Eper-vanília musthave. Ezen a szupergyors lepényen főképp. Egyik nagy kedvencünk mostanság, reggeli gyanánt biztosan eltűnik M-ben legalább a fele:D Hétvégén teszteljük nagycsaládos üzemben is, úgyhogy a sütő ismét izzani fog! Próbáljátok ki málnával is! Na, nekem az a kedvencem:)
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta
250 g Philadephia krémsajt
1 db vanília rúd kikapart magjai/1 kk vanília aroma
150 ml habtejszín
4 ek porcukor
200 g eper
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A leveles tésztánkat kicsavarjuk, majd a széleit 1 cm szélesen visszahajtjuk.
3. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat, majd hűlni hagyjuk.
4. Közben a krémsajtunkat kikeverjük a porcukorral és a vanília aromával.
5. A habtejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a krémsajtos keverékünkhöz.
6. A kihűlt lepényünket megkenjük a krémsajtos alappal, majd epreket halmozunk rá!
7. Szeletelve, porcukorral leszórva tálaljuk.
Kifőztük 2014.június
Szia!
VálaszTörlésNézz be hozzám, meglepetés vár! ;-)
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html