2012. április 20.

Pestós csirkemell batyuk - hordóburgonyával és bébirépával

Igen-igen GoodFood recept, minimálisan hozzáadott értékkel:) Annyit elárulhatok, hogy az elmúlt héten nálunk ez már kétszer elkészült:) Az elsőt fotó és mindenféle bizonyíték nélkül felfaltuk, úgyhogy már csak ezért is "kénytelen" voltam újra elkészíteni:) Igazi könnyű, tavasz-nyári idény eledel. 

Hozzávalók 2 személyre:
Batyukhoz
1 egész csirkemell (vagy 2 fél:))
4 ek saját pesto (vagy bolti)
4 ek mascarpone
frissen őrölt bors
1 csésze zsemlemorzsa
5 ek olívaolaj
8 levél friss bazsalikom
8 szem koktél paradicsom

1. Sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. A csirkemelleket megmossuk, megtöröljük és a felesleges, nem "tetsző" részeket levágjuk róla (én nagyon finnyás vagyok e téren:)). Ha egész a csirkemell ketté vágjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
3. A pestót összekeverjük a mascarponéval.
4. A csirkemelleken egy zsebet vágunk (hosszanti irányban bevágjuk, úgy hogy a másik fele ne lyukadjon ki).
5. A melleket megtöltjük a pestós keverékkel és bazsalikom levelet teszünk még a zsebbe. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk őket, majd zsemlemorzsába forgatjuk mindkét felét.
6. Kiolajozott jénai tálba helyezzük és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal őket.
7. Koktél paradicsomokat rakosgassuk a jénaiba, oda ahova fér (isteni lesz)
8. 25-30 percig aranybarnára sütjük. a vége felé meg lehet szórni egy kis fenyőmaggal.
Hordóburgonya:
6 szem közepes buronya
50 g vaj

1. A burgonyákat megmossuk, megpucoljuk és hordó alakot formálunk belőle (nekem sem sikerült most annyira) - A két végénél laposra vágjuk és fentről lefelé ívesen kerekítjük a burgonyánkat.
2. Hideg sós vízben feltesszük főzni őket, majd amikor már majdnem készen lennének (kb. 15-20 perc), kivesszük őket a vízből.
3. A vajat megolvasztjuk és megpirítjuk benne a hordóinkat.

Bébirépa:
200 g bébirépa (nekem fagyasztott volt)
3 ek balzsamecet
2 ek szójaszósz
50 g vaj

1. A bébirépákat vajon megpároljuk, majd meglocsoljuk balzsamecettel, szójaszósszal és pirulásig sütjük.

Nekem, mint köret a hordóburgonya adott volt, hiszen lassan el kell kezdenem gyakorolgatni a gyakorlati vizsgáimra és ez az egyik köret egy ételhez (az eredményt elnézve még van is mit:)). Bármilyen más körítéssel eltudom képzelni ezt a husit, akár rizzsel, burgonyapürével vagy friss baguettel. Mi pesto őrültek vagyunk, úgyhogy még azt is tunkoltunk mellé:)

8 megjegyzés:

  1. Nagy szerencséd, hogy már vacsoráztam:))
    Ez nagyon ígéretesen hangzik...szeretném.

    VálaszTörlés
  2. Húúú de guszta, hasonlót már én is készítettem. Nagyon tetszik ez a tányér is, külön kis szekció van a szósznak benne:)

    VálaszTörlés
  3. Én még vacsi előtt, így most nagyon... nyammognék belőle:-)!
    Nagyon szépek a fotók!

    VálaszTörlés
  4. áááááá, ezt egyszer ki kell próbálnom! persze mivel nem nyertem meg a pestodat :( ezért még azt is meg kell csinálnom magamnak ...vááááá :D

    VálaszTörlés
  5. Csodás tálalás! Tudtad, hogy az Angol Királynőnek csak így tálalják a burgonyát? Hat oldalú...Nagyon guszta! :o)

    VálaszTörlés
  6. Ez a husi nagyon kívánnivaló:) És a hordóburgonya sem piskóta! Nagyszerű! Sok szerencsét a vizsgáidhoz! Bár ahogy elnézem a tudásod igazán megvan hozzá, nincs ok félelemre. Azok az epres finomságok is tisztára mennyeiek!!!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Nyammm!
    Ma vendégeink voltak és ezt a pestós csirkemell batyut készítettük el, desszertnek pedig az epres túrógombócot. Igazán hálatelt szívvel gondoltunk rád, mert mindkettő isteni lett:) Köszönjük!
    üdv, kunkorcsiga

    VálaszTörlés
  8. Nagyon örülök Kedves kunkorcsiga:) Amellett, hogy finomakat eszünk itthon, ezért a mondatokért is érdemes finomságokat gyártanom:)Köszönöm:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében