2012. április 19.

Epres-túrós rétes

Na, mire is jó még az az áldott réteslap a kosárkán kívül?:) Hát, a réteshez:) Még sosem készítettem ennek ellenére, de a most a fél csomagból ez sült ki:) Szintén a gyorsan-könnyűt-azonnal-enni akarok-most édeset fajta:) Hozzá tenném... a legeslegeslegfinomabb rétes a Normafán kapható, friss igazi házi réteslap, mennyei töltelékekkel. Ha viszont kiesne körzetetekből, hajrá tekerjétek otthon a rétest, mert azért a töltelékekkel lehet maradandót alkotni, mint például ezt:) 
Hozzávalók 2 rúdhoz:
1 csomag 8 lapos réteslap
100 g olvasztott vaj
500 g túró
4 ek nyírfacukor
1 citrom reszel héja
3 ek házi vaníliás nyírfacukor (vagy 2 zacskó bolti)
250 g eper
3 tojás
2 ek mascarpone

Tészta:
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 
2. A réteslapokat óvatosan széttekerjük úgy, hogy nehogy széttörjenek. 4 lapból fog állni egy rúd. Az első lapot megfogjuk és nedves konyharuhára terítjük.
3. Megkenjük olvasztott vajjal és áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
4. A másodikkal, harmadikkal, negyedikkel ugyanígy járunk el, csak a lapokat már egymásra pakoljuk a tepsin.
Töltelék:
1. Közben a túrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és a mascarponét és jól elkeverjük. 
2. A végén hozzáadjuk az apró darabokra vágott epreket is. 
Elkészítés:
1. Az előkészített lapokra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleitől kb. 2 cm-es üres részt hagyunk.
2. A két szélét behajtjuk, azért, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék és óvatosan jó szorosan feltekerjük a rétesünket. Az aljánál legyen a tészták találkozása. Megismételjük ezt még egyszer, hisz 2 rúd jön ki ennyi tésztából:)
3. Bőségesen megkenjük mindenhol vajjal, majd kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor leszórhatjuk pocukorral, vagy esetleg lekvárral is kínálhatjuk a más halmazállapotok találkozása miatt:) Isteni lett. Legközelebb szorosabban tekerem, hogy dundibb legyen.

6 megjegyzés:

  1. Ên ezt most nagyon szeretnééém!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Hmm, nagyon jól néz ki, annyira megenném most...:)

    VálaszTörlés
  3. Én is, nagyon guszta! hú de rég ettem!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon fáj a fogam egy kis túrós rétesre:)Eperrel megbolodítva is isteni lehet. Mostmár tényleg kell egy kis túrót készítenem, remélem sikerülni fog:)

    VálaszTörlés
  5. Ez aztán mennyei lehet! Mikor jön már az eperszezon?!! :o)

    VálaszTörlés
  6. Hű Trollanyu, ha sikerül, ha nem bejegyzést róla kötelező nekünk írnod:)

    Igen Krisz, jöhetnének már az igazi eprek:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében