2012. május 15.

FOOD REVOLUTION DAY - GASZTROFORRADALOM

2012. május 19-én lesz először a világon és Magyarországon is GASZTRONÓMIAI FORRADALOM NAP! Itt a lehetőség, hogy ti is forradalmárok lehessetek a magyarországi rendezvényeken, illetve a saját konyhátokban is. Na de miről is szól ez az egész?
A kezdeményezés ki mástól, mint Jamie Olivertől származik. Ismerhetitek nézeteit és stílusát műsoraiból is, én nagyon kedvelem őt:) Az egész mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek nem egészségesek, sőt mi több károsak szervezetünkre. Ugye sokan találkoztatok már a gyorséttermek mesterséges ételeivel, bevásárlóközpontok pultjain a finomított élelmiszerekkel? Na, a cél az, hogy ezek helyett az élelmiszerek helyett válasszunk inkább a helyi alapanyagokból és ebből készítsük el étkeinket a szezonalitásnak megfelelően.

A magyarországi Food Revolution Day hazai nagykövete Povodör Judit, akinek ezúton is gratulálok az itthoni kezdeményezéshez! A célunk, hogy ezen a napon, aki teheti készítsen Food Revolution menüt a családnak. Mellesleg számos programmal is találkozhattok, részletekért kukkantsatok be Ágihoz és a mozgalom Facebook oldalán is rengeteg információt találhattok!

Én heti egyszer beiktatom a piacozást, de legszívesebben minden reggel körbejárnám az összes piacot a bringámmal:) Hozzám a legközelebb eső piac a Flórián téri, de képzeljétek április eleje óta minden szombaton 8-16 óráig kinyílt a Zichy kastély udvara a káptalantóti Liliomkert kofái előtt és találkozhattok a nemes portékáikkal. Na, hát ott csodás dolgokra leltem:) Hoztam Nektek pár fotót a piacon látott finomságokról, csak ajánlani tudom, hogy egyszer kikukkantsatok oda! A Liliomkert piacról itt tudtok olvasni! Most szombaton is lehet menni a forradalom szellemében az alapanyagokat válogatni:) Kellemes egészséges étkeket kívánok Nektek is:)






















7 megjegyzés:

  1. Káptalantóti??? Na, ha ezt tudtam volna 2 héttel ezelött, amikor otthon voltam, Tapolcán! Na, majd a nyáron! Bár akkor mindenböl van saját, van egy jó nagy telkünk Halápon, ahol apukám és a mamám mindent megtermel. Piacra szinte sosem kellett járnunk. Gondold el, mennyire hiányzik nekem ez itt, külföldön.

    VálaszTörlés
  2. Ja, hiszen tudom, hol a biopiac, csak amikor arra járunk, sosincs nyitva! De most már tudom, mikor kell kimenni Tótiba.

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy írtad ezt a piacot, egyszer megfűzöm a családot, hogy nézzünk ki a Zichi kastélyhoz! :) Imádom a piacozást, ha Zircen vagyunk a nagymamánál, sose hagyom ki az Akli major piacát!
    Hajrá Jamie! Hajrá Forradalom! :)

    VálaszTörlés
  4. ÚÚÚ, de irigyellek Haláp miatt:) Ez a piac a 3.kerületben van hetente szombatonként, a Tóti szerintem vasárnap:) Legközelebb mindenképp előre jelezd mikor jössz haza és hozok Neked egy listát:)

    VálaszTörlés
  5. Bizony nagyon jó kezdeményezés, felénk heti háromszor van piac ott szeretem beszerezni a zöldségeket a termelőktől. Bár nincs ilyen választék :)

    VálaszTörlés
  6. Szuper bejegyzést írtál, nekem is szívügyem az igazi házikoszt, műanyagtól mentesen. Jamie-t meg imádom én is:) Nagyon szerencsés vagy a piac miatt, itt Dublinban sajnos ez sem igazán elterjedt, van ugyan egy-két helyen, de inkább hétvégén, és nem gyakran jutok el oda...Hajrá Forradalom!:)

    VálaszTörlés
  7. Hajrá Gaszto forradalom:) Szombaton gondolatban együtt főzhetünk mindannyian egészséges étkeket:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...