2014. június 5.

Fahéjas köles kocka / "Köleskoch"

Kicsit hidegebb szelek fújtak az elmúlt napokban felém, így újra beizzítottam a sütőmet:)! Képzeljétek rengeteg finomságot kaptam nemrégiben a Klorofillos csapattól, a "Mag, amit akartok" weboldal szerkesztőitől. Így a hideget és a sok egészséges frissen megkaparintott finomságot összetéve, kiötlöttem egy rizskoch-hoz hasonló édes, melengető nyalánkságot:) Na, de nem csak hűvősebb időkre van ám!
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:
250 g köles
0.8 l tej
3 tk fahéj
1 ek nyírfacukor/xilit
4 tojás
100 g nyírfacukor/xilit
csipet só
1 ek vaj a tepsi kikenéséhez

1. A kölest a tejben 15 perc alatt puhára főzzük a fahéjjal és az egy evőkanálnyi cukorral, majd hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a köleses keverékünkhöz.
3. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan azt is hozzákeverjük a masszánkhoz.
4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
5. Fahéjjal, porcukorral, citromhéjjal leszórva tálaljuk.

Legközelebb lekvárral, bogyós gyümölcsökkel tálalom:) Próbáljátok ki Ti is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében