2012. április 22.

Medvehagymás-chillis-cheddar sajtos pogácsa

Blogkóstoló apropójából készült elsősorban ez a pogi, melynek lényege, hogy sorsolás alapján egy blogról kell elkészíteni a nekünk legjobban tetsző ételt. Nekem Asztika blogja jutott, amit tüzetesebben csak az elmúlt pár napban tudtam átnyálazni. Nem nagyon tudtam dönteni a finomságok között, macaronjairól ne is beszéljünk, de végül két dolgot is elkészítettem tőle erre a fordulóra a tegnapi nap folyamán, hisz vendégsereg jött hozzánk és szükség volt "új" falatokra:) Ezért esett a választásom az ő chillis-cheddar sajtos pogijaira, amit megbolondítottam egy kis medvehagymával. Természetesen készült édes is, de az is külön érdemel egy bejegyzést. Vendégsereg jött, pogik fogytak, így két legyet ütöttem egy csapásra:) Ezúton is nagyon köszönöm Asztikának az alapreceptet:)

Hozzávalók 80 darabhoz: (ezalatt bele se kezdjetek:))
600 g liszt
400 g cheddar sajt (300g a tésztába, 100 g a tetejére)
2 csokor medvehagyma
2 cs sütőpor
500 ml főzőtejszín
4 tk só
2 darab szárított chillipaprika
3 tk őrölt chilli
1 tojás

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A száraz hozzávalókat összekeverjük: lisztet, sót, sütőport, őrölt chillit.
3. A medvehagymát, a chillit apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. 
4. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a medvehagymát, a chillit és 300 g sajtot.
5. Végül hozzáadagoljuk a tejszínt és addig gyúrjuk, amíg formázható tészta lesz belőle.
6. Kilisztezett deszkán 1-1,5 centi magasra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (kb. 3 cm-es)
7. A tojást felverjük és lekenjük vele a pogik tetejét, majd jó sok sajttal megszórjuk.
8. Kb. 20 perc után, amikor már szép aranybarnára sültek kivehetjük a sütőből.
Szuper recept, bármi mással feldobható, akár egy alaprecept is lehet pogikhoz:) Nekem eddig a burgonyás pogi sem nőtt meg ilyen szépen, mint ez:) És a sajtot is fel lehet akár cserélni.






8 megjegyzés:

  1. Ja és az külön tetszik, hogy nem élesztős tészta! Így egyszerűbbnek is tűnik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, izgalmas összetevők alkotják, a chili, a cheddar sajt, nagy kedvenceim. Tetszenek a képeid is, meg a szalagos kosarad:)

    VálaszTörlés
  3. De jóóóó.......olyan szépek ezek a pogik!!!...jó kis recept!! :) meg is jegyeztem magamnak, kíváncsi vagyok az édesre is!

    VálaszTörlés
  4. A gyengém a pogi!No és a cheddar sajt:)Guszta lett nagyon!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok:) Nagyon könnyű elkészíteni, imádom, hogy nincs benne élsztő:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is azért nyerte el a tetszésem, mert könnyen gyorsan kész van és nem kell élesztővel meg kelesztéssel babrálni. Azóta készült is már jó néhány adag belőle ;) Örülök, hogy tetszett! Nagyon szupi az a kosaras fotó!

    VálaszTörlés
  7. Most hasznát veszem a variált receptnek, holnap én is medvehagymával sütöm ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...