2012. április 26.

Chillis paradicsomleves parmezán koronggal- ahogy én készítem

Kedvenc leveseim egyike a "paradicskaleves", mi csak így hívjuk itthon. Ha ciki, nem ciki én nagyon szeretem a betűtésztás változatot, még ma is jól eljátszom velük, ha épp az kerül a levesünkbe:) Gyerekeknek például szuper szórakozás, úgy eszik meg a levest, hogy észre sem vették, hisz lefoglalták őket a betűk:) Legalábbis én midig így voltam vele. Ez most nem betűs, hanem parmezánkoronggal készült, gyors változat. 

Hozzávalók 4 személyre:
2 Polpa egész paradicsom konzerv (400 ml)
1 ek sűrített paradicsom
3 dl víz
1 ek nyírfacukor
fél vöröshagyma
1 ek olívaolaj
frissen őrölt bors
3 tk bazsalikom (friss az jobb, de most szárított került bele)
1 tk chilli
1 gerezd fokhagyma
30 g parmezán

1. A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk, a fokhagymát is felszeleteljük.
2. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva elkeverjük a sűrített paradicsommal.
3. Hozzáadjuk az egész paradicsom konzervet, majd felöntjük a vízzel és visszarakjuk a tűzre.
4. Cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a fokhagymát is és összeforraljuk az egészet.
5. Hozzáadjuk a szárított bazsalikomot, a chillit és még mindig  rottyantjuk egyet.
6. Kb. 20-25 perc alatt összefőnek az ízek. Ezt követően én most kézi mixerrel átturmixoltam az egész levest, így minden ízfokozó eltűnt benne:)

Parmezán korong:
1. A parmezánt lereszeljük.
2. Teflon serpenyőbe kis kerek halmokat rakunk és megsütjük, azaz felolvasztjuk, majd amikor már teljesen egyneművé vált lehúzzuk a tűzről és hagyjuk a serpenyőben kihűlni, megkeményedni.

Mi frissbazsalikomlevéllel és ezzel a mennyei parmezánkoronggal fogyasztottuk. A meleg, forró levesben csak úgy olvadoznak.



6 megjegyzés:

  1. Én is imádom, retro betűtésztával!:) De így sem lehet rossz!:))

    VálaszTörlés
  2. Inkább a parmezánosra szavazok:) De régen a betűtésztásat is mindig megettem:)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is nagy kedvenc,hosszú ideig betütésztával volt sláger!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a recept! Ki fogom probalni, es koszonom az otletet!! Kira21

    VálaszTörlés
  5. betűtészta, nyammm! :) nálunk anélkül nem lehet asztalra tenni a levest!

    VálaszTörlés
  6. Örülök, ha tetszett Nektek:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében