2012. április 5.

Lilaburgonya tornyok medvehagymás ricottával töltve

Igen-igen, ez még az esti fotók egyike, de nem bírtam ki, hogy ne osszam meg Veletek ezt a könnyű, gyors  falatot:) Mindenből volt egy kevés a hűtőben, kikerült a pultra és elindult a fantázia... röviden-tömören ez sült ki belőle. Igazi tavaszi, könnyed vacsora, ma zöld csütörtök van, (vagyis nagycsütörtök, amikoris csalánt, zöldsalátát, spenótot, különböző zöldeket és ezekből készült ételeket illik fogyasztani), úgyhogy majdnem aszerint is fogyaszthatjátok, hisz van benne medvehagyma és rukkola a körítés:) Különleges népi hagyományok vonatkoznak a mai napra, melyeket érdemes betartani és megőrizni. Zöld ételekkel varázsolhatunk és kincsre is lelhetünk a mai napon:)
Hozzávalók 2 személyre:
4 szem lila burgonya (egyéb burgonyából is készíthető)
50 g medvehagyma
150 g ricotta
só, fehérbors
rukkola
fél TV paprika apró kockára vágva
2 ek citromos olívaolaj
2 levél bazsalikom

1. A lilaburgonyákat megmossuk és sós vízben a héjában majdnem készre főzzük, ez kb. 15 perc. (Nem érdemes megpucolva főzni, mert úgy elveszíti szép erős mélylila színét)
2. Közben a ricottát összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sóval és a fehérborssal (ízlés szerint) és használatig a hűtőszekrényben tároljuk.
3. Amint megfőtt a burgonya, 1 cm-es karikákra szeleteljük és tornyokat építünk belőle úgy, hogy egy réteg burgonya, egy réteg ricottás töltelék és ezt ismételjük még kétszer. A tetejére burgonya kerüljön.
4. Egy fa pálcával érdemes áttűzni az egészet, hogy sütés közben ne zuhanjon össze.
5. Előmelegített 200 fokos sütőben 15 percig sütjük a tornyokat.

A paprikát apró kockákra vágtam, meglocsoltam a citromos olívaolajjal és hozzá kevertem az apróra vágott bazsalikomot is.

Rukkolával és citromos olívaolajjal kikevert paprikával tálaltam, szuper könnyű minden értelemben és mégis nem megszokott ízvilág. Mi főételként ettük, de köretként is el tudom képzelni:) Készültek mini tornyok is:)



3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, ez a lila burgonya most nagyon megy otthon, itt nálunk még nem láttam. Milyen íze van?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm:) Kicsit hasonlít az íze a gesztenyére:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...