2012. április 11.

Macaron - Barnán épphogy, zölden repedt, pinkkel sehogy:)

Már amikor elkészítettem a sima alap macaront fájt a szívem, hogy miért is nem színeztem a tésztának egy kisebb részét...tudtam, hogy 3 nap minimum el fog telni, hogy pihenjenek a fehérjéim a hűtőben, így lett kb. 3 hetes különbség a kettő elkészítése között:) Tudom-tudom elég egy napig szobahőmérsékleten pihentetni, de nekem szimpatikusabb a hűtős megoldás, már csak a mikroorganizmusok miatt is:) Az első sima makik sikerein felbuzdulva neki láttam a színezésnek:) A barna színt kakaóval, a zöldet természetes ételszínező porral, a pinket folyékony természetes színezővel értem el. Jobb szeretem a természetes anyagokat használni, hiszen mégis csak a szervezetünkbe kerül:) Az összes közül a kakaós sikerült legjobban,  kicsit még emelkedhetett volna a talpa, úgyhogy őt mutatom be Nektek. A repedezett zöldeket a locsolóim orozták el, a pinkeket a kuka:) (Kerítek róluk is fotót:)) Nem adom fel, egyszer sikerülni fog a szívárvány minden színében:)

Hozzávalók:
80 g őrölt mandula
110 g porcukor
30 g kakaópor
60 g tojásfehérje
15 g kristálycukor
csipet só

1. Elkészítése ugyanúgy történik, mint az alap macaroné, azzal a különbséggel, hogy a porcukorhoz hozzákeverjük a kakaóport és átszitáljuk együtt őket, így kapjuk meg az őrölt-mandulás-porcukros-kakaós keverékünket. Ezek után mindenben ugyanúgy járunk el, mint előzőleg.

Fehércsokoládés citromos-mákos ganache-val és passiógyümölcsös fehércsokoládé ganache-val (Adéltól az alaprecept:)) töltöttem meg a kis kupakokat. A ganache-ok receptúráját is hozom Nektek hamarosan:) 






9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki. Én is megpróbálkoztam velük - nem ezzel a recepttel - de kudarc lett. A legtöbb berepedezett és üreges lett. De elfogyott :) Lehet ezzel próbálkozom legközelebb :)

    VálaszTörlés
  2. Megnézném a többi színűt is:-)! Ezek jók lettek!

    VálaszTörlés
  3. Mindenestere ezek a példányok gyönyörű csokoládé színűek lettek, kár a többiért. :-(

    VálaszTörlés
  4. Szépek lettek! Nekem még nem sikerültek,de nem adom fel!:-))

    VálaszTörlés
  5. Kedves Vikvi:) Nekem bejött ez a recept a színek kivételével, úgyhogy próbára ajánlom:) Amúgy meg tényleg csúnyán is finom:)

    VálaszTörlés
  6. Kutatok még a fotók után, illetve keresem a vendégseregnél hagyott túlélt darabokat, hátha betudom fotózni Nektek:)

    VálaszTörlés
  7. Hűűű, ezek a ganache-ok íncsiklandozóan hangzanak és nagyon szépek lettek a makijaid :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...