2012. április 15.

Ganache variációk I. - Mákos-citromos fehércsokoládés

Nagyon rákaptam a ganache készítésre amióta találkoztam bloggertársaimmal a Macaron maratonon. Jobbnál jobbakat kóstolhattam és ugyebár macaron projekt is adott volt itthon, úgyhogy kellettek ezek a ganache-ok:) Mellesleg süteményeket is lehet tölteni vele, úgyhogy nekem már meg is van az ötlet a felhasználásukra:)
Hozzávalók 300 ml-hez:
30 g vaj
100 ml tejszín
200 g fehércsokoládé
40 g darált mák
fél citrom reszelt héja és pici leve

1. A vajat a tejszínnel megmelegítjük. Amikor már elég forró lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a darabokra tört fehércsokoládét.
2. Amint egyneműre kevertük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a darált mákot is.
3. Én kis üvegekbe töltöttem és a hűtőben tárolom.

Kakaós macaronba töltve fergeteges volt, de bármilyen süteményt megbolondíthatunk ezzel a krémmel:)



4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...