülök neki. Így raktam össze ezt a sajttortát a fejemben, majd a valóságban is, az epres-mákos sajttortám alapján.



Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához:
110 g darált háztartási keksz
30 g holland kakaópor
60 g vaj
130 g nyírfacukor
2 ek vaníliás cukor (házi vagy bolti)
300 g mascarpone
1 dl kókusztej
3 tojás
25 g étkezési keményítő
150 g kókuszreszelék
Mango-lime krém:
1/2 mangó 
1/2 dl frissen facsart narancslé
3 ek porcukor
1 lime leve
250 g Philadelphia sajtkrém
4 ek kókuszreszelék

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
2. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel. Pici vajjal kikenjük a tortaformánkat, majd a vajas kekszet egyenletesen a tortaforma aljába nyomkodjuk.
3. A keményítőt elkeverjük a kókusztejjel.
4. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítős kókusztejet, a mascarpone-t, a kókuszreszeléket és jól összedolgozzuk.
5. A masszánkat a letapogatott keksz rétegre öntjük.
6. Kb. 45-50 percig sütjük a megadott hőfokon, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni (ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, takarjuk le alufóliával).
7. Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a krémet.
8. A mangót megpucoljuk, kiszedjük a magját. Felkockázzuk, majd a narancslével összeturmixoljuk. 
9. Hozzáadjuk a lime levét, a sajtkrémet, a porcukrot és egyneművé keverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
10. A kihűlt torta tetejét megkenjük a krémmel és leszórjuk kókuszreszelékkel.

Kókusz-lime-mangó ízorgia verhetetlen:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében